Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна

Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката
30 май 2023 22:46, Анисия Иванова
305
Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.

"Ние вече предупреждавахме, че може да нанесем удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, именно към тази категория се отнася и щаба на военното разузнаване на Украйна, по който бе нанесен удар преди два-три дни“, заяви руският държавен глава.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че атаката срещу Москва с дронове е отговор на руските "ефективни удари по един от центровете за вземане на решения" в Украйна.

В хода на посещението си на центъра "Зотов“, руският президент даде кратки коментари пред пресата. Ето и основното от изказването му:

- Било е неизбежно след разпадането на СССР да възникне конкуренция между Руската федерация и Украйна, но се е предполагало, че тя ще протече в цивилизована форма.

- Хората, които са управлявали Украйна след разпадането на СССР, са решили да създадат анти-Русия под влиянието на Запада.

- Русия е била подведена с обещания за неразширяване на НАТО на изток.

- В отговор на войната, започната от Киев в Донбас, Русия е била принудена да предприеме действия и отхвърля твърденията, че тя е започнала тази война.

- Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката на БПЛА, въпреки че има аспекти, върху които трябва да се работи.

- Опитите на Украйна да сплаши руски граждани свидетелстват за терористична дейност - атаките с дронове потвърждават това.

Още по темата

- Гражданите на Украйна страдат от истински терор, така че нямат възможност да говорят свободно.

- От самото начало украинските власти са обявили неутралитет, но постепенно са стигнали до враждебна на Москва структура – ​​НАТО, което противоречи на интересите на Русия.

- Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по територията на Украйна, но използват високоточни оръжия, които са насочени изключително срещу военни обекти.

- Територията, която все още се нарича Украйна, е котнтролирана от хора, водени от Запада.

- През 2014 г. западните държави са извършили преврат в Украйна и са започнали да унищожават всички, които се опитват да изградят нормални отношения с Русия.

Украински дронове атакуваха Москва и Московска област във вторник сутринта, припомня "Фокус". Според Министерството на отбраната на Руската федерация в атаката са участвали осем устройства, пет от тях са били свалени, останалите три са били потиснати с помощта на радиоелектронна борба. Двама души са потърсили медицинска помощ в Москва, не са имали нужда от хоспитализация. Няколко сгради са получили леки щети. Според някои медии в атаката са били задействани повече – 20-25 – безпилотни летателни апарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
36
 
3
 
! Отговори
Россия преди 10 месеца
бугария трябва да бъде неутрализирана и даден на обичайните си господари от Византия. Россия е "ЗА" Гърция да анексира бившата си колония бугаристан бухахахаха
177
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като всичко руско и тук има пълен провал. Русия атакува собствения си щаб според тая медия или ТАСС а говнокомадващият остава невредим.
176
12
 
15
 
! Отговори
Бухахахаха преди 10 месеца
западните поддлоги пищят под напора на Кремълския фуй, така ви искам пудели, пищете, кефите :))))
175
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки жилищен блок в Украйна е враг номер 1 на Руската федерация!
174
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия трябва да бъде унищожена. Дори да остане само Московия, пак е много!Предайте властта, кремълски военнопрестъпници! Затворът ви очаква!
173
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сменяйте му памперса по редовно на тоя човек бе, овоня цяла необятна Русия.
172
17
 
1
 
! Отговори
Анисия преди 10 месеца
Вижте, вие сте бедни вугари живеейки в адски беден вугаристан и ся за няква си правописна грешка ли ще пищите долни тва.рри? М?
171
8
 
16
 
! Отговори
ало ало преди 10 месеца
путин си играе с украйна като котка с мишка, и не се знае кога ще нанесе решителния удар!....."територията, която все още се нарича украйна.." - хареса ми тоя израз!
170
2
 
3
 
! Отговори
Държавник преди 10 месеца
Путин е справедлив и по думите на тая мижжава медийка атакува Москва и Русия ако счита за правилно :))))
169
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Анисия ще си оправиш ли статията момиче, щото пише, че Путин ударил руските въоражени сили, тоест сам се е ударил...хахахаха :)))
168
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С ракети Storm Shadow около 100 руски войници бяха убити и над 400 бяха ранени при удар по бивше здравно заведение в село Юровка близо до Мариупол, със сълзи в очите съобщи Конашенков. Амин!
167
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия
166
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на Путин! Истински държавник!
165
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някакъв мост в Киев е затворен вече четири дена . Той водел към щаба на фашагите ударен с ракета или дрон не казват нищо.
164
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази формулировка звучи може би за първи път. Информация за засегнатия обект не се дава, но с него се свързва вчерашната атака на БПЛА срещу Москва. Врагът си отмъщава."
163
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На Угледарския участък се активизираха наземните боеве. Руските войски, подкрепени от артилерия, атакуват в посока Болшая Новоселка. Няколко важни магистрали минават през това селище наведнъж. На свой ред фашистката гмеж в югозападната част на Николските дачи принуди частите на ВС на РФ да отстъпят през река Кашлагач. Военният комисар Евгений Поддубни пише: "Кремъл съобщи за неделен удар по един от центровете за вземане на решения в Украйна. Тази формулировка звучи може би за първи път. Информация за засегнатия обект не се дава, но с него се свързва вчерашната атака на БПЛА срещу Москва. Врагъ
162
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бахмут и околностите. Подразделенията на ВС на РФ, заменящи отрядите на ЧВК Вагнер на територията на Бахмут, укрепват отбранителните си позиции. Фашистката гмеж периодично обстрелват Бахмут и се опитват да атакуват по фланговете. Съобщава се, че руските войски успешно са атакували позициите на фашистката гмеж в Хромово (на северозапад), а гмежта са напреднали леко в района на Клещеевка (на югозапад). Сватово - Кременная. Подразделенията на ВС на РФ постепенно засилват контрола върху позиции в района на Масютовка. Войниците на руската армия продължават да щурмуват Белогоровка, обкръжавайки фаши
161
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинските медии съобщават за експлозия и пожар в Киев. Пишат, че експлозията е била в Оболонския район на града. Успоредно с пожара в Украйна беше регистриран срив в клетъчните комуникации.
160
1
 
10
 
! Отговори
. преди 10 месеца
Аз съм махмурлия, но писалия статията е пиян от седмица поне.
159
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Подхода на бандеровците и тези които им помагат е губещ . По информация от бандеровски медии , които също следя за една година са унищожени 11 милиона книги