Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост

Путин призна, че руската армия не разполага с модерни оръжия
17 юни 2023 21:05, Анисия Иванова
175
Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост
Снимка: БГНЕС

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост на Русия за войната срещу Украйна, предаде ДПА, като се позова на съобщение на министерството.

При посещение в производствен завод в сибирския град Омск Шойгу настоя за "стриктно спазване на графика за изпълнение на държавната отбранителна поръчка", се казва в изявлението.

Канцеларията на руския министър на отбраната съобщи, че "той е поставил задачата за по-нататъшно разширяване на производствените мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи".

Москва започна пълномащабно нахлуване в Украйна преди близо 16 месеца и вече претърпя множество военни неуспехи. Международните наблюдатели неведнъж посочват проблемите на Русия с военното оборудване, отбелязва ДПА.

Неотдавна дори президентът на Русия Владимир Путин призна, че в момента руската армия не разполага с модерни оръжия, но същевременно заяви, че оръжейната индустрия "несъмнено" ще отстрани този проблем. (С. Танчев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германският министър Хабек споменава, че строителството на единствения регазификационен терминал в северната част на страната, с който правителството се хвалеше последната година, всъщност буксува. Невероятно, но в случая Русия не е виновна за нищо. Противопоставят са местните жители и екологичните организации, които са убедени, че пускането на такъв обект ще навреди на екологията на крайбрежната зона.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия в момента живурка още икономиката само благодарение на руската газ. А и ЕС още купуват през газопроводите на Украйна.
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинската схема има своите безспорни предимства. Съоръженията за съхранение са разположени изключително далеч от линията на военните действия и исторически са свързани с близките страни чрез гъста мрежа от тръбопроводи, така че доставките оттук наистина биха могли да подкрепят положението. Проблемът, който така и не го се споменава в публикацията, е пррост и незначителен. Украинските ПГХ е възможно да се запълват само с руски газ. В тази връзка има мнение, че Олаф Шолц и неговите сътрудници трябва да научат няколко молитви за зимата. Ще са нужни.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газопровода Дружба още върви. Между другото и българи са участвали в строежа му. Естествено терористични атаки и има. То друго от майданджиите няма.
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вицеканцлерът на Германия Хабек заяви, че в Германия ще има фалити на фирми ако Русия спре газта от Нова Година. Договорът за пренос на газ през Украйна изтича края на 2023.
28
2
 
8
 
! Отговори
Тоз пък още говори преди 1 година
за газта ! Ти да не спа последната година бре баджо ? Каква газ получава Германия от Русия ? А че и газопровода взривиха
27
6
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
НЯМА ДА ПОМОГНЕ , ЗАЩОТО НАЕМНИЦИТЕ, ЗАТВОРНИЦИТЕ И ЗАКЛЕТИТЕ ПУТЕНИСТИ СВЪРШИХА :D ПОЛОЖЕНИЕТО НА ПУТЕНОВИЯ РЕЖИМ Е МНОГО ЗЛЕ! ЮНИ ЮЛИ И АВГУСТ ЩЕ СА ОПРЕДЕЛЯЩИ ЗА ТОВА ДАЛИ ЩЕ ПАДНЕ РЕЖИМА В МОРДОРСКОВИЯ !
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските космически кораи се управляват също с чипове от перални.
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, след опорката че ракетите били свършили, сега има опорка че танкове нямало. В същото време нагкомана проси самолети понеже леопардите вече ги няма. Чакаме следвдщата опорка че Русия няма самолети и реговният папагал тук с по стотина коментара.
24
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин врътне ли кранчето с газта Германия ще го закъса. И без това са в рецесия, и ЕС е в рецесия, ще повлече целия ЕС.
23
6
 
7
 
! Отговори
Ами кой ще му краде преди 1 година
Перални за чипове за тия танкове ?
22
6
 
5
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
Явно рашата гълта вода
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За танкове могат да пишат танкисти, останалите правят съчинение по снимка
20
6
 
6
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Русия ще чества Парад по случай превземането на градчето Бахмут .
19
5
 
5
 
! Отговори
Защо не поиска преди 1 година
от африканските си партньори да му пратят ?
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До:А защо мислиш,че помощите ще спрат. Такива като теб обясняваха как Ееропа ще фалира без руските ресурси пък вече си намериха алтернативни доставки. Отговор: Европата става все по зле и това и сляп няма как да не види ...авто гол със всичко си вкара а войната с русия я затапи тотално... Сега вместо икономически да преуспяват - ще са принудени да правят леопарди - докато останалия свят не ги изпревари във всичко... И това няма да е само Китай а цяла Азия, Индонезия, Индия, Африка дори...
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 А защо мислиш,че помощите ще спрат. Такива като теб обясняваха как Ееропа ще фалира без руските ресурси пък вече си намериха алтернативни доставки. Нещата започнаха да се нормализират икономически. А богатите страни тепърва започнаха да произвеждат повече оръжия и да пращат танкове на Украйна. Скоро и самолети ще почнат да и дават. Руснсците може и да спечелят след 5-6 г,но откъм жертви ще са доста осакатени. А ЕС няма да има нито един загубен войник. Кой е прецакан тогава
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
@15 имат доста Т90 Прорыв. Ти откъде да знаеш, гледай речта на бай джойдън преди малко - God save the Queen!
15
10
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Това което направи Русия е заразително. Няма да се учудя , след няколко години, 70 км.колона от турски танкове,да навлезе в Тракийската долина.
14
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън вчера е приключил реч с : Бог да пази Кралицата. Още си мисли, че го управлява кралицата, а тя почина.