САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната

Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, заяви ген. Мили
26 май 2023 07:10, Анисия Иванова
209
САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната
Снимка: БГНЕС

Началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили заяви, че канцеларията му проверява изображенията, на които се виждат автомобили, за които се смята, че са били използвани при атака срещу руския пограничен регион Белгород. По думите му обаче американската позиция, подобно произведено в САЩ оборудване да не бъде използвано в Русия, е ясна на Киев.

САЩ вече предупредиха Украйна да не употребява произведено в САЩ военно оборудване за извършване на атаки на руска територия, заяви високопоставен американски генерал на фона на обвиненията, че проукраинска въоръжена групировка е използвала американски бронирани автомобили, предаде Ройтерс.

Още по темата

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че европейските съюзници разработват координирана програма за обучение на украинските сили как да си служат с изтребители Ф-16, но лидери от Пентагона заявиха, че това ще бъде скъпо и сложно начинание и няма да бъде магическо решение на войната, предаде Асошиейтед прес.

Остин каза, че съюзниците са стигнали до извода, че заедно с обучението Украйна ще трябва да развие и способностите си за поддръжка и обслужване на самолетите, както и да се сдобие с достатъчно боеприпаси. Той добави, че системите за ПВО все още са оръжията, от които Украйна се нуждае най-много за своите по-широки усилия за установяване на контрол над въздушното си пространство.

"Няма магически оръжия", каза началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили, който се изказа на съвместна пресконференция с Остин в Пентагона, съобщи БТА.

"Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, така че ако искате да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от значително количество изтребители от четвърто и пето поколение", отбеляза Мили.

Той добави, че изтребителите Ф-16 имат роля в бъдеще като част от украинските въздушни способности, но "създаването на ВВС с необходимите размери и обхват ще отнеме значително време".

Остин каза, че министерствата на отбраната на Нидерландия и Дания работят заедно със САЩ в тази насока и че Норвегия, Белгия, Португалия и Полша вече са предложили да допринесат към обучението.

Остин и Мили се изказаха в края на виртуална среща на представители от сферата на отбраната на страни от цял свят, на която беше обсъдена продължаващата военна подкрепа за Украйна. На форума украинските лидери им предоставиха актуална информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Една година грубо манипулиране и фалшифициране на лайкове в полза на всепобеждаващата антируска коалиция от 60 държави.
62
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В небето над Украйна не са спирали да бомбардират руските бомбардировачи и Телеграм каналите го потвърждават. Какво стана с контраофанзивата це хжмосексуалисти ? На всички направления настъпват Руските части. Къде е онзи Зозо да ми обясни как Артьомовск е бил обкръжен хаха. Ако украинското командване не прати подкрепление на групировката пред Артьомовск то тя ще бъде обкръжена защото Руските сили пробиват по фланговете. Тежки времена за Укрофашистите и техните краварски подръжници.
61
19
 
23
 
! Отговори
Милиарди на вятъра преди 11 месеца
Става ясно че 90%от оръжията и боеприпасите на НАТО и САЩ са унищожени в Украйна и сега трябват нови и нови.
60
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дядя Соррос пак фалшифицира и манипулира грубо.
59
5
 
18
 
! Отговори
да преди 11 месеца
като видят горчивата истина, говедарите могат само да псуват, това ги задоволява....абе, дже-ндъри!
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Така де, само очертаване...
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Долния смехуран май забравяш че Киев отрече да е събарял руските самолети и хиликоптери. Значи ти като тррол на НПО признаваш че са действали срещу руска територия и това е целта на Ф16 те между впрочем това може би ще са нашите Ф16 ки. Платените и недоставените. Наказателна отговорност трябва.
56
5
 
12
 
! Отговори
NatoVPN преди 11 месеца
Ойроатлантически вой рано сабалем.
55
8
 
3
 
! Отговори
кУмсОмолск на аМур преди 11 месеца
продължава да изумява горна волта с липсата на централна канализация....
54
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ф-16 използва ракети и бомби които не стават за самолетите които има Украйна в момента освен това са подарък ...
53
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Отървават се от ефките,щоту са стари и си купуват нови самолети.А ние си купихме хартия.Хахха
52
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
DW излезна със статия,че Германия официално е в рецесия .Тука никаква информация по темата,Що така?
51
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чисто и прросто искат да източат още малко славянска кръв и органи мискинити.
50
13
 
20
 
! Отговори
Конфуций преди 11 месеца
Брей, признават си че Ф-16 не вършат работа срещу мигове и су-та. Там трябват Раптори и Ф-35, ама тях ги продават само на най-верните си кучета, явно Украйна не е от тях.
49
23
 
14
 
! Отговори
За тъпите русофили преди 11 месеца
Ф-16 е многоцелеви изтребител и неговото предимство са оръжията (ракетите) които използва... С него ще се унищожават първоначално ПВО установките на чебурашките и в последствие ще се атакуват позициите на руските фашисти при контранастъплението. Изобщо няма да има контакт с руските самолети (бракми).
48
13
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Между другото, мЪдуратора няма нужда да ме блокира, отивам да работя.Да ви изкарам заплатите, трролчета.
47
12
 
25
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Е то ако става въпрос за печатане на долари, САЩ с един залп на патриот, напечатват 100 млн. Интересното е, че от 32 изстреляни ракети, ни една не е уцелила целта, а 5 от 8 ракетни установки са унищожени, барабар с радарната станция. Това се казва ефективност по американски.
46
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вмирисаните кравари пак надигнали вой отваряш Украинския Телеграм канал Украйна сейчас и там почват. Снощи пак е имало масирана ракетна атака по цяла Украйна с дронове и ракети. Враг наступает на Бахмутско направление на Лиман, Авдиевка, Маринка враг наступает очень сериозно. Враг нанес авиационен удар на Авдиевка и Водяново, враг совершил артелерийски обстрел возле Авдиевка, Первомайское, Карловки хаха какво стана бе мишоци май Руснаците атакуват това е от украинската сводка.
45
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, заяви ген. Мили"------------Хората с IQ над стайната температура вече трябва да са наясно, че колкото и Ф-16 да пратят САЩ, Украйна никога няма да има военно превъзходство във въздуха.
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 54 - Искам да вида, как ще го повториш с въже около вратлето...