За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело

Властите дават заповеди на офицерите си да не събират труповете
20 авг 2023 18:25, Нели Христова
665
За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело
Снимка: Twitter

В началото на инвазията с парите, които семействата получаваха за загинал войник в Русия, можеше да се купи поне една чисто нова Лада.

Времената на Ладите обаче на някои места свършиха. Пропагадно видео, разпространено от руските медии, показва как едно семейство получава друг вид компенсация, която всъщност изглежда смехотворно - ново колело.

Сергей Ермаков е най-големият от трима синове. Той отива на фронта и загива, а двамата му по-малки братя получават колело в замяна.

В разпространеното видео майката казва, че "Животът все пак продължава".

Това семейство все пак е получило компенсация за смъртта на войника. Преди няколко дни The New York Times разказа ужасяващи подробности за това как руски офицери отказват да приберат телата на мъртвите си другари, за да не плаща държавата на семейството.

В интервю един войник, служил в една от затворническите части на руското министерство на отбраната - който беше идентифициран като "Александър", казва на Times, че му е било наредено да не събира телата на колегите си от войската.

Той каза още, че служителите могат да регистрират мъжете като "изчезнали в действие", което означава, че семействата им не могат да получат обезщетение за това, че са били убити в битка.

"Имаше тела навсякъде", твърди Александър пред Times. "Никой не се интересуваше да ги събира."

Русия често омаловажава безспорно големите си загуби в Украйна.

Докато официални лица признаха само загубата на 6000 войници след пълномащабното нахлуване в Украйна, западното разузнаване по-рано тази година предположи, че броят им е по-близо до 60 000.

Миналата седмица изследователи от BBC казаха, че са идентифицирали повече от 30 000 мъртви руски войници поименно, включително 1300 само през последните две седмици.

Украйна също не е публикувала прогнози за това колко от техните войници са загинали, но различни източници сочат поне 170 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


665
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
490
2
 
4
 
! Отговори
Men преди 8 месеца
Като ги гледам на снимката има как поне още две колела да вземат. Пожелавам им го от сърце
489
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си го карат с кеф.
488
2
 
3
 
! Отговори
От онзи свят преди 8 месеца
В мрежата се появи заповед на командира на 123-та бригада за териториална отбрана на ВСУ !Според този документ, командирът на поделение А-7052 (123 ТерО бригада) е наредил на своя заместник по логистиката да получи мобилни крематориуми, а командирите на батальони трябва да започнат да събират разписки от бойците си, като същите след смърт на бойното поле, да бъдат кремирани на място.
487
7
 
4
 
! Отговори
RT преди 8 месеца
Това са пълни глупости, хора !Измислени са от враговете на Русия, а те са много !За смърт се изплащат 5 000 000 рубли,а за раняване /инвалидизиране/ обезщетението е 3 000 000 рубли !
486
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това изглежда толкова извратено, чак плаши. Замислете се, не боли. Ако сте мъж със семейство - пращат ви на фронта в Украина, убиват ви. Семейството получава в замяна подарък - колело и всички сияят от щастие. Не мога да го проумея - животът се оценява на едно колело - ама електрическо, от скъпите. Ужас.
485
3
 
1
 
! Отговори
ахаха преди 8 месеца
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитват да забавят настъплението на руснаците на Купянското направление, където въоръжените сили на РФ напоследък демонстрират значителни успехи, а в понеделник бе съобщено, че са превзели Синковка. Съобщава се за бягството на администрацията, командването на въоръжените сили на Украйна и офицери от Купянск.
484
1
 
1
 
! Отговори
ахаха преди 8 месеца
"Командващият Сухопътните сили на украинската армия Александър Сирски е доложил на президента на страната Володимир Зеленски за "влошаване на ситуацията за ВСУ на Купянско направление и е призовал да се свика Ставката на главнокомандващия за обсъждане на въпроса, съобщава украинският Telegram канал "Резидент, като се позовава на свой източник в Офиса на президента.Малко по-рано стана ясно, че Въоръжените сили на Руската Федерация (ВС РФ) са превзели селището Синковка и вече са на 6 километра
483
0
 
3
 
! Отговори
До Мда преди 8 месеца
Прав си, дано този път поне по една тротинетка получат
482
4
 
2
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Командващият Сухопътните сили на украинската армия Александър Сирски е доложил на президента на страната Володимир Зеленски за "влошаване на ситуацията за ВСУ на Купянско направление и е призовал да се свика Ставката на главнокомандващия за обсъждане на въпроса, съобщава украинският Telegram канал "Резидент, като се позовава на свой източник в Офиса на президента.Малко по-рано стана ясно, че Въоръжените сили на Руската Федерация (ВС РФ) са превзели селището Синковка и вече са на 6 километра от Купянск, като настъплението им продължава.
481
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А на украинските семейства колко дават? Напишете за да си направим съпоставка! Не заблуждавайте читателите,не ги обиждайте! Не преписвайте,чули недочули! Всеки на служба по света е застрахован. Направете съпоставка в коя страна какво получаваш като умреш на служба и това ще е учтиво!
480
6
 
2
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 8 месеца
Най обичам NT да ми разказва за Русия ( с помоща на мсрки разбира се!)!
479
0
 
4
 
! Отговори
Kiki преди 8 месеца
Трагедия
478
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всяка критика на Русия за нашите русофили е лъжа,глупости ,западна пропаганда! Никой от тях обаче не отива да живее в този "руски рай"!
477
0
 
9
 
! Отговори
Тц,тц преди 8 месеца
Поне е било с две капли! Можеше и да е вариант с една гума,в цирка клоуните карат такива..
476
9
 
0
 
! Отговори
я преди 8 месеца
глепости не пишете. Моля за адрес на това семейство - да питам ги директно? Или ще започнете да квичите че не разпространявате лични данни? Само лъжи може да се разпространяват
475
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
от както ни осведомихте че Русия свършва снарядите април 22 вече не вярвам и дума от този сайт. там нещо времето или за чалга певиците и дотам
474
9
 
3
 
! Отговори
днес лъжи преди 8 месеца
Разбира се, инфото е от някакъв украински нацист и е пълна истина.
473
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Братя руси, кога ще ви дийде най-после акълът в главите?
472
0
 
4
 
! Отговори
Missing in Action преди 8 месеца
"изчезнали в действие" - велик Гугъл превод. Жестоко.
471
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баща ти стана на кайма. Вземи това колело и бегай да си играеш :D