За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело

Властите дават заповеди на офицерите си да не събират труповете
20 авг 2023 18:25, Нели Христова
665
За загинал войник на фронта руско семейство получи... колело
Снимка: Twitter

В началото на инвазията с парите, които семействата получаваха за загинал войник в Русия, можеше да се купи поне една чисто нова Лада.

Времената на Ладите обаче на някои места свършиха. Пропагадно видео, разпространено от руските медии, показва как едно семейство получава друг вид компенсация, която всъщност изглежда смехотворно - ново колело.

Сергей Ермаков е най-големият от трима синове. Той отива на фронта и загива, а двамата му по-малки братя получават колело в замяна.

В разпространеното видео майката казва, че "Животът все пак продължава".

Това семейство все пак е получило компенсация за смъртта на войника. Преди няколко дни The New York Times разказа ужасяващи подробности за това как руски офицери отказват да приберат телата на мъртвите си другари, за да не плаща държавата на семейството.

В интервю един войник, служил в една от затворническите части на руското министерство на отбраната - който беше идентифициран като "Александър", казва на Times, че му е било наредено да не събира телата на колегите си от войската.

Той каза още, че служителите могат да регистрират мъжете като "изчезнали в действие", което означава, че семействата им не могат да получат обезщетение за това, че са били убити в битка.

"Имаше тела навсякъде", твърди Александър пред Times. "Никой не се интересуваше да ги събира."

Русия често омаловажава безспорно големите си загуби в Украйна.

Докато официални лица признаха само загубата на 6000 войници след пълномащабното нахлуване в Украйна, западното разузнаване по-рано тази година предположи, че броят им е по-близо до 60 000.

Миналата седмица изследователи от BBC казаха, че са идентифицирали повече от 30 000 мъртви руски войници поименно, включително 1300 само през последните две седмици.

Украйна също не е публикувала прогнози за това колко от техните войници са загинали, но различни източници сочат поне 170 000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


665
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зомбираната по натовски стандарт биомаса понася големи загуби при Времевския участък. Войниците от руският батальон "Восток" информират военните кореспонденти за ситуацията на Времевския участък на кръстопътя Запорожие с ДНР. "След вчерашния ден, изпълнен с престрелки, нощта премина сравнително спокойно. Вчера успяхме да отработим успешно позициите на зомбинацитата наблюдавахме взривяване на БК и пожар. Зомбитата на киевският наркокартел дълго време се опитваха да се разгърнат, но не успяха.
429
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киев престана да изпълнява исканията на САЩ за контранастъпление. Американски и украински политици спориха за контранастъплението. Това съобщи Financial Times. Авторите отбелязват, че поради провала на Киев в настъплението властите на САЩ се подготвят за варианта на "война на изтощение", която трябва да продължи до 2024 г. "Един от моментите на напрежение между американски и украински официални лица беше свързан с това как Киев е разположил въоръжените си сили", се казва в материала. Вашингтон поиска да се засилят позициите на юг, а не да се концентрират на изток, където Киев изпрати едни от н
428
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За да спечели войната срещу Русия, Украйна трябва да мобилизира 3 милиона души. С такова предложение за масова утилизация на украинци направи изданието Welt. Населението на Украйна надхвърля 30 милиона, така че общата численост на въоръжените сили на Украйна може да достигне 3 милиона, изчислиха "мъдреците". Според тях с такава численост Украйна може да победи и да освободи територията си по старомодният начин.
427
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
През последната година и половина почти 10 000 поляци са загинали в Украйна. Загиналите винаги се наричат доброволци и наемници, но повечето от тях са полски войници и резервисти, изпратени под легендата "доброволци", съобщава Mysl Polska. Като се има предвид, че полската армия има около 160 хиляди войници, от които 60 хиляди сухопътни сили, загубите са много сериозни.
426
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киев няма ресурси за "фронтални атаки". Западът пледира за "фронтални атаки", пише Economist, позовавайки се на източник от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Източникът припомни, че Украйна е получила само 60 танка Leopard, въпреки че съюзниците са обещали стотици. Няма и достатъчно машини за разминиране. Сергей Лешченко, говорител на ОП, каза, че липсата на оръжия, обещани от Запада, е "разочароваща и демотивираща".
425
5
 
6
 
! Отговори
Чичо Сам от Тексас преди 8 месеца
САЩ не спират да печатат долари докато Русия губи истински човешки животи на фронта. Не знам кой е по глупав и дали е възможно на САЩ да свърши хартията за пари преди руските идиотчета в униформа
424
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
" Някакъв хохол пише на диалект някакви злобни неща. Но защо не погледне себе си. Хохландия е замязала на садран чувал . Хохолите ехидни но жалки са. " В тази драсканица на български език има 5 грешки! Пита се в задачата можете ли да ги намерите.
423
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нова бяла Лада....> колело-----> самовар...Скоро!
422
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като гледам семейството, те изглежда се радват на колелото повече, отколкото на загиналия си съпруг и баща....Съпругата му каза, че животът продължавал, и то с усмивка! Наистина руснаците сякаш са възпитавани от малки, че животът не е най-голямата ценност и винаги може да се замени за едно колело или една прилична Лада......
421
2
 
11
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 8 месеца
пАри нема....действайте...пионерско поръчение :)
420
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След 2 дена индийската мисия каца на луната, руснаците да следят внимателно, за да видят как се прави
419
4
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 8 месеца
Тъй тъй, другари - таз година колело, а догодина и помпа !
418
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руснаци, които живеят в България: Русия е фашистка страна, Путин - убиец.С плакати "Путин е убиец" и скандирания "Не на войната!" руснаци, които живеят в България и не подкрепят Кремъл, се събраха на демонстрация в центъра на София.
417
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един ден и ромите в България ще погребат миналото и. Демократично и справедливо.
416
4
 
15
 
! Отговори
Вот ето дааа... преди 8 месеца
В началото беше Лада.Днес е колело,а утре тоалетна чиния.....!
415
4
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 8 месеца
Руски мир, кавко да не му харесаш.
414
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На времето руската империя си взема българи, да разнообразят живота на империята. Са Тея така наречени бесарабски българи воюват за земята си срещу Русия.
413
6
 
6
 
! Отговори
Какво ни интересува преди 8 месеца
Това нас българите??
412
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Руснаците ще си вземат каквото им се полага.
411
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някакъв хохол пише на диалект някакви злобни неща. Но защо не погледне себе си. Хохландия е замязала на садран чувал . Хохолите ехидни но жалки са.