Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия

По-голям проблем е силната проруска линия, която се появява у нас
24 юли 2023 11:21, Стела Стоянова
242
Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия
Снимка БГНЕС

Повдигането на темата за украинския сайт "Миротворец" в българския публичен дебат е класическа пропагандна операция на Русия.

Това заяви пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

"За мен това е типична руска пропагандна операция с различни етапи. Започна на 11 юли с известната проруска журналистка Диляна Гайтанджиева. А на 13-и Захарова (говорителката на МВнР на Русия - бел. ред.), неочаквано за мен, се появи при Карбовски и взе да разправя за сайта. След 5-6 дена се появи "Възраждане" с позиция, а на 19-и и президентът Радев излезе. Очевидно имаме синхронизиране или самоактивиране на хората с проруски позиции", коментира Безлов в предаването "Преди всички" на БНР.

Според него в списъците на "Миротворец" с български имена има "странни хора". Анализаторът нарече "тъпо усилие" настояването "Миротворец" да бъде закрит, тъй като сайтът е регистриран в Тайланд и "може да се сложи в юрисдикция, където не можете да го пипнете."

Още по темата

Тихомир Безлов очерта като по-голям проблем "тази силна проруска линия, която отново се появява", защото според него "руската страна си се бори за процента русофили, които ги подкрепят - това е големият проблем на България".

Големият риск за България е, че Русия гледа на нея като на страна със слабости, смята той.

България беше световен феномен по харесване на Русия и Путин преди войната. След това подкрепата падна до най-твърдото си ядро и започна усилието, отбеляза анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му руската страна полага усилия да промени нагласите у нас.

Запитан каква позиция следва да заеме българската държава, за да защити своите граждани, попаднали в "Миротворец", Тихомир Безлов посочи, че не вижда риск за тези хора, "освен ако не отидат на фронтовата линия да отразяват руските победи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе Бялата Златка къде есе потопи?
153
4
 
6
 
! Отговори
След войната преди 9 месеца
Къде ще се криете четирихилядници?
152
4
 
17
 
! Отговори
Русия пак ще спаси преди 9 месеца
Този стипендиант защо ни го показвате? И чепзазеле не става от него!
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Днеска чак по Зи рок го четоха това.Не знам кое е пропаганда.
150
4
 
16
 
! Отговори
ДЕРТ преди 9 месеца
Е как да не е !!! Само че Сайтчето е класическо фашистко образование със краварско финансиране а нашите *** слушкат какво им кажат ония и не смеят да гъгкнат
149
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не знам защо, но искам да го нокаутирам в зъбите ... Не знам защо....
148
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БЕЗЛОВ, КОЙ ВКАРА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА В САЙТА "МИРОТВОРЕЦ"? ОПИТАЙ СЕ ДА ПОМИСЛИШ КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ПРИКРИВАНЕТО НА ТОТАЛНАТА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ И ПРАНЕТО НА ПАРИ!
147
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По - голям путинофил от Рюте има ли? Направи много за компрометиране на ЕС у нас! При това ръководи наркодържава с 60% от каналите за дрога през Ротердам! А австрийският проруски кавал, койот също ни спира за Шенген? Нима тези не са платени от руснаците?! Това ще ни бъде проблема в близките години- борба с двуличието и расизма!
146
4
 
21
 
! Отговори
МИ АКО БЕ ОБРАТНОТО? преди 9 месеца
Хайде сега да си представим, че в Русия направят подобен сайт и включат вътре такива като Безлов, редица журналисти (вкл. и журналисти от този сайт), известни политици и мн.др. И нека си представим, че вече имаме няколко атентата срещу хора от сайта (бомба под кола, бомба с статуетка, разтрел в парка) - да видим тогава какъв РЕВ ще бъде и каква ДЕМОНИЗАЦИЯ на Русия. Но щом е Украйна, е ВСИЧКО, КОЕТО УКРАЙНА ПРАВИ Е ДОБРО, нали така? Всеки коменрат извън ПАРТИЙНАТА ЛИНИЯ е ПРОПАГАНДА.
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По мои спомени този сайт се появява поне за втори път в медиите (по мои спомени предния път беше още преди войната). За съществуването му се знае отдавна. Че има българи там също се знае отдавна. Защо сега отново се вдига шум около него? Честно казано ако е сайт на украинските служби, за едно мога да ги похваля - че открито обявяват кого преследват. Или си мислите, че в списъците на западните служби няма българи? Има - просто въпросните списъци не се публикуват.
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изтъркахме няколко чифта наколенки бе
143
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Безлов да започне работа в центъра за излагация.То вече на нищо не прилича тяхното.
142
5
 
19
 
! Отговори
ЦЕНЗУРА! ЦЕНЗУРА! преди 9 месеца
Значи ако У НАС се каже нещо СРЕЩУ УКРАЙНА - това е забележете: "класическа пропагандна операция на Русия". Не просто пропаганда, а цяла РУСКА ОПЕРАЦИЯ. Пък че в случая са изнесени единствено ФАКТИ, няма значение. Нека Безлов, в качеатвото Тихомир като гл. експерт в ЦЕНТЪРА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА да каже нормално ли е родни ЖУРНАЛИСТИ, ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ и ПОЛИТИЦИ да фигуритат в подобен сайт, къде е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, ДЕМОКРАЦИЯТА? И нормално ли там да стои тяхна смимка и лични данни?
141
4
 
12
 
! Отговори
ънкъл скам преди 9 месеца
Целият свят вече се обединява срещу САЩ, светът не го интересува дали Доналд ще влезе в затвора или кой е следващото зло. Външната политика на САЩ е пълен провал
140
4
 
29
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
Поне да се беше подготвил малко по темата. Значи проблема не е, че в този сайт са качени българи, не е в това, че вкараните в сайта хора официално са обявени от Украйна за мишени за елиминиране а във факта, че отведнъж се е вдигнал шум. И всеки, който е възмутен и не приема български граждани да бъдат избивани от чужди служби, разбираш ли, бил русофил и путинофил. Доста интересна гледна точка. Явно така разбират демокрацията някои.
139
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И тоя безмозъков се изказва като слугиня.
138
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами краварчето не съм забелязал,щото всички са и за Русия говорят,най-вече такива комплексари като теб.А нас ни интересува само цената в България обаче промитите мозъци не могат да го разберат и не могат да приемат,че Украйната им бе е най-важното нещо.
137
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами тоя като е толкова смел нека го качат и него в тоя сайт та да почне да се оглежда на всеки ъгъл и тогава да го видим какво ще говори...
136
3
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 9 месеца
На всеки ъгъл ви се привиждат руснаци? КГБ ви пхреследва даже когато ходите по голяма нужда ? Обадете се веднага на телефон 088 хх хх хх и екип от писихиатри за денонощна психиатрична помощ веднага ще предприеме необходимите мерки!
135
3
 
10
 
! Отговори
AXE преди 9 месеца
Господинът май е на "хранилка" отдавна!!! Май има много на "хранилка" и в двете посоки!!!! Бой на ГРУ с ЦРУ :)