САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната

Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, заяви ген. Мили
26 май 2023 07:10, Анисия Иванова
209
САЩ предупредиха: Ф-16 няма да бъде магическо решение на войната
Снимка: БГНЕС

Началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили заяви, че канцеларията му проверява изображенията, на които се виждат автомобили, за които се смята, че са били използвани при атака срещу руския пограничен регион Белгород. По думите му обаче американската позиция, подобно произведено в САЩ оборудване да не бъде използвано в Русия, е ясна на Киев.

САЩ вече предупредиха Украйна да не употребява произведено в САЩ военно оборудване за извършване на атаки на руска територия, заяви високопоставен американски генерал на фона на обвиненията, че проукраинска въоръжена групировка е използвала американски бронирани автомобили, предаде Ройтерс.

Още по темата

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви снощи, че европейските съюзници разработват координирана програма за обучение на украинските сили как да си служат с изтребители Ф-16, но лидери от Пентагона заявиха, че това ще бъде скъпо и сложно начинание и няма да бъде магическо решение на войната, предаде Асошиейтед прес.

Остин каза, че съюзниците са стигнали до извода, че заедно с обучението Украйна ще трябва да развие и способностите си за поддръжка и обслужване на самолетите, както и да се сдобие с достатъчно боеприпаси. Той добави, че системите за ПВО все още са оръжията, от които Украйна се нуждае най-много за своите по-широки усилия за установяване на контрол над въздушното си пространство.

"Няма магически оръжия", каза началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили, който се изказа на съвместна пресконференция с Остин в Пентагона, съобщи БТА.

"Руснаците имат хиляда изтребителя четвърто и пето поколение, така че ако искате да предизвикате Русия във въздуха, ще се нуждаете от значително количество изтребители от четвърто и пето поколение", отбеляза Мили.

Той добави, че изтребителите Ф-16 имат роля в бъдеще като част от украинските въздушни способности, но "създаването на ВВС с необходимите размери и обхват ще отнеме значително време".

Остин каза, че министерствата на отбраната на Нидерландия и Дания работят заедно със САЩ в тази насока и че Норвегия, Белгия, Португалия и Полша вече са предложили да допринесат към обучението.

Остин и Мили се изказаха в края на виртуална среща на представители от сферата на отбраната на страни от цял свят, на която беше обсъдена продължаващата военна подкрепа за Украйна. На форума украинските лидери им предоставиха актуална информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе,,ви ги дайте ...
82
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това изобщо не се числи за решение. Самолетите ще изчезнат от небето и новините като Пейтриът системите и Леопардите. После Том Круз ще подготви нов Топ Гън да поизлъска имиджа на барутника и са готови да го продават на индианците.
81
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шийте си скъсаните чорапи вместо да пишете глупости тук русофили!
80
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Черния не може да прикрие злобата си и омразата си към славянските народи. Слагам плюс скача минус и не може да се поправи.
79
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българският народ подкрепя Русия в борбата и с нато!
78
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Черния не може да прикрие злобата си и омразата си към славянските народи.
77
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еден от тия двамата прочете списъка на държавите, които ще пращат натовски войници да се бият за интересите на сащ в украйна. Дано скоро дойде и нашият ред да пратим 50000 евроатлантика!
76
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя военния защо си е довел прислугата на брифинга? Свършиха ли плантациите, че не е намерил с какво да го ангажира?
75
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва САЩ да седнат на масата на преговорите с Русия а не да слушат черния и зелената марионетка САЩ направиха войната те трябва да преговарят за мир .
74
6
 
4
 
! Отговори
Колапс в България преди 10 месеца
В България се извършва Геноцид, и Президента мълчи !
73
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дойче веле-Германия окончателно изпадна в рецесия!...САНКЦИИ СРЕЩУ РУСИЯ,А ЗАПАДНИ АЛЧНИ ЛИЦЕМЕРИ!?
72
1
 
1
 
! Отговори
rado преди 10 месеца
do 81 ne si prav. 40% sa uni6tozeni drugite sa 50% sa prodadeni v afrikanski dyrzavi.
71
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В небето над Украйна отдавна няма руски бракми русофили невежи... Ф-16 ще има съвсем друго предназначение... Май забравихте как бяха свалени този месец 2 руски изтребителя и 2 хеликоптера в Брянска област.. за по-малко от 1 минута ? Ами седемте келяви Кинжали над Киев...? Ха-ха-ха!
70
19
 
14
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Каквото и да даваш на Зеления е безполезно. Единственото, което ще се случи е наличие на гражданско неподчинение на народите в страните от "ЕВРЕЙСКИЯТ СЪЮЗ" и "КРАВАРИСТАН". Скрито и премълчавано от българските радиа и телевизии.
69
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЧВК Вагнер се отегля на заслужена почивка и да се обучат новите попълнения. Пригожин заяви след като приключи всичко това ще прати своите музиканти на ново турне отново в най горещата точка Маринка или Авдиевка. Музикалните виртуози направиха така, че да блокират най елитните части на Украйна на едно направление и помогнаха на другите направления Руските сили да се укрепят. Скот Ритър заяви, че стратегията на Вагнер ще започне да се изучава едно, че спряха Украинците то и превзеха града
68
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като братушките помляха джевелините,хаймърсите ,абрамсите,свалиха и над Черно море безпилотния дрон Раптор и налрая опукаха и прословутите Пейтриът,сега от Пентагона са съвсем наясно ,че руското ПВО което е най доброто в света ще сваля като гнили круши Ф-16. ВПК на щатите са наясно ,че след всичко това ,става много лоша реклама за американското оръжие и освен,че се губи имидж се губятевентуално клиенти за стотици милярди ,които биха закупили американските ***.Затова се опъватза Ф 16
67
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако изобщо можете да мислите русофили необразовани... дали САЩ и Запада не знаят какво дават, а украинците не знаят защо им трябва....? Ха-ха-ха! Може ли да сте толкова зле с логиката и интелекта?
66
10
 
17
 
! Отговори
абе преди 10 месеца
май почнала някаква контраофанзива.....ама към киев! резонно! бахмут падна, следващи спирки са одеса и киев.....ама наште новинари мълчат като риби!
65
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва САЩ да седнат на масата на преговорите а не да слушат черния и зелената марионетка. САЩ направиха войната те трябва да преговарят с РФ.
64
15
 
12
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
От сега готвят света за провала си....