Путин се срещна с милиардери, помоли ги да инвестират в Русия

Само така страната щяла да преодолее опитите на Запада да унищожи икономиката ѝ
16 мар 2023 16:13, Нели Христова
250
Путин се срещна с милиардери, помоли ги да инвестират в Русия
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова днес руските милиардери и бизнес елита на страната да инвестират в нови технологии, производствени съоръжения и предприятия, за да помогнат на Русия да преодолее това, което според него представлява опити на Запада да унищожи икономиката ѝ, предаде Ройтерс. Той също така посочи, че Русия на този етап устоява на тези опити, а западните фирми, които са решили да останат в Русия, вместо да избягат, са взели умно решение.

Путин се срещна лично с водещи милиардери на Русия за първи път от 24 февруари миналата година - деня, в който започна това, което той нарече "специална военна операция" в Украйна.

Тогава Путин им каза, че не му е останал друг избор, освен да изпрати руски сили и на практика ги принуди да демонстрират публично съгласие.

Много от т.нар. олигарси, впоследствие бяха поставени под санкции от Запада.

Днес на срещата с Путин бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин, чиито интереси варират от добив и преработка на метали и банкиране до торове, пише още Ройтерс позовавайки се на кадри от събитието.

Путин изтъкна пред едни от най-богатите руснаци, че Москва е изправена пред "санкционна война", но бързо пренасочва икономиката си към страни, които не са наложили санкции на Русия, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 147Май единствено което със сигурност го няма е мозъка ти.
142
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново под Слънцето. Те руските милиардери и без друго подкрепят фашисткия режим на путин. Нали точно той им позволи да натрупат милиардите.
141
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бате дай 20 ст. че не ми достигат за автобуса. От асеновград съм :)))))))))))
140
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Среща" при затворени прозорци и отворени портфейли от типа "говоря ти дъще сещай се снахо.. " и "га ядахте кфтетата - ни ривахти.." че за тая *** Вагнер,Кадировци тряат кинти в евро, долари- и рубли може ам те не ползват тоалетна хартия...и затова крадат и тоалетни...
139
3
 
15
 
! Отговори
... преди 1 година
ми русия е много корумпирана държава! по скоро царство! понеже в нея само царя путин решава кое как и на кого да се даде! това се видя и сега войната показа, че дори армията е окрадена и опоскана! няма храна няма муниции съвременни, няма бронежилетки няма танкове няма нощно виждане няма реактивна броня за танковете няма каски за войниците! Абе НЯМА! питам се коя фирма би рискувала да е на такъв пазар!? Те дори руските милиардери не живеят в русия! дори децата на путин не са там! та така!
138
0
 
3
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Това не е нещо ново! Още когато в Русия се формира "вертикалата на властта", на олигарсите е казано, че принципно ще разполагат с богатствата си, натрупани основно от руските природни ресурси! При трудни моменти за страната обаче те ще бъдат задължени да помагат финансово за преодоляване на трудностите! В противен случай ги чака сътба, подобна на тази на Березовски!
137
23
 
2
 
! Отговори
паф преди 1 година
путин е мъж и по мъжки говори със своите.....а зеления плъх е фашистка от-репка и проси от света оръжие да избие собствения си народ!
136
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки го прави това. Всички политици се срещат с бизнеса. Като го прави Путин е новина.Давайте, бийте по клавиатурата коментари, па най-малкото ще се върти в леглото щото го сърби допето.
135
3
 
16
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Има ли желаещи да скачат от десетия етаж, или да се "самоубият" с... радиация! И да изгубиш Германия и ЕС като партньори и да молиш Индия да ти купуват петрола и газта , е повече от несериозно!
134
0
 
0
 
! Отговори
В момента за преди 1 година
*** важното е да се бие за интересите на НАТО у Босна
133
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шъ инвестират при намаляващо население в месомелачката и при все по-милитаристични порядки в обществото. Инвестициите и иновациите стават в свободни общества където няма да те обявят за луд или джендър ако измислиш нещо ново.
132
9
 
3
 
! Отговори
Ганя преди 1 година
Българина го докараха до там да яде коприва по Великден вместо агнешко .....скоро и орехи вместо яйца ! Иначе от световна икономика разбира ...като цяло от всичко ...знае как да оправи света !
131
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дефакто санкционира Запада, като забранява на руските капиталови гиганти да крепят прогнилата система на Европа
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 101. Уж русофиляк, а елементарен руски не знаеш? Що така?
129
4
 
23
 
! Отговори
Късата памет преди 1 година
Санкциите не действат и всичко върви по план. Смях. Русия явно е 100 години след цивилизацията и още не са разбрали как работи икономиката. Ако ставаше така - царя нарежда да се инвестира в технология и всичко е ок, С. Корея щеше да е върха на технологиите. Още помня Путин как нареди да се разработят изцяло руски смартфон и лаптоп. Това беше преди доста години и към днешна дата резултата е 0. Даже не е нула, защото са похарчени (откраднати) милиарди на данъкоплатците.
128
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както каза една журналистка в Брюксел, Путин го превъзнасят самите те. В Русия за Путин почти не се говори, но на запада не му излиза от устата. Правите го герой? Зебения вече не ви е интересен, но Путин от 20 години присъства във всички новини по 100 пъти. Ежедневно. Даже Хитлер и Чърчил не могат да се пофвалят с такава популярност.
127
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквайте скоро по радиото новия руски хит - "нема денги действайте"
126
2
 
13
 
! Отговори
Да даде пример! преди 1 година
Първо да прибере своите пари в Русия. Хай стига глупости ;)
125
4
 
5
 
! Отговори
нормален човек преди 1 година
ли е путин?
124
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събрал ги е за наздравица с новичок.