Минск и Москва подписаха за разполагане на руски ядрени оръжия в Беларус

Решението за използването им остава прерогатив на Москва
25 май 2023 13:00, Елка Василева
114
Минск и Москва подписаха за разполагане на руски ядрени оръжия в Беларус
Снимка: архив, БГНЕС

Министрите на отбраната на Русия и Беларус Сергей Шойгу и Виктор Хренин подписаха днес в Минск документи, определящи процедурата за съхраняване на руските ядрени оръжия в специално хранилище на беларуска територия, предаде ТАСС.

Още по темата
"В хода на срещата бяха подписани документите, определящи процедурата за съхраняване на руските нестратегически ядрени оръжия в специално хранилище на територията на Република Беларус", се казва в изявление на пресслужбата на беларуското министерство на отбраната.

За да няма неяснота във връзка с руския тактически ядрен арсенал в Беларус, Шойгу уточни, че контролът върху оръжията и решението за използването им остава прерогатив на Москва.

На срещата с беларуския си колега руският министър на отбраната подчерта, че западните държави по същество са започнали необявена война срещу Москва и Минск, предаде Ройтерс.

"Днес ние заедно се изправяме срещу колективния Запад, който по същество води необявена война срещу нашите страни", заяви Шойгу.

Шойгу посочи, че е налице изпълнението на мерки за повишаване на бойната готовност на обединените въоръжени сили на НАТО в Източна Европа. "Разполагат се допълнителни военни контингенти и се разгръща военна инфраструктура, засилват се бойните и разузнавателните дейности в близост до границите на съюзната държава (наддържавно обединение между Русия и Беуларус - бел. ред.)", каза Шойгу.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
12
 
! Отговори
Империя на злото преди 11 месеца
Иззроди. На тези средновековни варвари само оръжия и войни са им куххите съветски кратуни.
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Луткаченко е поискал това от дребния си приятел пупути, щото знае че ако полша реши, ги превзема за 2 седмици
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Супер, нека харчи пари др0гаря Уткин, пък след 4-5 г. като го гътнат, пак ще кихат здраво за да си върнат безполизните железа. Голям стратег излезна Пуття, тъкмо ще поправи злото от 1914 г. сътворено от Ленин.
28
2
 
15
 
! Отговори
До РР президент преди 11 месеца
В смисъл, подкрепяш русия.... Така значи според теб от 1945 г насам ние живеем един прекрасен живот благодарение на тези руснаци, така ли твърдиш??! И ги подкрепяш, ами значи ти си просто един от тях, а да и си много т Ъ п
27
13
 
7
 
! Отговори
до23 преди 11 месеца
Бъркате понятията. Не Европа, а НАТО се разширяваше агресивно. Зад НАТО и неговите решения стои основно американския интерес. Европа е послушника, но накрая по правило винаги тук са най-кръвопролитните войни.
26
3
 
5
 
! Отговори
Лука Шенко преди 11 месеца
Най-обичам лууди луди... таралежи в гащите !
25
4
 
5
 
! Отговори
Тоя па преди 11 месеца
До РР бате..... Ква победа желаеш точно бе, ти нещо май си прекалил с ксанакса или си го смесили с фентанилче и не знаеш къде се намираш... От името на целия бг народ хахаха ще падна от смях, чакай да седна.... Муха хахаха
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Реално погледано това е обявяване на война с Европа. Дори е недвусмислено.
23
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
8, защо Европа винаги трябвало да го отнася. Защото е куха и недалновидна. Защото в продължение на 34 години се разширяваше икономически и военно на изток, завзе десетки страни от бившия Соцлагер, но не й стига. Ненаситно алчна е. Иска Украйна, иска да раздроби РФ и да й прибере ресурсите безплатно. Руската пружина се свиваше до едно положение /до кокъл/. Сега пружината се отпъна и тръгна на запад. Трети закон на Нютон - действието има противодействие.
22
8
 
16
 
! Отговори
Абе преди 11 месеца
Ей РР, кой си ти точно че ще говориш от името на народа и моето бе ***, ква Русия ква победа бе заухав тип такъв, никва победа няма да има, тия Никога не са печелили нищо, цялата планета не може да ги диша. Кат си толкова отворен хващай пушката на дедо си и бегай да стреля по жени и деца. И после да кажеш че си се бил срещу врага и си победил. Бих те згазил на пешеходна пътека веднага, дрто *** ***
21
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Ако САЩ, Китай и Русия имат сметки за решаване да си разполагат оръжия по островите в тихия океан. Защо Европа винаги трябва да го отнася."..........Защото САЩ така си водят войните- не на своя, а на чужда територия. Затова американците са нацвъкали ядрения си арсенал в Европа- за да я ползват за жив щит.
20
6
 
13
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 11 месеца
"Западът принуждава режима в Киев независимо от загубите, да се бие до последния украинец....ТИ СИ ЗА ПСИХОДИСПАНСЕРА
19
7
 
18
 
! Отговори
ПОСЛЕ преди 11 месеца
ДА НЕ МЕ ПИТАТ ЩО МРАЗЯ РУСИЯ
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За булгерианса ще има ли безплатни ракети! Че българите са свикнали всичко да им е безплатно и висококачествено ? :)))))
17
14
 
13
 
! Отговори
Факти преди 11 месеца
"Западът принуждава режима в Киев независимо от загубите, да се бие до последния украинец"
16
16
 
20
 
! Отговори
ИСКАМЕ И В БГ преди 11 месеца
ИСКАМ НАТО ДА РАЗПОЛОЖИ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ В БЪЛГАРИЯ.. ДАРЯВАМ 85 ДЕКАРА ЗЕМЯ ЗА ТАЗИ ЦЕЛ.... НЯМА ДА ТЪРПИМ РЕКЕТА НА РУСКАТА МАФИЯ...
15
7
 
21
 
! Отговори
Германец преди 11 месеца
Русофил: "НАТО се доближава до Русия!!111 Това е недопустимо!!!111" // Пак русофил: "Русия трябва...да е Максимално близо до Полша". Чебурашките сте тоталки в главата :)
14
20
 
9
 
! Отговори
РР, президент преди 11 месеца
От името на целия български народ и Република България искам да кажа че напълно подкрепяме Русия и се надяваме на скорошна победа на враговете й!
13
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скоро Полша ще подпише същото и край на игрите в тази посока. Червенопитецитее са свикнали да се налагат 100г само със заплахи, терор и войни. Но тоя път ,ще се наложи да се бият с целия свят , както Хитлер. До разгрома им.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще има ли в Беларус революция до няколко месеца или през следващата година?