Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна

Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката
30 май 2023 22:46, Анисия Иванова
305
Владимир Путин: Русия нанесе удар по щаба на военното разузнаване на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС.

"Ние вече предупреждавахме, че може да нанесем удари по щабовете за вземане на решения, по центровете за вземане на решения. Разбира се, именно към тази категория се отнася и щаба на военното разузнаване на Украйна, по който бе нанесен удар преди два-три дни“, заяви руският държавен глава.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че атаката срещу Москва с дронове е отговор на руските "ефективни удари по един от центровете за вземане на решения" в Украйна.

В хода на посещението си на центъра "Зотов“, руският президент даде кратки коментари пред пресата. Ето и основното от изказването му:

- Било е неизбежно след разпадането на СССР да възникне конкуренция между Руската федерация и Украйна, но се е предполагало, че тя ще протече в цивилизована форма.

- Хората, които са управлявали Украйна след разпадането на СССР, са решили да създадат анти-Русия под влиянието на Запада.

- Русия е била подведена с обещания за неразширяване на НАТО на изток.

- В отговор на войната, започната от Киев в Донбас, Русия е била принудена да предприеме действия и отхвърля твърденията, че тя е започнала тази война.

- Московската система за ПВО се е справила успешно с атаката на БПЛА, въпреки че има аспекти, върху които трябва да се работи.

- Опитите на Украйна да сплаши руски граждани свидетелстват за терористична дейност - атаките с дронове потвърждават това.

Още по темата

- Гражданите на Украйна страдат от истински терор, така че нямат възможност да говорят свободно.

- От самото начало украинските власти са обявили неутралитет, но постепенно са стигнали до враждебна на Москва структура – ​​НАТО, което противоречи на интересите на Русия.

- Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по територията на Украйна, но използват високоточни оръжия, които са насочени изключително срещу военни обекти.

- Територията, която все още се нарича Украйна, е котнтролирана от хора, водени от Запада.

- През 2014 г. западните държави са извършили преврат в Украйна и са започнали да унищожават всички, които се опитват да изградят нормални отношения с Русия.

Украински дронове атакуваха Москва и Московска област във вторник сутринта, припомня "Фокус". Според Министерството на отбраната на Руската федерация в атаката са участвали осем устройства, пет от тях са били свалени, останалите три са били потиснати с помощта на радиоелектронна борба. Двама души са потърсили медицинска помощ в Москва, не са имали нужда от хоспитализация. Няколко сгради са получили леки щети. Според някои медии в атаката са били задействани повече – 20-25 – безпилотни летателни апарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
17
 
23
 
! Отговори
ИСУСА преди 10 месеца
Не вярваме на западна пропаганда. Русия смачква оркшите и това е децата го знаят :) !
197
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия" затова ли "Западът увеличава доставките на оръжия за Русия" :))))))
196
17
 
23
 
! Отговори
Комунарев преди 10 месеца
Ватата пак се навърли на бастyните си и лъскането започна. Обаче напразно друзя, Киев си остава химера за вас. Разбира се ще го обстрелвате още известно време с ракети и шахеди, но това няма да помогне.
195
1
 
23
 
! Отговори
Зара преди 10 месеца
Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия - по-добре е журналистите да четат какво пишат, преди да го публикуват.....
194
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво одобрявам!
193
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно! Някой е бил пиян, или руските сили или журналиста. "Президентът на Русия Владимир Путин съобщи за удар на руските въоръжени сили по щаба на военното разузнаване на Русия, предава ТАСС."
192
10
 
31
 
! Отговори
Вал преди 10 месеца
До Мечти от бункераТи май не живееш в този свят. Байдън бърка имена на държави и не знае, къде да застане като го снимат и как да слезе от сцената след като преди половин час се е качил на нея. Когнитивните му способности са силно засегнати. Те не му и трябват много. Така или иначе не управлява той.
191
9
 
6
 
! Отговори
Кравар заоблен преди 10 месеца
До др0гаре плоскоземи вземи се търколиш у лево.
190
7
 
12
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 10 месеца
Форумната VPN крава пак препълни психодиспансера. Опоскаха хаповете, изпиха реванола сега дъвчат бинта и памперсите... Подавам си оставката.
189
40
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Френските крилати ракети "Скалп" които Украйна ще получи в следващите дни с лекота ще поразяват цели в Москва. Тяхната далекобойност е около 600 километра и са неуязвими за руските ПВО системи понеже се използват в двойка с ракета РЕБ, която заглушава всички радари на чебурашките...
188
16
 
34
 
! Отговори
offff преди 10 месеца
Щом са нанесли удар значи не знаят изобщо къде е този щаб :Д
187
36
 
5
 
! Отговори
Осман Паша преди 10 месеца
Гн.ус.на бугарска пап.плач, отново сте продадени от ближните си на нас, вашия исторически душманин. Скоро вашите жени ще са в харема, ще се научите да се молите по 5 пъти на ден на килимчето а може и повече.... Защо мислите избихме прасеттата ви? Тук свинско не върви разбрахте ли ме долл.ни гя.уури? Разбрахте ме нали? бухахахахахах
186
11
 
25
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Това обяснява трусовете който няколко дена се усещаха от хората в Киев,взривявали са се подземните складове и бункери.
185
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С ракети Storm Shadow около 100 руски войници бяха убити и над 400 бяха ранени при удар по бивше здравно заведение в село Юровка близо до Мариупол, със сълзи в очите съобщи Конашенков. Амин!
184
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А в текста НЯМА подробности от удара срещу щаба в Киев? Защо? Не са поволили господарите ви ли? Защото кадри има. Има кадри от идвамето на санитарни хеликоптери. Известно време след хеликоптерите специален самолет е тръгнал с пострадали за Берлим.....
183
40
 
5
 
! Отговори
ДПС преди 10 месеца
Ер Доган води преговори с Путин за анексацията на провинция бугаристан обратно в обичайната свера на Турско влияние. Вугари, вие сте свикнали нали? Анадън Мо? бухахах
182
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Россия Те затова ли гърците имат комплекс от нас, а вие рашките още не сте били пръкнати, когато е имало държава България :)))
181
17
 
33
 
! Отговори
паф преди 10 месеца
зеления плъх не прави изявления, сигурно е на пост, първа смяна да варди киев с пистолетчето!
180
13
 
25
 
! Отговори
Дъртият педepacт преди 10 месеца
с поредната си порция лъжи и демагогия.
179
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анисиядай щот сме бедни , да сме и прости