Напрегнато: Диверсионна група проникнала в руската Белгородска област

Съставена е от руснаци, воюващи на страната на Украйна
Обновена: 23 май 2023 08:13 | 23 май 2023 08:00, Елка Василева
202
Напрегнато: Диверсионна група проникнала в руската Белгородска област
Снимка: архив, БГНЕС

Крайно напрегната е обстановката в граничещата с Украйна Белгородска област в Русия, където вчера проникна украинска диверсионно-разузнавателна група. Това съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков, предаде кореспондентът на БНР.

Още по темата
Повечето жители на Грайворонския окръг, където навлезе диверсионно-разузнавателната група, са го напуснали. На територията на областта са организирани пунктове за временно настаняване. Днешните тържества по случай завършването на учебната година ще се състоят в онлайн формат, посочи Гладков и описа актуалната обстановка по следния начин.

"Осем души са ранени. По информация на министерството на здравеопазването и министерството на отбраната няма загинали сред мирните жители. Ситуацията остава достатъчно напрегната. Въведен е режим на контратерористична операция", каза Гладков.

Вчера стана ясно, че украинските диверсанти всъщност са бойци на две въоръжени формирования от руснаци, които воюват на страната на Украйна. Това са така наречените Руски доброволчески корпус и Легион "Свобода за Русия".

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков целта на диверсията е да намали за украинската страна политическия ефект от загубата на Бахмут.

Междувременно украинската агенция УНИАН съобщи за атака срещу сградата на руската Федерална служба за сигурност в Белгород.

Снимки и видео в руско онлайн издание са показали дим, който се издига над града. Съобщава се за силна експлозия в центъра на града и пристигнали на мястото полицаи и пожарникари.

Поради въведения режим на антитерористична операция в региона са забранени публикации без позоваване на официални източници, информира УНИАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За няколко часа навлязоха 8 километра. Москаляците девет месеца се мъчат с едно малко градче и 100на хиляди наториха полето покрай Бахмут
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Откога диверсант стана синоним на терорист?
25
5
 
13
 
! Отговори
ООН преди 11 месеца
реално след 1991 година русия не е внасяала документ в ООН в който ИЗРИЧНО да потвърждава ,че белгородска област не е украинска, словенска или полска. Освен това в Белгород живеат поне двама души с украински произход. Така ,че по РУСКАТА логика това специално военно настъпление е оправдано.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще ядат пердах и ще отидат като съкилийници на Нахални в Сибир.
23
11
 
5
 
! Отговори
Война е преди 11 месеца
Ще има украински диверсии и на други места. След края на войната постепенно ще бъдат ликвидирани.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На мен ми е жал и за украинските и за руските войници. Не знам за вас. То си е за вас, ако сте останали без сърца.
21
3
 
2
 
! Отговори
Шефрет до 26 преди 11 месеца
Не, мелезите ти правим братя и сестрички . Може и на тебе ако официално смениш пола
20
13
 
12
 
! Отговори
Квакерите преди 11 месеца
Американските квакери цяла нощ са чакали горките - няма какво да напишат и запълват коментарите със случайни глупости. Типично за 5-тата колона.
19
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То по принцип всички украинци са руснаци с промит мозък. Като македонците.
18
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаха нищо хубаво не ги чака руснаците бялата армия се завръща
17
4
 
4
 
! Отговори
ИНКВИЗИЦИЯТА Е ТУК преди 11 месеца
Съществува секретна част от бивши полицаи които изтезават и убиват Българи по поръчка на политици, и.зверги които Държавата пази!
16
9
 
15
 
! Отговори
Съдейки по новините преди 11 месеца
Съдейки по новинарската "подкрепа", тази изцепка си е чисто украинска хрумка и запада се е притеснил от обратната реакция на случилото се! Да видим какво ще последва.
15
7
 
17
 
! Отговори
биолаборатории преди 11 месеца
Белгородските партизани са намерили китайски биолаборатории в белгородска област разработващи био-оръжия.
14
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Обаче има страничен ефект - тероризма на укропитеците става видим а това ще доведе до бурна подкрепа на руската армия от руския народ!" - Неслучайно диверсантите са били руснаци, преминали на страната на Украйна.
13
14
 
7
 
! Отговори
Шефрет преди 11 месеца
Много ще ми е интересно какво ще стане с терористите много скоро. Дали ще ги дупят там пред общината за назидание ,или ще ги пратят на близките им по пощата в кутии за обувки)
12
3
 
5
 
! Отговори
България рухна преди 11 месеца
Счита се че Франкенщайн институциите МВР, ДАНС, ДАР, Прокуратура извършват тежки извращения срещу Български граждани в "дълбоките" си структури!
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Слава Иван Колев
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"да намали за украинската страна политическия ефект от загубата на Бахмут" - освен, че доста се говори за тоя град и май вече доста жертви са дадени и от двете страни, друго което да разклати нещата политически, не виждам. Плюс това май нещата още са на кантар.
9
20
 
25
 
! Отговори
Спец операция преди 11 месеца
По отклоняване на внимането от Бахмут. Обаче има страничен ефект - тероризма на укропитеците става видим а това ще доведе до бурна подкрепа на руската армия от руския народ! Явно военните действия която води Путин имат смисъл!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Най-добрата защита е нападението, генерали пацифисти като нашия Радев няма, огън се бори с огън.