Кремъл готви "небесна полиция" за борба с дроновете

На 3 май Русия съобщи за свален дрон над купола на Сенатския дворец
12 май 2023 21:20, Йоана Цонева
33
Кремъл готви "небесна полиция" за борба с дроновете
Снимка: БГНЕС

В Санкт Петербург се появи специално полицейско подразделение за борба с дроновете. То ще отговаря за безопасността в небето по време на масови прояви, съобщава Руската служба на Би Би Си.

"Служителите изпълняват различни задачи. Това са мобилни патрули, чиято задача е да задържат оператори на безпилотните летателни апарати (БПЛА). Създадени са групи стрелци, въоръжени със снайпери и карабини. Те използват технически средства за потискане и неутрализиране на дронове. На първо място в новото звено бяха приети полицаи, които бяха командировани в новите територии (така в Русия наричат окупираните региони на Украйна - бел.ред.)", цитира РБК представител на МВР.

Снайперисти с антидронови електромагнитни пушки се появиха за първи път на 9 май, те охраняваха въздушното пространство на покривите на сградите и по време на парада за Деня на победата.

В Урал в сряда регионалното Главно управление на Министерството на вътрешните работи обяви, че ще създаде специални отдели в големите градове, които ще наблюдават полетите на дронове в райони, където те са забранени.

Миналата седмица в сряда, 3 май, Кремъл съобщи за свален дрон над купола на Сенатския дворец, съответно видео се появи в социалните мрежи. Пресслужбата на Владимир Путин нарече това нападение и "опит за убийство на президента".

От края на миналата година най-малко 40 региона в Русия са ограничили или забранили полетите с дронове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Майка си ли търсите преди 11 месеца
в УКРАЙНА, празноглавци ?
27
0
 
6
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 11 месеца
Дронове не знам дали ще падат от небето над Кремъл ама руските бизнесмени не спряха да падат от прозорците последната година...
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинските батареи са на 80 км от Луганск. Поразили са казарми на окупаторите с украински балистични ракети ГРОМ 2, а не с натовски ЩОРМ ШЕДОУ, които са с обсег 300 км и ще бъдат използвани върху Керченския мост и казарми на окупаторите в Крим. В Луганск са били зетят на Шойгу, Алексей Столяров и членът на ГосДума и Единна Россия, Виктор Водолацки. Последният се шлял безцелно из руините и на главата му пада тухла, което той представил като рана от артилерийски обстрел.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Подозирам, че рашистите не правят разлика между дрон и куадкоптер - кграчките с 4 перки, които заснемат видеота и децата ги пускат в парковете.
24
0
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 11 месеца
Стрелба от покрива с Калачник по дроновете. Хитро.
23
4
 
4
 
! Отговори
блицкриг преди 11 месеца
Навремето ни асвабадиха от хитлеризма сега е време да ги асвабадим от путинизма...за да сме коректни.
22
1
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 11 месеца
Ами ако дронът си има автономно управление?Подобни системи има отпреди 60 години поне.
21
0
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 11 месеца
Мдам, а инструкциите и заповедите ще ги получават от кораба мащеха на орбита, директно през небесните гласове, дето им говорят :).
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Диванните ЕКСПРДИ започнаха да нищят това от коета най малко разбират !
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-ефективни срещу такива цели са прашките. Знам го от собствен опит. По една прашка на полицай и два джоба камъни и край с дроновете.
18
6
 
10
 
! Отговори
General Dynamics преди 11 месеца
смешници, купуват ги от Али експресха ха , мноооого са назад горките!
17
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Целта на тези електромагнитни пушки е да блокират връзката с центъра на управление на дрона и той да падне.Имат я в по-голем вариант,,Картуха" мисля, че беше.Въпреки, че руснаците твърдяха, че,, аналог в мире нет", даже могли да презимят дрона където поискат,, Картухата нищо не направи срещу турските дронове и други.Това е руската овча мисъл, която само се хвали, и цял свят и се смее.
16
1
 
15
 
! Отговори
Хаха преди 11 месеца
Тия ще са като бойните им делфини. Само дето и пушат. Очакваме издигането им към небесата.
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Киро Брейка ще му присадят криле и ще лови дронове с рибарска мрежа.
14
2
 
7
 
! Отговори
Гагага преди 11 месеца
Тегаво е в хАвняшка...
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Най хубавото е Ако искаш наистина парите за нашите корумпирани политици да спрат, трябва да се молиш богу посолството на САЩ в България да изчезне, заедно любимите ти САЩ. Докато го има световния грабител и терорист от Америка, все ще има корупция, ограбване на национални ценности и диктат. Просто те така си работят по целия свят.
12
1
 
12
 
! Отговори
Историк преди 11 месеца
До 8. То така ако почнем да се връщаме назад във времето и Масква май е била основана от викингите, Крим е бил елински, Калининград пруски и т.н. Имаш смешни мокри сънища.
11
0
 
17
 
! Отговори
Най хубавото е преди 11 месеца
Най хубавото е, че руската мафия ще спре парите на нашите отвратителни корумпирани политици, децата на комунистите които 30 години се гаврят с бедния български народ.
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Големият проблем на рашистите е... Че имат дронове в главата. А нямат дронове в армията. Така получаваме рашистко-дронно умствено разтройство.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тея обаче не спират да се правят на интересни;))Те танкове нямат вече... голямата Кинжалл САЩ е тупна на земята след 10г хвалете... Сега пък небесна полиция... тея вече не са на себе си :)))