Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия

По-голям проблем е силната проруска линия, която се появява у нас
24 юли 2023 11:21, Стела Стоянова
242
Безлов: Темата за "Миротворец" е класическа пропагандна операция на Русия
Снимка БГНЕС

Повдигането на темата за украинския сайт "Миротворец" в българския публичен дебат е класическа пропагандна операция на Русия.

Това заяви пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

"За мен това е типична руска пропагандна операция с различни етапи. Започна на 11 юли с известната проруска журналистка Диляна Гайтанджиева. А на 13-и Захарова (говорителката на МВнР на Русия - бел. ред.), неочаквано за мен, се появи при Карбовски и взе да разправя за сайта. След 5-6 дена се появи "Възраждане" с позиция, а на 19-и и президентът Радев излезе. Очевидно имаме синхронизиране или самоактивиране на хората с проруски позиции", коментира Безлов в предаването "Преди всички" на БНР.

Според него в списъците на "Миротворец" с български имена има "странни хора". Анализаторът нарече "тъпо усилие" настояването "Миротворец" да бъде закрит, тъй като сайтът е регистриран в Тайланд и "може да се сложи в юрисдикция, където не можете да го пипнете."

Още по темата

Тихомир Безлов очерта като по-голям проблем "тази силна проруска линия, която отново се появява", защото според него "руската страна си се бори за процента русофили, които ги подкрепят - това е големият проблем на България".

Големият риск за България е, че Русия гледа на нея като на страна със слабости, смята той.

България беше световен феномен по харесване на Русия и Путин преди войната. След това подкрепата падна до най-твърдото си ядро и започна усилието, отбеляза анализаторът от Центъра за изследване на демокрацията. По думите му руската страна полага усилия да промени нагласите у нас.

Запитан каква позиция следва да заеме българската държава, за да защити своите граждани, попаднали в "Миротворец", Тихомир Безлов посочи, че не вижда риск за тези хора, "освен ако не отидат на фронтовата линия да отразяват руските победи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
6
 
! Отговори
ha haa преди 9 месеца
leleee kolko dalak ezik ima tozi da lije amerikanski zadnici
113
0
 
12
 
! Отговори
сУмалиец преди 9 месеца
новите комунисти. преди бяха виновни капиталистите, сега само руснаците. за 35 години така и си останахме - уж сами си определяме политическата насоченост, а все някой други ни пълни гащите с разни кафеви и миризливи субстанции.
112
0
 
18
 
! Отговори
D: преди 9 месеца
Е , няма такава наглост и безочие !!!
111
0
 
22
 
! Отговори
До този зъбатия преди 9 месеца
Значи този иска да ни обясни че да те вкарат в един (напълно сериозен) списък за ликвидиране...Е нещо напълно нормално ! И просто това било "Класическа пропагандна операция на Русия" ?! А списъкът всъщност е на Украйна ! Какво общо има Русия с това..? Нещо излъгах ли ?
110
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде се намериха такива умни и плешиви българи? Левски, ела си и ни освободи. Имаме по-голяма нужда от всякога.
109
0
 
19
 
! Отговори
Петров преди 9 месеца
да вземем да *** русофилите бе плешивец ск а п ан Безлов? ами платените американски ли за ч и като теб какво да ги правим?
108
13
 
2
 
! Отговори
Путлеропитек преди 9 месеца
*** форума. Пълен с нискочели путлерасти и путлеропитеци
107
1
 
10
 
! Отговори
Бум преди 9 месеца
В запорожка област се наблюдава групово предаване в плен на украйски военни.
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДДС = Данък Държавна Сигурност!
105
2
 
19
 
! Отговори
не може да бъде! преди 9 месеца
Казаното от г-н Безлов по същество е едно "тъпо усилие" да направи черното бяло!?Оценено по друг начин изказването му е "класическа операция" по ибрикчийство!За мен проблемът е защо той се самоунижава така...интерес или по принуда..не бива човек с претенции за експерт да пада толкова ниско!?.
104
1
 
15
 
! Отговори
До "точно казан преди 9 месеца
Професоре, ние не се кланяме на Русия а просто сме и благодарни. А вие "останалите" направо се н.аду.пвате на САЩ. Слагаш ли си тиква на тиквата на Хелоуин ? Как беше на София Прайд ? Нали за тези "ценности" се борите срещу България и Русия ? Между другото къде те изучиха за професор и кога ? Дали случайно не е България през "омразният" според теб строй ? А къде и какво щеше да бъдеш ако не беше Русия и 3 март ? Сега искаш националния празник на България да бъде 4 юли. Нали ? *** такава !
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Помнете че ви управляват агенти на Посолството които считат всичко про българско за про руско, както на запад да защитаваш бялата раса значи да си фашист.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отворих този сайт и видях супер гнусни картини на умрели хора. Изглежда ми като българските жълти сайтове.
101
9
 
1
 
! Отговори
rasbira se преди 9 месеца
Разбира се че е пропаганда. Всеки неграмотен се хваща като удавник за сламка за нея. Аман от руски комунисти. Димитър Благоев, Тодор Живков, Вълко Червенков и Фидел Кастро сугурно са много щасливи, че в България все още има хора които мислят със отвора отзад на задните си мускули
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе тоя що не се изкаже по въпроса за Украйна и защо не я искат никъде,а само и подхвърлят като на кученце кокалчета,а на зеленчука му казаха,че е нагъл и нещо си е въобразил.
99
0
 
10
 
! Отговори
Апел преди 9 месеца
Днес.бг, мислите ли че е удачно да давате трибуна на това *** (поне това на снимката на мен не ми изглежда много като човек) да оневинява и пропагандира украинско НПО което доказано разпространява лични данни и доказано слага надпис "ликвидиран" на снимката на всеки убит човек, появил се в сайта? Знаете ли че личните данни на 350 непълнолетни са публикувани в сайта и едно момиче беше ликвидирано след като говори пред ООН за зверствата на украинците в Донбас? Срам и позор за вас!
98
0
 
10
 
! Отговори
Ох че Убавец преди 9 месеца
на Снимката! Пу Пу да не са му Уроки!!
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
про българско = про руско, като про бяла раса = фашист
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоа нахилен чичка го измисли най-после. Ама това пак била Русия- Нищо общо с Украйна. Ай, заминавай у карлуково.
95
2
 
20
 
! Отговори
До този на снимката преди 9 месеца
Безлов, ако тебе те вкарат в един списък в Русия за ликвидиране, пак ли ще бъдеш толкова ентусиазиран ? И в България ти кажем че "Това е класическа пропагандна операция на Украйна". Как ще се почувстваш ? Ами ако ти влезеш в Миротворец или жена ти или детето ти...Добре ли ще ти бъде ?