Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна

Отпускал финансова помощ, доставял оръжия
367
Лавров отсече: Западът воюва пряко срещу Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Западът "пряко воюва" срещу Русия в Украйна, каза днес руският външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Общото събрание на ООН, предаде Франс прес.

"Можете да го наречете както искате, но те се бият срещу нас, те се бият директно срещу нас. Ние го наричаме хибридна война, но това не променя реалността", добави министърът, имайки предвид финансовата помощ, доставките на въоръжения и наемниците на западните държави.

Още по темата

Лавров допълни, че предложеният от Украйна мирен план и поредните предложения на ООН за съживяване на Черноморската зърнена сделка "не са реалистични", посочва Ройтерс.

"Това е напълно неизпълнимо", каза руският външен министър за мирния план на Киев и добави: "Не е възможно това да бъде приложено. Това не е реалистично и всички го разбират, но в същото време те казват, че това е единствената основа за преговори".

Лавров каза, че конфликтът ще бъде разрешен на бойното поле, ако Киев и Западът се придържат към тази позиция.

Руският първи дипломат посочи днес в реч от трибуната на Общото събрание на ООН, че Армения и Азербайджан са уредили конфликта помежду си за Нагорни Карабах и че руските миротворци ще помогнат за това.

Лавров обвини Запада, че се опитва да се натрапи като посредник между двете страни, какъвто по думите му, не е необходим.

"Ереван и Баку всъщност вече са уредили въпроса. Сега е време за изграждане на взаимно доверие. Руските миротворци ще помогнат това да се случи", допълни руският външен министър. /БТА, Алексей Маргоевски/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
2
 
! Отговори
зеленото наркоманче преди 11 месеца
ще втаса зелето след месец.
225
4
 
5
 
! Отговори
ДО 237 преди 11 месеца
ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ...а натовци опъват рускините по плажовете.....кой ли трепе рашистите в Украйна....
224
4
 
1
 
! Отговори
Така ли е? :) преди 11 месеца
Смразени от ужас кравешките помита тука, така са се стерснали от този мъдър руски кон, че още не могат да се успокоят!
223
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мъча си акъла, npocc съм също русофил! Руснеята ква операция провеждат с днешна дата? А? Оперират земята с лoпати? А? По научному, лопатират!
222
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не би да лъже? Трябнаше Русия да се опълчи срещу Ирак, афганистан, Виетнам и оке 1000 държави, които понесоха демократични промени. Аз не възхвалявам Русия, но тя действа според демократичните ценности на Сащ. Кво лошо? Чувства се застрашена с една епруветка размахана от *** и действа моменталически.
221
4
 
0
 
! Отговори
Абе Тъпанар преди 11 месеца
кво ти пречи истината за Абрамсите? Голяма, тежка мишена! Човека добре е описал ползата/вредата.
220
4
 
2
 
! Отговори
Метър Стоманов преди 11 месеца
И ние имхме кон за президент ама не беше мъдър. Беше първия от серията на Кирчо-Кокорчовците.
219
4
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 11 месеца
Лавров, всички знаем ,че е така. И Русофили и Русофоби са напълно наясно с този факт.Разликата е, че едните стискат палци на САЩ ,другите на вас. Това което не ми е ясно.Как побеждаването на Укрия ще навреди на САЩ по начин по който те заслужават? Пропагандните им канали ще ги изкарат накрая като моралните победители. Англосаксонците трябва да се бият директно -икономически,физически и психически. 24/7. Това е начина !!! Да се бият техните слуги е безобидно наказание за тях !!!!
218
4
 
2
 
! Отговори
Малии СТРАХ! преди 11 месеца
кравешките помита така са се стерснали от този мъдър руски кон че още не могат да се успокоят!
217
5
 
2
 
! Отговори
как е върви ли ? преди 11 месеца
И как е пълзящото контранастъпление? Били пробили- само ни пробиха ушите с лъжи. Фронта пак е същия, само дето се оформя чувалче за западен скраб при Работино.
216
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путинцeто е насъскало кyченцата си да лаят срещу всички които му пречат на мераците! Koна цвили да поддържа благоразположението на бащицата! Може пък да седне на златния трон, кога путенцeто получи призовката!
215
2
 
4
 
! Отговори
хачатурян преди 11 месеца
Тоя арменец ,се прави на по-руснак от руснаците. Западът воювал? Ти ли ми *** в гащите?Безродник.
214
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Десетки танкове Абрамс бяха унищожени от праисторически съветски танкове в две войни в Ирак, дори в условията на тотално американско въздушно превъзходство, пълна дезорганизация на иракската армия и масово предаване на иракчани в плен.
213
1
 
2
 
! Отговори
ДО 225 преди 11 месеца
Дреме му на НАТО за разни триади......и праща оръжие в Украйна да трепе рашисти....
212
2
 
3
 
! Отговори
ДО 220 преди 11 месеца
Дреме му на НАТО кво казва Путин......и праща оръжие в Украйна да трепе рашистите....
211
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А какво става с контранастъплението?
210
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес срещу САЩ и НАТО стои мощтна ядрена триада - Русия, Китай и Северна Корея. В частност Русия няма нужда от Китай или Северна Корея за да изтрие САЩ и ЕС от лицето на земята при конфликт НАТО - Русия. Но от друга страна, това това означава още, че при всеки конфликт на САЩ с Китай за Тайван, Северна Корея е вътре на страната на Китай. Със всичко което има застава на страната на Китай, а тя има много във военно отношение.
209
3
 
3
 
! Отговори
До 222 преди 11 месеца
По важно е че Русия сега е унижена...
208
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Западът трябва да се подготви за унижение!
207
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин каза: целите ще бъдат изпълнени до край. В началото той искаше НАТО да се върне в границите до 1997г, направиха се на глухи... Сега той иска още повече - НАТО да се върне там, където беше по време на Варшавския договор, за да се създаде зона между Русия и НАТО.