Напрегнато: Диверсионна група проникнала в руската Белгородска област

Съставена е от руснаци, воюващи на страната на Украйна
Обновена: 23 май 2023 08:13 | 23 май 2023 08:00, Елка Василева
202
Напрегнато: Диверсионна група проникнала в руската Белгородска област
Снимка: архив, БГНЕС

Крайно напрегната е обстановката в граничещата с Украйна Белгородска област в Русия, където вчера проникна украинска диверсионно-разузнавателна група. Това съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Повечето жители на Грайворонския окръг, където навлезе диверсионно-разузнавателната група, са го напуснали. На територията на областта са организирани пунктове за временно настаняване. Днешните тържества по случай завършването на учебната година ще се състоят в онлайн формат, посочи Гладков и описа актуалната обстановка по следния начин.

"Осем души са ранени. По информация на министерството на здравеопазването и министерството на отбраната няма загинали сред мирните жители. Ситуацията остава достатъчно напрегната. Въведен е режим на контратерористична операция", каза Гладков.

Вчера стана ясно, че украинските диверсанти всъщност са бойци на две въоръжени формирования от руснаци, които воюват на страната на Украйна. Това са така наречените Руски доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия".

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков целта на диверсията е да намали за украинската страна политическия ефект от загубата на Бахмут.

Междувременно украинската агенция УНИАН съобщи за атака срещу сградата на руската Федерална служба за сигурност в Белгород.

Снимки и видео в руско онлайн издание са показали дим, който се издига над града. Съобщава се за силна експлозия в центъра на града и пристигнали на мястото полицаи и пожарникари.

Поради въведения режим на антитерористична операция в региона са забранени публикации без позоваване на официални източници, информира УНИАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
12
 
15
 
! Отговори
руски провал преди 11 месеца
както и да вият родните копейки , тая акция е тотален провал на руснаците. Да не разберят 9 часа ,че на тяхна територия действат диверсанти-партизани. После заради 200 души да обявяват масова депортация. Загуба на два хеликоптера. Минимум три танка пленени... И всичко това на ПРЕДПОЛАГАЕМО руска теротория. Отделно диверсантите май са заловили и ядрено оръжие. Да видим как ще се оправдава бункерната мармозетка...
66
14
 
10
 
! Отговори
Бориславов преди 11 месеца
Слава на Украйна! Терористичните актове няма да спрат, докато пияните мужици не се разкарат от украинска земя. Оръжие и пари има, САЩ и цивилизован свят ще пращат джавелин, байрактар и хаймарс, а българският военнопромишлен комплекс ще произвежда муниции за славната украинска армия. България ще помага с безброй цистерни с гориво от рашанистанската рафинерия. Путин и кремълската върхушка няма да спят спокойно още много удари очаквайте Vaтeнku хахахахаб
65
7
 
10
 
! Отговори
За Родину преди 11 месеца
Зелето е съсипан.Скоро белият прах,парите и оръжието ще свърши.Ф16 ще пристигнат в Насрайна колкото наще в България.Дори и да пристигнат ще стане същото като с танковете,нищо няма да променят.Руския ботуш не може да бъде спрян.Трудно набира енерция, но набере ли спиране няма.
64
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 месеца
На лъжата американска краката са къси но тя винаги се преписва първа и и се слагат лайкчета! :):)
63
8
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 11 месеца
До следващите избори Путин ще е приключил, Русия също - а от там и Възраждане.
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Скоро ще има Белгародска Народна Республика искаща независимост".............Цапни още една линия да се събудиш напълно :D
61
3
 
10
 
! Отговори
идентифицирани са преди 11 месеца
"руснаци сепаратисти" - от Азов и други укро нацисти
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скоро България ще бъде освободена от фашизма.
59
13
 
10
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Каква диверсионна група - те са руснаци сепаратисти, борещите се за свобода и против режима на военнопрестъпника Путин.
58
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скоро ще има Белгародска Народна Республика искаща независимост от Мордора.Ха, ха, ха! Каквото повикало такова се обадило.
57
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Що има евакуация?Нали го асвабаждават?"...............Защото за разлика от укрофашагите, руснаците не използват цивилното население за жив щит ;)
56
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На следващите избори в България, Възраждане ще отвее евроатлантическия компот от ГЕРБ СДС и ПП ДБ. И тогава ще настъпят по добри времена за България!
55
3
 
5
 
! Отговори
Краварофилите, преди 11 месеца
не са ви дали реплики още и сте 'фрии стайл' нали? - Личи си! ХА ХА ХА ХА!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Що има евакуация?Нали го асвабаждават?
53
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Диверсионна група е такава, атакуваща военни обекти в тила на противника. Група атакуваща граждански обекти по дефиниция е терористична. Да работим с правилните термини!
52
5
 
7
 
! Отговори
Змията хапе преди 11 месеца
като я настъпиш по опашката. Май Зеленски Бен Ладен няма да се прибере в дупката си в Киев? Как мислите?
51
6
 
10
 
! Отговори
Костя Миротвореца преди 11 месеца
Ас съм за мир, против войната. Путин трябва да се откаже от Белгородска област в името на мира. Симпатизанти на Възраждане - всички пред руското послоство да протестираме за мир.
50
5
 
10
 
! Отговори
То свърши преди 11 месеца
Тука тепърва плахо споменават! Какво бе мисирките - официално господарите са против такива изцепки на зеленото наркоманче? ЩОТО ги е страх от каквото може руснаците да реагират ,НАЛИ?
49
11
 
13
 
! Отговори
Истина преди 11 месеца
Последни напъни на загниващия режим на зеленото джудже.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Сега ще си направят една независима република - начало на разпада на комунистическото отроче."...............Ахахах, отрано сте започнали консумацията на прахообразни субстанции :D