Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия

По-голям проблем е силната проруска линия, която се появява у нас
24 юли 2023 11:21, Стела Стоянова
242
Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия
Снимка БГНЕС

Повдигането на темата за украинския сайт "Миротворец" в българския публичен дебат е класическа пропагандна операция на Русия.

Това заяви пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

"За мен това е типична руска пропагандна операция с различни етапи. Започна на 11 юли с известната проруска журналистка Диляна Гайтанджиева. А на 13-и Захарова (говорителката на МВнР на Русия - бел. ред.), неочаквано за мен, се появи при Карбовски и взе да разправя за сайта. След 5-6 дена се появи "Възраждане" с позиция, а на 19-и и президентът Радев излезе. Очевидно имаме синхронизиране или самоактивиране на хората с проруски позиции", коментира Безлов в предаването "Преди всички" на БНР.

Според него в списъците на "Миротворец" с български имена има "странни хора". Анализаторът нарече "тъпо усилие" настояването "Миротворец" да бъде закрит, тъй като сайтът е регистриран в Тайланд и "може да се сложи в юрисдикция, където не можете да го пипнете."

Още по темата

Тихомир Безлов очерта като по-голям проблем "тази силна проруска линия, която отново се появява", защото според него "руската страна си се бори за процента русофили, които ги подкрепят - това е големият проблем на България".

Големият риск за България е, че Русия гледа на нея като на страна със слабости, смята той.

България беше световен феномен по харесване на Русия и Путин преди войната. След това подкрепата падна до най-твърдото си ядро и започна усилието, отбеляза анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му руската страна полага усилия да промени нагласите у нас.

Запитан каква позиция следва да заеме българската държава, за да защити своите граждани, попаднали в "Миротворец", Тихомир Безлов посочи, че не вижда риск за тези хора, "освен ако не отидат на фронтовата линия да отразяват руските победи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
този ... на снимка отгоре много прилича на Голлум
173
3
 
14
 
! Отговори
Да бе Да преди 9 месеца
Даже и няма такъв сайт! Това е измислица на руснаците!
172
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фашизма е някаква висша форма на либералната демокрация но сега вече лъсна в целия си блясък.
171
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Осигуровки внасят ли им в тея НПОта след като им дават заплата предполагам висока.
170
3
 
31
 
! Отговори
Оня преди 9 месеца
"Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия", а дали това не е една друга пропаганда, от едно сащ-исано посолство? Сайта съществува, хората в него, съществуват, някой вече дори и не съществуват, но неееее "Пропаганда е". Що не разбрахте, че поне над 50 % от народа в България му е трудно да мрази Русия? Толкова ли е трудно за разбиране? А и къде отида правото на собствено мнение? Сещам се за едно време от преди 34 г. когато наличието на собствено мнение беше опасно!
169
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Изражението е първото нещо което ми направи впечатление. Второ има убити хора без съд и присъда но на тоя не му пука. Това ме потресе.
168
3
 
24
 
! Отговори
Българка преди 9 месеца
Безлов,ако този сайт беше руски какво щеше да говориш тогава. Разбрах ,че Путин е виновен за всички проблеми по света. Засрамете се и престанете да простеете по всички телевизий и радиа, отнася се за всички които искат да се харесват и да угодят на военнолюбците.От толкова нагаждачи намразих още повече украинците
167
3
 
20
 
! Отговори
Чичо Гас преди 9 месеца
Само погледнете изражението на този - абсолютно нищо общо с човешкото.
166
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Слугинажа в БГ покорява нови висоти!
165
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Значи според Безлов Дугина е починала от сърце или нещо такова??? Този ми падна в очите
164
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро, ще четем,че сайта е рОски ,от времето на съюза останал,форма на рОска инф о ат а така Качествено прикрит за да ни държи в заблуда.
163
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей, надпреварват се кой да е по-мазен и по-гнусен.
162
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахахха,по-голяма полюция не бях чел скоро ...Борили се били за някакъв %,нова тема,нова опорка - Безлов търси постоянно медийно присъствие,е ,разбира се остава и опцията да е платен да ръси подобни бисери .Представям си как би мучал и ревал,ако той или някой негов близък не дай си Боже, беше в сайта.
161
0
 
19
 
! Отговори
Ха! И после се преди 9 месеца
чудете, защо хората ви нямата доверие...
160
13
 
4
 
! Отговори
Бочаров преди 9 месеца
Русоробските *** си мислеха,че войната ще приключи,ако не за 3 дни,за месец два.И побързаха да се настанят удобно на московската хранилка .Да,ама не! Украинците решиха да повоюват.Сега да се спасяват.
159
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отворете сайтът и ми кажете, че не е супер страшен и отвратителен. Аз го направих. Сега си представете да сте български журналист и да се окажете в сайта. Е дали няма да се изплашите за живота си? И това нормално ли е за държава от ЕС - журналистите й да се оказват в черни списъци?
158
5
 
20
 
! Отговори
Сатир преди 9 месеца
Повдигането на темата за украинския сайт "Миротворец" в българския публичен дебат е класическа пропагандна операция на Русия. - Безлов, омаза процепа, ама на тебе не ти е за първи път. Навик ти е а и си свикнал.
157
4
 
25
 
! Отговори
Петров преди 9 месеца
Защо ми се струва, че част от отпуснатите над 1млрд. долара от американския конгрес за борба срещу зловредната руска пропаганда, са усвоени от Центъра за демокрация на г-н Безлов. Да каже кой го финансира.
156
5
 
22
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 9 месеца
къде е зеленски, що го няма днес да обясни как руска ракета прави обратен завой и удря катедралата в Одеса ?!?
155
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сайтът е много интересен Особено за беге четирихилядниците.