Кремъл: Още в началото знаехме, че Киев стои зад атаката в Москва

Според САЩ нападението е извършено от украински специални военни части или разузнавателни звена
25 май 2023 14:50, Йоана Цонева
45
Кремъл: Още в началото знаехме, че Киев стои зад атаката в Москва
Снимка: БГНЕС

Още в самото начало Русия каза, че Украйна е в основата на атаката с дронове срещу Кремъл, извършена по-рано този месец, заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от "Ройтерс".

Песков направи това изявление, след като в. "Ню Йорк Таймс" съобщи, че според американски разузнавателни служби най-вероятно нападението е извършено от украински специални военни части или разузнавателни звена, отбелязва агенцията.

Още по темата
Украинският президент Володимир Зеленски отрече тогава Украйна да е отговорна за атаката, предаде БТА.

"Ние веднага казахме, че режимът в Киев стои зад това. В крайна сметка няма значение кои части на киевския режим са го извършили", каза за репортери Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
НЮ ЙОРК ТАЙМС РАБОТИ ЗА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ОТ КАКТО ГО ИМА! ИЗКАРВА МРЪСОТИЯТА НА КРИНТЪН, НО ПОКРИВА ДЖОРДЖ БУШ ЗА ИЗМИСЛЕНИТЕ МУ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ В ИРАК! ТЪЙ, ЧЕ КВОТО МУ НАРЕДЯТ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ТОВА ЩЕ ПИШЕ! РЕПУБЛИКАНЦИТЕ УМИРАТ В МОМЕНТА И ЗАТОВА ЗАЩИТАВАТ МОРДОРСКВА ЩОТО СПЕЧЕЛИ ЛИ БАЙДЪН ВОЙНАТА В УКРАЙНА С РЕПУБЛИКАНЦИТЕ Е СВЪРШЕНО :D
15
7
 
8
 
! Отговори
до 11-ти, а счулайно преди 11 месеца
да си забелязал, че това се оформи като почерка на Киев? Ще ударим тъй село, дето няма военни обекти, ще взривим тоя в кафенето, другия ще обстреляме в ресторанта, ще сложим експлозив в камион, чийто шофьор не подозира какво превозва. Съвсем НЕ терористични методи са това. Кога Русия е използвала подобни методи срещу Украйна? Кога стреляха по президентството, кога взривиха някой украинец в кафене, ресторант или пък сложиха бомба в колата му докато шофира? Воюва се по правила, които У не спазват
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
малко се съмнявам, щото това дронче беше некаов от алибаба:))) ама, ако приеме че е така то значи ПВО-то им е пълен шшит, а иначе руснаците са си нагли, какво искат те да меткат ракети и бомби по детски площадки, болници, театри а украинците да не отговарят
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 11 Москва не е закачала Зеленский, Той обаче иска да убие Путин, зам. шефа на ГУР го потвърди. Москва стреля по военни обекти, от Киев отричат, въпреки думите на Арестович и Кличко. Москва воюва на фронта, Киев води война в тила на противника.Извършва терористични актове срещу отделни лица в РФ. Общо взето - тактиката на ОУН/УПА, въстанническата армия от ВСВ.
12
6
 
12
 
! Отговори
Що не е ли? преди 11 месеца
Изтрихте го - Пак ще го напиша: ПУТИН Е БИЛ ПРАВ както винаги! Ако не бяха спънали НАТО и готвения от него тероррист - Украйа, след 5 години щяха да са събрали камара оръжия и кой знае какви пакости щяха да извършат! А сега пускат фърчила с тиксо и зеления просяк търчи да дринчи оръжия за тероризъм!
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Че що да не седи ? Все терористи всяка вечер стреляте ракети по суверна държава. Вие какви сте ? Робовлядете ли ? Т.е. може да стреляте по всички държави около черно море ,но те никога не трябва да ви бият :)) Излезте го кажете на глас :))
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Укро-терористи, краят на контратерористичната операция в Гайворонския район бе поставен 24 часа след неговото въвеждане. Диверсантите-терористи бяха ликвидирани. От тях останаха само снимки и видео.
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия така са се оголили че на жужанка и лъщи голия заден фронт. Искат да пращат ядрени оръжия в Беларус че не стават за нищо и не се знае кога ще се разпаднат. Една футболна агитка ако ги нпадне сега и ще превземв половината държава а мужиците ще се радват че им замириса на ревлюция и джуджено печено
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стигнаха ли дроновете на парад до Москва? Стигнаха. Толкоз за С400 и С500. Добра тренировка да се види що за смехотворни за безаналоговите радари и ПВО.
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За да има мир, Русия трябва да спре да се съпротивлява и да уважи референдума в Белгородска област за отделяне от руската педеррацийка. Народа не иска вече мизерията на Путин
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В крайна сметка няма значение кои части на киевския режим са го извършили. Клоунът Зе ще го отнесе.
5
7
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
И руската ПВО е калпава като съветската.Навремето германец приземи самолета си на Червения площад,сега украински дронове достигнаха до Кремъл.Много раздувки и самохвалство,малко реални възможности.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Леонид Гозман по руския първи канал и после го арестуват: "Ние всички като граждани на Русия носим отоворност. Тази ужасна война нямаше да продължи и един ден ако ние не снабдявахме така наречените лидери на тези републики с пари, оръжия и хора. Те са просто престъпници, всички си спомняте понзи схемата МММ, Пушилин преди да започне борбата за "свободен" Донецк беше регионален мениджър на тази понзи схема. Захаренко преди войната продаваше пилета. Ние нямаме работа в чужда държава"
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе вие много знаете, за това сте на това дередже жалко, разни партизани ги нападнаха и ония се евакуираха в паника
2
7
 
8
 
! Отговори
Зе преди 11 месеца
Пан Зеленский се смята за освободен от всякаква отговорност. Той винаги е невинен.
1
8
 
7
 
! Отговори
Укро-терористи преди 11 месеца
То затова тече контратерористичната операция.