Колеги, днес имаме история, политология и... Бионсе

Изучават певицата в американски университет
31 яну 2014 21:58, Александър Попов
3
Колеги, днес имаме история, политология и... Бионсе
Снимка: Reuters

Университетът "Рътгърс" предлага странен курс за своите студенти. Те ще изучават "Политизирането на Бионсе", съобщи Асошиейтед прес.

Курсът ще е в катедрата за женски и джендър изследвания. Водещият го, докторантът Кевин Олред, каза, че ще използва кариерата на Бионсе като начин за обсъждане на американската расова, полова и сексуална политика в Америка.

Предвиден е анализ на видеоклипове на Бионсе и текстове на нейни песни, които ще бъдат допълнени с написано от чернокожи феминисти.

Лекторът се надява да помогне на студентите да мислят по-критично за медийната консумация.

В "Рътгърс" има и курс по лириката на Брус Спрингстийн. Университетът в Джорджтаун пък предлага курс "Социологията на хип-хопа: Градско оправдаване на злото при Джей-Зи", посветен на съпруга на Бионсе, припомня БТА. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати новината - това се прави по цял свят. Следвам медиезнание в Германия и в час сме правили критични анализи на много видеоклипове, включително такива на Бионсе.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В университета по археология отдавна изучават Лили Иванова, а в КГБ имат изпит за агенти с 5 минути музика на Веселин Маринов докато те въртят в центрофуга за астронавти, при отваряне на кабината, хората хукват да бягат по права линия без да са се повлияли от ефекта на центробежните сили само, за да са по-далеч от музиката... затова у нас той прави песни за полицията с цел разпръскване на протестиращите...