Потвърдиха смъртта на пилота, управлявал самолета на Пригожин

Предстои и потвърждение с ДНК
25 авг 2023 16:08, Стела Стоянова
9
Потвърдиха смъртта на пилота, управлявал самолета на Пригожин
Снимка БГНЕС, архив

Руски следователи са потвърдили пред близките му смъртта на пилота, управлявал катастрофиралия в сряда вечер в Тверска област самолет, сред пътниците на който се предполага, че е бил и ръководителят на наемническата групировка "Вагнер" Евгений Пригожин, предаде Ройтерс, като се позова на информиран източник.

Агенцията отбелязва още, че след катастрофата няма оцелели. Източникът й уточнява, че относно смъртта на пилота следователите все още трябва да потвърдят съвпадение в ДНК анализа.

Изпълняващият полети бизнес самолет "Ембраер", сред пътниците в чийто списък е бил Пригожин, катастрофира в сряда вечер в Тверска област, северно от руската столица Москва, информира тогава руската Федерална агенция за въздушен транспорт "Росавиация". Освен Пригожин на борда е имало още шестима пасажери, а екипажът е бил от трима души, начело с пилота Алексей Левшин.

Още по темата

Според информирания източник, който говори за Ройтерс под анонимност поради поверителността на случая, следователите са казали на семейството на Левшин, че разполагат с "документално доказателство", че той е бил на катастрофиралия самолет, предаде БТА.

По-късно днес членовете на семейството на Левшин трябва да преминат през ДНК тест, за да се удостовери роднинската им връзка със загиналия.

Следователите засега не коментират нищо, свързано със самоличността и съдбата на останалите записани в листа на полета, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: РусиясамолетПригожин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАЙ-ПОСЛЕ ПРИГОЖИН ПОЛУЧИ БОЕПРИПАСИ ОТ ШОЙГУ И ГЕРАСИМОВ
7
1
 
2
 
! Отговори
Преврат 2 в Мосвка преди 7 месеца
С втория самолет ,който се е върнал в Москва какво става по-логигата на ескортирането следва боса да е билвъв втория самолет.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 2 Пригожин беше симпатяга. Дано е жив. Ама *** не прощава.
5
2
 
4
 
! Отговори
Ц преди 7 месеца
Не е професионално Всички командири на Вагнер , близки до Пригожин, да са в 1 самолет. Затова предполагам, че са качени посмъртно. Без пилота.:)
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приги както галено го нарича Вовата вече е с пластична операция и в момента приличал на Брус Уилис.Вече се е нанесъл в двореца си в Нигер откъдето ще ръководи цяла Африка.В самолета са били трупове взети от моргата а сериозно разследване няма защото Вова е дал вече разпореждания да не се разследва много много.
3
4
 
4
 
! Отговори
тука докато напишат преди 7 месеца
нещо и става друга година. Освен ако е нещо лошо за Русия и с директна връзка с ЦРУ. Тогава идва на момента.
2
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Накрая като се окаже, че няма ДНК на Прикожин, всички евроатлантически меки китки, ще хванете дилдото с чисто нови батерии за разтуха
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Самолетът не е на Пригожин, а на авиокомпания за VIP-услуги.