Напрегнато: Диверсионна група проникнала в руската Белгородска област

Съставена е от руснаци, воюващи на страната на Украйна
Обновена: 23 май 2023 08:13 | 23 май 2023 08:00, Елка Василева
202
Напрегнато: Диверсионна група проникнала в руската Белгородска област
Снимка: архив, БГНЕС

Крайно напрегната е обстановката в граничещата с Украйна Белгородска област в Русия, където вчера проникна украинска диверсионно-разузнавателна група. Това съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Повечето жители на Грайворонския окръг, където навлезе диверсионно-разузнавателната група, са го напуснали. На територията на областта са организирани пунктове за временно настаняване. Днешните тържества по случай завършването на учебната година ще се състоят в онлайн формат, посочи Гладков и описа актуалната обстановка по следния начин.

"Осем души са ранени. По информация на министерството на здравеопазването и министерството на отбраната няма загинали сред мирните жители. Ситуацията остава достатъчно напрегната. Въведен е режим на контратерористична операция", каза Гладков.

Вчера стана ясно, че украинските диверсанти всъщност са бойци на две въоръжени формирования от руснаци, които воюват на страната на Украйна. Това са така наречените Руски доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия".

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков целта на диверсията е да намали за украинската страна политическия ефект от загубата на Бахмут.

Междувременно украинската агенция УНИАН съобщи за атака срещу сградата на руската Федерална служба за сигурност в Белгород.

Снимки и видео в руско онлайн издание са показали дим, който се издига над града. Съобщава се за силна експлозия в центъра на града и пристигнали на мястото полицаи и пожарникари.

Поради въведения режим на антитерористична операция в региона са забранени публикации без позоваване на официални източници, информира УНИАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
9
 
9
 
! Отговори
медийно преди 11 месеца
Зеленски Бин Ладен - той си пада по такива екранизации. ОБАЧЕ какво ще последва - някой американец дали му е казал?
46
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Време е за денацификация на русия и освобождението на хората от Белгородската народна република
45
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Последни, жалки напъни на укрoпитеците да отклонят вниманието от погрома в Бахмут :)
44
10
 
6
 
! Отговори
х преди 11 месеца
Интересно е да се знаят политическите виждания на въпросните диверсанти и за какво всъщност се борят. Аз само ще спомена, че са били част от Азов доскоро, изводите всеки умен човек може да си направи сам :)
43
3
 
6
 
! Отговори
Фейк преди 11 месеца
Нема такова нещо сами си се ш.и.бат - нещо става там и тва е фейк - ту вангер уж бил заел онова село бахмут ту уж бил вече в судан - яко се клатят един друг нещо - типичен съветски фейк , да се лъжат западняците и да има днес кво да публикуват нали че 4к трудно се изкарват
42
6
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 11 месеца
Черепа играе с Гешев.Вече може да се завърне в България.Каскета е свалил издирването му от Интерпол и Черепа ще е защитен свидетел в битката срещу Гробаджийте.Толупа е силно притеснен.Много далавери ще лъснат за Гроби компания.Шиши и Карадаиъ пасуват по нареждане на Сокола от Росенец.Данчо Ментата е готов за бой.Нинова изчаква да види на къде ще духне вятъра.Чака ни нов цирк.Кокора и Канадеца ще отговарят за държавна измяна.
41
10
 
6
 
! Отговори
странна работа преди 11 месеца
урките се снимали като за последно -цялата колкона американска техника преди да свършат в чували? За какво е тази шахидска саможертва!
40
9
 
11
 
! Отговори
Перниканец преди 11 месеца
...които воюват на страната на Украйна. Това са така наречените Руски доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия" - да но не са украинци, а Руснаци, на които им е писнало Путин да им праща децата на сигурна смърт. Сега ще си направят една независима република - начало на разпада на комунистическото отроче.
39
10
 
8
 
! Отговори
контраПрестъплението преди 11 месеца
Това ли бил тайния план на Зеленски Бен Ладен?
38
8
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Ако покрай нападението напълно занемарят защитата ще наблюдаваме още много прониквания. Не, че с подобна контраофанзива "ЗЕЛЬО" може да спечели.
37
9
 
6
 
! Отговори
Американофилите, преди 11 месеца
Що така бе? Америка на който помага - все на терорист се трансформира?
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това са учения някакви,бе!
35
9
 
13
 
! Отговори
Мужик преди 11 месеца
Ще гърмят джуджета в страната на лилипутите. Днес в Белгород утре и в Москва.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Освобождават ги.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не е армията на Навални.Нещо като партизанско движение финансирано от ЦРУ.
32
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Вика русoрoba, че само той има права да навлиза в чужда територия. Когато руснацитер го прравят е "освобождение", когато украинците го направят вече е "тероризъм"
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като гледам как половин България са русофили фенове на монголите, значи това да плюеш по някакви си "noмаци" не е много хитро, ами като си решил да го играеш кръстник, вземи прекръсти вече покръстените 50-60% българи фенове на агресорите. Може да ги обърнеш обратно на "noмяци" и току-виж нещата си дошли на мястото.
30
4
 
4
 
! Отговори
денацификация преди 11 месеца
В белгородска област са намерени хора както притежаваши червени , така и черни и бели дрехи. Т.е. цветовете на нацизма. Т.е. белгородските партизани извършват денацификация. Освен това кмета на Белгород е алкохолик който пие водка и паралелно върви акция по деалкохолизация.
29
3
 
7
 
! Отговори
баце преди 11 месеца
Това, ода за възхвала на тероризма ли е ?
28
4
 
4
 
! Отговори
Те ни Убиват мълчат преди 11 месеца
България не признава извършени Терористични актове срещу Български граждани, признават тероризъм само срещу известни медийни герои като Гешев, Ива Митева, Ицо Хазарта, Ахмед Доган.... България сама се убива чрез ниско компетентно то МВР, ДАНС и Прокуратура!