Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна

Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката
30 май 2023 22:46, Анисия Иванова
305
Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.

"Ние вече предупреждавахме, че може да нанесем удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, именно към тази категория се отнася и щаба на военното разузнаване на Украйна, по който бе нанесен удар преди два-три дни“, заяви руският държавен глава.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че атаката срещу Москва с дронове е отговор на руските "ефективни удари по един от центровете за вземане на решения" в Украйна.

В хода на посещението си на центъра "Зотов“, руският президент даде кратки коментари пред пресата. Ето и основното от изказването му:

- Било е неизбежно след разпадането на СССР да възникне конкуренция между Руската федерация и Украйна, но се е предполагало, че тя ще протече в цивилизована форма.

- Хората, които са управлявали Украйна след разпадането на СССР, са решили да създадат анти-Русия под влиянието на Запада.

- Русия е била подведена с обещания за неразширяване на НАТО на изток.

- В отговор на войната, започната от Киев в Донбас, Русия е била принудена да предприеме действия и отхвърля твърденията, че тя е започнала тази война.

- Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката на БПЛА, въпреки че има аспекти, върху които трябва да се работи.

- Опитите на Украйна да сплаши руски граждани свидетелстват за терористична дейност - атаките с дронове потвърждават това.

Още по темата

- Гражданите на Украйна страдат от истински терор, така че нямат възможност да говорят свободно.

- От самото начало украинските власти са обявили неутралитет, но постепенно са стигнали до враждебна на Москва структура – ​​НАТО, което противоречи на интересите на Русия.

- Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по територията на Украйна, но използват високоточни оръжия, които са насочени изключително срещу военни обекти.

- Територията, която все още се нарича Украйна, е котнтролирана от хора, водени от Запада.

- През 2014 г. западните държави са извършили преврат в Украйна и са започнали да унищожават всички, които се опитват да изградят нормални отношения с Русия.

Украински дронове атакуваха Москва и Московска област във вторник сутринта, припомня "Фокус". Според Министерството на отбраната на Руската федерация в атаката са участвали осем устройства, пет от тях са били свалени, останалите три са били потиснати с помощта на радиоелектронна борба. Двама души са потърсили медицинска помощ в Москва, не са имали нужда от хоспитализация. Няколко сгради са получили леки щети. Според някои медии в атаката са били задействани повече – 20-25 – безпилотни летателни апарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Владимир Путин подчерта, че го безпокоят опитите да бъде предизвикан отговорът на Русия и провокациите за предизвикване на огледални действия на Кремъл.
157
4
 
15
 
! Отговори
да преди 10 месеца
бият се военни структури и обекти - затова военните действия се проточиха толкова иначе досега руснаците щяха да изравнят тази област със земята!
156
11
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Психото изобщо не знае къде се намира. Все едно слушам фюрера 1939г. 1:1
155
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
205, въпреки страха от репресии за снимки и видео, в нета се появи снимка на обгорялата сграда на ГУР /главното разузнаване на Украйна/ на Буданов. Пита се: Къде е Буданов? Дали и неговото мълчание ще бъде прикривано с негодни фейкове, както мълчанието на Залужни?
154
4
 
2
 
! Отговори
Хахаахфа преди 10 месеца
Шарлатан.
153
6
 
11
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
Този удар показва не съществува достатъчно дълбок и здрав бункер в който да се скриеш.Зеленой попугай да се готви за неизбежното
152
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Владимир Путин каза, че Русия нанася удари по центровете за вземане на решения, а киевският режим истерично се жали, че на 29 май ВКС на РФ са използвали някакви непознати екзотични ракети, които много късно са били засечени от прехвалената западна система за ПВО, защитаваща Киев. Руснаците докладваха, че всички набелязани цели са поразени.
151
11
 
8
 
! Отговори
Питанката преди 10 месеца
До путинистите: другия месец като ФСБ си прибере дядя Вова в мавзолея, как ще се казвате? И какъв въобще ще бъде смисъла на вашето съществуване?
150
8
 
7
 
! Отговори
Медик преди 10 месеца
При една от медицинските интервенции на Путин бе извършена лоботомия (премахване на част от мозъка).
149
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Путин нанесъл удар по- разузнаването на Украйна, но Украйнците не знаели и продължили да си разузнават !!!
148
5
 
7
 
! Отговори
Укропитеците преди 10 месеца
До Ехааа: написаното е сугласувано с посолствоТО и Урсула знае - така че трайчо-китанчев иначе ще кажа в посолстваТА и ще ти се гръмне тролската надница
147
5
 
5
 
! Отговори
Ехааа преди 10 месеца
Форумната VPN крава изпадна в амок и ръси простотии на килограм. Дюнерджията изгори охлаждането на лаптопа да цвъка правилните" палчета. Кервана си върви, стадото на Кирчо, мучи...както си му е редът.
146
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Русия и трябва някой мъжкар с тва джудже няма да стане
145
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВКС нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна /ГУР/ преди два-три дни. Каква е съдбата на Буданов, който обещаваше да убива руснаците по целия свят? Вчера, 30 май, ВС на РФ нанесе удари по няколко центрове за вземане на решения на територията на Украйна.
144
1
 
5
 
! Отговори
00014 преди 10 месеца
До Анонимен Ти си най-осведомената агенция за това село Юровка, защото никъде другаде не пише. Продължавай, ама смъркай по-малко.
143
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия е смъртен враг на България!
142
19
 
18
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 10 месеца
Гнycните миcирки и редакцията на поpъчковата медия ДНЕС започнаха да усещат накъде се изменя обстановката и вече пускат оригинални руски статии, а не нацистко-бандеровската пpопаганда.
141
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Влади скоро няма да го има
140
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Откога тоя ще решава дали една суверенна държава ще прави?"...............Какво й е суверенното на Украйна, след като Вашингтон й дърпа конците?
139
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС".... Чак толкова не са изтъпели руснаците, че сами да си нанасят удари!