Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят

Изолация на Русия ще бъде невъзможна
7 сеп 2022 11:43, Елка Василева
240
 Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който по думите му се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят.

Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин. 

Руският президент предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 1 година
Г-н руският президент приписва своята пропадаща действителност на ЕС. Това е проекция на уплахата от собствения заник.
173
0
 
1
 
! Отговори
Посерко преди 1 година
Доказано от практиката е, че онзи, който се оаква последен, мирише най-зле.
172
2
 
5
 
! Отговори
The Big Жуже преди 1 година
Когато русофашист ви каже каквото и да е било срещу нормалните държави, считайте че това се отнася до Рассия.
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя дядка определено е болен!
170
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
долу подписаните мислят че русия плаче от санкциите не европа плаче от санкциите които вложиха на русия изатова вие е скъпо всичко унас в русия всичко е евтино имаме всичко евтин бензин евтин газ без западните произведители ще живейм те са в загуба те загубиха руспазар печели китайа българите в зимата сте гола вода как ще искарате зимата не знам дано да е много стулено -20градуса за да сте доволни от урсула барел кирил петков
169
0
 
10
 
! Отговори
Не е вярно преди 1 година
заплахата е само за "руския свят"
168
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е някаква нелечима болест...
167
22
 
7
 
! Отговори
Прав е Путин преди 1 година
Американофилите плащайте скъп ток. Благославяйте хамериканците и траверсите от ЕК.Аз нямам нищо напротив.Аз живея в Азия и сметката ми за ток на месец е 30 лв.
166
14
 
25
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Санкциите на Запада са заплаха за целия свят... Браво бе Путин. А войната не е . Русия е заплахата за целия свят.Стойте си в Азиатско тихоокеанския регион.Света ви отритна благодарение на твоята "далновидно завоевателна" политика.Збърканяк.
165
9
 
22
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Заплаха за целия свят и за собствения си народ си ти другарю! Кофти е, нали? Раша потъва благодарение на теб!
164
5
 
24
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 1 година
Този лилиПутин, който има не само лилипутски ръст, но и акъл със същия размер, е вече пътник... Необратимо е! Колкото по-бързо, толкова по-добре за целия свят, а и за Русия. По-младите руснаци вече отлично разбират това...
163
5
 
21
 
! Отговори
щик преди 1 година
заплашено е само дупето на вова ще има да кви4и като кадафи
162
8
 
32
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Тоя па как се е загрижл за света а съсипа милиони съдби и разруши хиляди сгради Да не говорим за убитите жертви.Нагъл олигофрееен..
161
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега погледнах, че над 1000 чужди компании вече са напуснали Русия или са спрели вноса си за там. Някой от тях напълно са си продали фабриките, магазините и офисите и нямат намерение да се връщат. В Информационните технологии повечето производители на чипове и софтуер (Intel, Qualcomm, Nokia, Apple, IBM, Microsoft, Oracle, Norton и т.н.) са прекратили отношения с Русия. При автомобилите почти всички японски и голяма част от европейските и американски коли вече не се изнасят за Русия.
160
8
 
29
 
! Отговори
БАНАЛНО преди 1 година
Санкциите на Запада са заплаха за Руската Империя!!! Затова и Путин реве...
159
12
 
30
 
! Отговори
НЕ СИ ИЗМИСЛЯЙ ... преди 1 година
ЗАПЛАХАТА ЗА СВЕТА СИ ТИ ГАДНО ДЖУДЖЕ И СВЕТА Е СРЕЩУ ТЕБ!
158
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди малко путин твърдеше, че русия нищо не е загубила от войната, пък сега се жалва от санкциите. Голям лъжец е това джудже и само си противоречи. Изобщо не му вярвайте. Санкциите работят и русия върви към пропастта на изолираните държави.
157
6
 
21
 
! Отговори
Mad man преди 1 година
Мръсно долно джудже терорист дано скоро ти махнат главата
156
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този екземпляр, няма съмнение е извратеняк! Готов е да прави поразии. Демокраичният свят обаче ще го елиминира бавно и полека!
155
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма да сте изолирани ще се гушкате със северна корея