5G е тук и сега, нека се подготвим с подходящо устройство

Спонсорирано съдържание | 19 май 2021 14:52, Александър Попов
5G е тук и сега, нека се подготвим с подходящо устройство

В Деня на телекомуникациите А1 получи официално лиценза за развитие на новото поколение 5G мрежа в спектъра 3600 – 3700 Mhz. Той беше връчен от председателя на Комисията за регулиране на съобщенията Иван Димитров на главния изпълнителен директор на А1 България – Александър Димитров.

За старта на 5G мрежата на А1 и бързото й развитие от ноември 2020 г. насам се говори много. Но нека да припомним какво означава това за всеки от нас – потребителите.

Какво ни дава 5G мрежата?

Високата скорост, на която можем да се наслаждаваме в 5G мрежата на А1, достига над 1000 Mbps. Първата истинска 5G мрежа в България стартира в края на ноември миналата година, а до края на март 2021-а вече покрива над 75 града и курорта.

Така можем да сваляме много бързо приложения или големи файлове - видеа или музикални сетове, ще можем да стриймваме 4К видео без забавяне. Друго важно преимущество, което получаваме от мрежата се усеща осезаемо, когато играем игри, е ниското времезакъснение, което е характерно за технологията.

Първият (и единствен засега) 5G план в България

А1 е първият и засега единственият телеком у нас, който предлага 5G план – А1 Unlimited с 5G. С него имаме неограничени минути и мегабайти без лимит на максимална скорост, включително и на 5G, и неограничени SMS и MMS – в България и в роуминг в ЕС.

А 5G устройства?

За да сме в крак с новите технологии, е време да започнем да се възползваме от предимствата на 5G мрежата. За да усетим високата скорост, която достига до над 1000 Mbps, e важно да се оборудваме със съвместим с 5G технологията смартфон. Сега е много подходящ момент за това, тъй като А1 прави жест към своите клиенти и до края на месец май компанията предлага намаления на 5G смартфони с до 100 лв. в своя онлайн магазин. И съвсем не е задължително да инвестираме много в новото си устройство, защото А1 предлагат и редица бюджетни варианти, съвместими с новата технология.

Ако предпочитаме високия ценови клас

До края на месец май отстъпките в онлайн магазина на А1 са със 100 лв. за флагманите на iPhone и Samsung – iPhone 12 и Samsung Galaxy S21. Актуалните модели вървят с допълнителен комплимент от А1 - Apple USB-C 20W Power Adapter или Samsung Travel Adapter 25W, с които зареждането на устройствата е много по-бързо. Други варианти от корейския производител са флагманите Galaxy Note20 и Note20 Ultra.

“Златната среда“

Към средния ценови клас телефони с 5G възможности се включват флагманите Xiaomi Mi 10T Pro и ZTE Axon 11. И двата модела идват в комплект с аксесоари, като Xiaomi Mi 10T Pro се предлага заедно с фитнес гривната Band Mi 5, a ZTE Axon 11 - с безжични слушалки на марката.

Бюджетни предложения от А1

Като бюджетно предложение може да се посочи Xiaomi Mi 10T Lite – част от Mi 10T серията, като смартфонът впечатлява с характеристики, присъщи за по-високия клас устройства – мощен 8-нанометров процесор, 64-мегапикселова камера и голям 120-херцов дисплей. Сред бюджетните предложения в кампанията на А1 е включен още моделът TCL 20 – следващ последните тенденции при смартфоните, включващ голям дисплей с HDR10 технология, тройна комбинация от камери и множество други функции в полза на потребителя.


Още по темата: А15G
Още от