Стефка Костадинова: Казах на Магучих, че е готова за световен рекорд

Един ден рекордът отново ще е български, каза българката
7 юли 2024 21:25, Анисия Иванова
58
Стефка Костадинова: Казах на Магучих, че е готова за световен рекорд
Снимка: БОК

"Радвам се, че световният рекорд в скока на височина за жени вече е 210 см. Бях сигурна, че това все някога ще се случи. Постижението на украинката Ярослава Магучих е историческо, не само защото подобрява един останал непокътнат 37 години рекорд, но и защото тези 210 см доказват, че човешките възможности са без граница и оборват песимистите с техните твърдения преди време, че някои рекорди в атлетиката ще са вечни.

Преди месец в Рим бях сред официалните лица, наградили Магучих, след като спечели европейско злато. По време на церемонията силно я прегърнах и ѝ пошепнах в ухото, че е готова за световен рекорд. Дори се засмяхме, защото ѝ казах, че още на Олимпиадата в Париж може да скочи 207 см и след това вече да се цели в 210 см."

Така Стефка Костадинова коментира падането на световния ѝ рекорд - 37-годишното върхово постижение в скока на височина.

"Поздравявам още веднъж Магучих, желая ѝ нови победи и рекорди, но и не спирам да вярвам, че един ден рекордът отново ще бъде български,“ заяви Стефка Костадинова.

Тя коментира също, че има символика в това, че новината я застига в Рим, където е на посещение и където преди 37 години скочи тези прословути 209 см.

"Сега Магучих скочи 210 см в Париж, където може би също символично след дни започват Олимпийските игри“, каза още Костадинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре че и смъкнаха летвата на тая дето страната и е уж във война. То бива дупене на тия ама вече е прекалено, но най ме издразни овчата радост на нашата. Тази простотия не я разбирам.
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
При стоп видеото над летвата се вижда че Стефка Костадинова има аванс поне още 5 см при скока и на 209 см . Браво на украинката , това мило и красиво момиче донесе капка радост на нещастният украински народ .Вън фашистката зган от Украйна !
50
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Още малко и Стефка ще си припише заслуги за подобрения й рекорд! И колкото и странно да прозвучи, добре, че Украйна и Русия почнаха да воюват, та спортистите на Украйна да се амбицират и да постигат успехи и дори както в случая на поставят рекорди.
49
12
 
5
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 месеца
Странно е, че съвременната химия чак сега успя да подобри рекорда. Представете си Стефка тогава как се е била напиомпила с допинг. Тогава нямаше и контрол върху допинга и затова искаха да не бъдат признавани тези стари рекорди...
48
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако я подложат тая на допинг контрол, ще открият че е натъпкана до козирката с всевъзможни стимуланти. Но никой няма да го направи. Европейските стандарти винаги се прилагат избирателно. Освен това няма да се изненадам, ако на предстоящата олимпиада медалите справедливо се разпределят главно между украинците, които са прочути с олимпийските си и всякакви други успехи. То и Стефка не е минала без анаболи, но и тя между капките.
47
5
 
10
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Тукуфилскити атлантици предатели как са радват на украинската наркуманка.
46
9
 
28
 
! Отговори
АЗ преди 2 месеца
Стефке, що се радваш на подарения рекорд? Или летвата е смъкната преди скока или е употребила допинг! Тест има ли направен веднага след "рекорда"? Няма и да има, тези сега са богопомазани, всичко живо трябва да им помага, да им угажда и да ги пробутва напред да "постигат" рекорди! А ние...ние се превърнахме в една териториална *** която знае единствено да припява на общия господарски хор!
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стефка тогава можеше и тя да скочи 2.10 в Рим 1987
44
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако трябва да избирам чий живот да спася - украински или на бг копейка, ще избера украинския. Копейските нехора не са ми никакви. Успех на рундьо, дс ченгето патриарх и копейката да ме "обединяват" с тая злобна сггган. :))) Иначе браво на Магучих, огромна е!
43
11
 
13
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 месеца
Стефка бе силна на висок скок, но мислене и приказки са нещо друго. Не са за нея. Остана си простовата бившата рекордьорка.
42
5
 
19
 
! Отговори
СУФ преди 2 месеца
А бе, хора, нещо помощи за Украйна няма ли? :) Пращайте им още. И заплатите си им пратете, ей тъй от глупост.
41
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Рекорда никога повече няма да е български. Българи няма да останат.
40
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
37 г. България държеше рекорда благодарение на Стефка Костадинова и това е гордост за всеки българин. Жалко, че с упадъка на държавата повече няма да имаме подобна радост. Политиците ни се вълнуват само за собствените си чекмеджета не и за България.
39
4
 
13
 
! Отговори
До магьосника преди 2 месеца
И 3 метра да скочи, все на моя чeп ще кацне.
38
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 36 Хохлите са могъщи скакачи, на майдана скачаха, скачаха, а сега скачат в окопите, в Тиса, в бусовете на ТЦК, в гроба. "Хто не скачет, тот москаль!" Наскалис, бл*ть!
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Ихааааа А дали хохлосамката ще може да надскочи ФАБ-3000, натопорчена вертикално или ще се надене на взривателя? А?
36
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Мръсните номерца на нarлоcaксонците ги знаем ,нищо чудно хохълката да е получила някакво "преимущество".
35
13
 
11
 
! Отговори
Ихааааа преди 2 месеца
Путин дори когато е на 20см токчета и облечен като стрептозьорка тая пак ще го прескочи с поне 40 санта
34
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бре, Магучих наистина могъща скачачка, може да прескочи Мeдведя даже ако Пyтapaни му се качи на конче на раменете.
33
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мдаа, вижда се ясно, че леката атлекита умира без руските спортисти ;-)