Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"

Изстреляни са общо 99 различни ракети, 72 от тях са били свалени
2 яну 2024 13:47, Елка Василева
562
Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"
Снимка: БГНЕС

Русия е използвала няколко хиперзвукови ракети „Кинжал“ при днешните удари срещу Киев, предаде ДПА, като се позовава на информация от украинските военновъздушни сили.

Още по темата
Кметът Виталий Кличко съобщи в „Телеграм“, че най-малко 16 души са пострадали при пожар в жилищен блок, избухнал в резултат от ракетен удар, като 15 от тях са откарани в болница. Кличко съобщи и за значителен брой други ранени, както и починала възрастна жена.

Пострадала е енергийната инфраструктура в района. Засегнати са също газопреносната мрежа и ВИК инсталациите.

Според главнокомандващия въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни силите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 10 руски хиперзвукови ракети „Кинжал“, 59 крилати ракети Х-101, Х-555 и Х-55 (Х на кирилица - бел. ред.), както и 3 крилати ракети клас „Калибър“, предаде ДПА.

Информацията, основаваща се на пост на Залужни в "Телеграм", е потвърдена и от АФП, която допълва, че днес сутринта Русия е изстреляла срещу Украйна общо "99 ракети от различен вид", като украинската противовъздушна отбрана е свалила 72 от тях.

Полша наблюдава отблизо ракетните нападения над съседна Украйна, като два полски и два американски изтребителя F-16 патрулират въздушното пространство от съображения за сигурност, съобщиха военните в социалната мрежа „Екс“.

За разлика от Украйна Полша е член както на НАТО, така и на ЕС.

Според полския генерален щаб руска ракета е навлязла в петък във въздушното пространство на Полша за три минути, преди да смени посоката си и да се насочи към Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
462
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Според Залужни укро-ПВО е свалила 10 хиперзвукови ракети "Кинжал", 59 крилати ракети Х-101, Х-555 и Х-55, както и 3 крилати ракети "Калибр". Според руското МО 10-те хиперзвукови ракети "Кинжал" са ударили подземни бункери и командни центрове, където са ликвидирали 1 генерал заместник на Залужни + 9 генерала на ВСУ и отан. Унищожени са няколко офицера от BND на Германия и 7 офицера от ВС на Чехия. Унищожени са командни центрове с британски и полски съветници. Унищожен склад с Harpoon в Oдесса.
461
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Центаджиите *** тухли четворки, като гледат какво става с любимите им фашаги. Хващайте си самолета, мизерници, че ви чака Сибир !
460
1
 
3
 
! Отговори
До ?? преди 8 месеца
Нема яйца.Пущкинсе не ручат
459
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Силите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 10 руски хиперзвукови ракети Кинжал -> Да споделят как се свалят хиперзвукови ракети, че САЩ още се чудят. Пробваха с Ирис - не стана, пробваха с Пейтриът - не стана... Или те ги свалят на око? "Ааа, Серьожа, прихванахме нещо, дай да кажем, че е Кинжал". Те прихвали външната тувалетна на баба си. Хахаха. После "Путин стреля по цивилни, баба ми е загинала геройски". Муахахахахах.
458
15
 
11
 
! Отговори
Неразбрал преди 8 месеца
Кво се обясняват копейките
457
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гераните се използваха са откриване на украинсата ПВО, както и за поръжение на няколко незащитени обекти.
456
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Крилати ракети биха по разлечне обекти, включително складове с боекомплекти и натовска техника, ударени бяха и обекти на критичната инфраструктура.
455
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искандерите традиционно биха по Харков.
454
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кинжалите са ударили една батарея Патриот в Киев и няколко бункера с командни състави, включително натовски.
453
5
 
13
 
! Отговори
Жададык преди 8 месеца
***....пак пишеш глупости. Руснаците свършиха ракетите преди година и половина, всичко, което лети, пада и се взривява е окраiнско или натовско....Ти кво ще работиш, като ви приключат? Като те гледам, само за ТКЗС ставаш....ама те ги ликвидираха преди 30 г.....
452
18
 
13
 
! Отговори
МОЧАт нещо преди 8 месеца
Копейките Другари кво ми фъфлите тука бе ...Я марш да се борите срещу фаааашизъма
451
32
 
14
 
! Отговори
Сът преди 8 месеца
Руснята се оcpaxa на бойното поле и започнаха терора над мирните граждани с ракети. Няма нищо русня,с всяка изтреляна ракета приближавате войната все по-близо до Русия. Укрите няма да си траят..
450
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия трябва да прави като САЩ срещу Япония. Една термоядрена, изчкаване 2-3 дни, втора. Трета, ако не стига.
449
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като гледам снимката, "свалянето" на ракетата се е провалило...
448
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Xoxлите вече втора година се опитват да направят ракета от перална, ама не се получава. Фон Лайнинен май ги излъга и те като грешни дяволи дялкат с теслата, мажат със сланина, ама не се получава... Май ги излъгаха, а?
447
5
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 8 месеца
433 434 436 - Коношенков, ти ли си? Хахаха
446
18
 
11
 
! Отговори
Гадовете преди 8 месеца
това си могат - само да рушат
445
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 455....Ти вярваш ли си на това което пишеш...С Русия са Северна Корея, Китай и Иран...най-великите ядрени сили....И ти вярваш на урсула? Не...щастник!
444
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 453 То се вижда кой ,какво лиже или си мислиш,че като никой не понася украинските нагляри щото нямат ,акъл в главата ще ги пробуташ тук
443
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
илите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 10 руски хиперзвукови ракети Кинжал -> Да споделят как се свалят хиперзвукови ракети, че САЩ още се чудят. Пробваха с Ирис - не стана, пробваха с Пейтриът - не стана... Или те ги свалят на око? "Ааа, Серьожа, прихванахме нещо, дай да кажем, че е Кинжал". Те прихвали външната тувалетна на баба си. Хахаха. После "Путин стреля по цивилни, баба ми е загинала геройски". Муахахахахах.