Български духовници поискаха от Митрофанова ключовете на руската църква

Няма инфрмация да са ги получили
25 сеп 2023 20:52, Стела Стоянова
125
Български духовници поискаха от Митрофанова ключовете на руската църква
Снимка БГНЕС

Посланикът на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова и български духовници се срещнаха, предаде NOVA.

Според тях на срещата са присъствали Втори викарен епископ Велбъждски епископ Исаак, както и четиримата свещеници определени да служат в храм "Св. Николай". Българските духовници са поискали ключовете от храма. Няма информация те да са ги получили.

Още по темата

Припжмняме, че след затварянето на храма патриарх Неофит заяви, че в него ще служат български духовници. Митрофанова заяви, че ще предприемт действия за храма, но не уточни какви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 7 месеца
Не зная тази миризлива мисирка докога ще я търпим!
87
1
 
2
 
! Отговори
Хан Тервел преди 7 месеца
Нека да уточним :собствеността е на РПЦ но се стопанисва от БПЦ както е по канон! На принципа на реципрочната собственост( по подобен начин са и посолствата).Надявам се сега е ясно за нецърковните хора.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Неофит Тои не може да се разпоражда с чужда собственост
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вие давате ли ключовете от дома си .
84
2
 
2
 
! Отговори
666 преди 7 месеца
До А сега де"Дебелана"???Ти май ходиш с бял ***!
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Искат да я окрадат.Затова е целия шум.На Запад иконите и златото вървят доста скъпо.После и тук може да има божии наказания както когато откраднаха всичко от Киевско-Печорската лавра.Там за наказание имаха наводнения,тук може да е друго.
82
10
 
3
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 7 месеца
Сменете бравата! Национализирайте църквата!
81
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ударихме дъното. Парламента да приеме решение за присъединяване към Украйна и да признае Зеленски за президент на България. На Дунав мост тържествено да му връчим ключовете на Президентството след което да обяви вдеобща мобилизация. Еаси дебилната ситуация!
80
8
 
14
 
! Отговори
А сега де преди 7 месеца
Що не дойде оная другата дебелана Захарова да върне ключовете от църквата - май се оакаха с катилските си изявления - затворили сме древната ;) руска ;) църква абе те си знаят - искали да се получи по-добре, станало както обикновено катилско
79
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Храмът е на посолството. За справка, в София има и румънска църква и там духовниците не са назначени от БПЦ.
78
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така действат . Удрят ключа и казват това е наше.
77
9
 
6
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 7 месеца
До До С Русия в сърцето: Украйна никога не е била неприкосновена територия. Украйна е създадена като държава в рамките на СССР. Преди това така ва държава не е имало. В делкларацията за независимост от 1991г. Украйна се създава като независима държава но е изрично записано че ще бъде необвързана и няма да участва в блокови структури, и че ще защитава правата на руското население. Украйна се отказа от всички тези обещания и вече няма как да претендира за независимост.
76
8
 
11
 
! Отговори
До С Русия в сърцето преди 7 месеца
Тя и Украйна беше неприкосновена територия, ама ето - *** нахлуха там с танкове и започнахя да избиват. И това броени дни, след като същата Мутрафонова обясни в ефир, че русия никога не би нападнала Украйна. Сега пак лъже и маже, време е да я наритаме и нея!
75
9
 
9
 
! Отговори
Да си припомним преди 7 месеца
Руската църква е построена на земя, която е принадлежала на руското посолство в София. Четете Уикипедия: " Сградата е построена върху парцел на Руското посолство по проект на Михаил Преображенски специално за нуждите на руските имигранти в столицата". Ако да речем, в двора на сегашното посолство Русия построи църква, и за нея ли от нашият Свети Синод ще искат ключовете и ще назначават свещеници?
74
5
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Ех, как светите отци не се сетили Костя да пратят като куриер за ключовете. Нямаше начин да се върне без тях.
73
10
 
10
 
! Отговори
С Русия в сърцето! преди 7 месеца
Руската църква в София е неприкосновена територия на Руската федерация! Българските власти нямат никакви права там! Единствено Руския посланик, като представител на Руската държава има право да се разпорежда на територията на храма!
72
8
 
10
 
! Отговори
Църквата не е руска! преди 7 месеца
Руската православна църква прехвърля с решение от 10 ноември 1952 г;, протокол 8 юрисдикцията и владението на руските православни енории, манастири и църкви в България на Българската православна църква, документите са в БНЦ, по-късно издаденият нотариален акт е незаконен! Следва да бъде обявен за невалиден и потърсена отговорност от нотариуса, който е извършил фалшификация!
71
5
 
6
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 7 месеца
Пълни глупости - защо тогава двама от служещите и изгонени свещенници са от Беларус?!! Няма българско или руско православие - според кое свещенно писание е грях български духовници да служат в руска църква!!
70
13
 
5
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 7 месеца
Неможе и не е редно в Руската църква да служат Български свещеници! Това е грехота! В Руския храм духовниците трябва да са руснаци!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде сега Евгени Минчев ще ходи да се черкува? Голям проблем.