Калин Вельов стана зам.-министър на културата

Главчев направи още четири нови назначения
Обновена: 6 сеп 2024 06:28 | 5 сеп 2024 20:55, Нели Христова
37
Калин Вельов стана зам.-министър на културата
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев и по предложение на ресорните министри са назначени петима заместник-министри.

Янислав Янчев е назначен за заместник-министър на земеделието и храните. Той е магистър по екология и опазване на околната среда в Лесотехническия университет. Професионалната кариера на Янчев през последните над 15 години е свързана с Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. От 2008 г. до 2024 г. работи в дирекция „Директни плащания“ в ДФЗ. Започва като експерт, а по-късно е назначен за началник сектор „Обработка и оторизация на заявления за подпомагане“ и началник отдел ,,Прилагане на схеми и мерки на единица площ”. Заемал е и длъжността началник отдел ,,Директни плащания” в дирекция „Директни плащания и схеми по качеството“ в Министерство на земеделието и храните.

Румяна Петкова е назначена за заместник-министър на труда и социалната политика. Румяна Петкова е работила в Агенцията за социално подпомагане от 2005 г., където постъпва като социален работник и преминава през различни ръководни постове. От 2010 г. до 2017 г. е директор на Регионална дирекция за социално подпомагане – Благоевград. От ноември 2017 г. до юли 2023 г.  заема поста изпълнителен директор на Агенцията. Към момента работи в Националния осигурителен институт. Има магистърска степен по „Публична администрация“ и по „Финанси“.

За заместник-министър на правосъдието е назначена Михаела Мечкунова-Стамболийска. Тя е завършила бакалавър по специалност философия и магистърска степен по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград и притежава юридическа правоспособност. В периода октомври 2014 г. - август 2016 г. е била експерт-юрист в Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. От 2016 г. до 2023 г. последователно заема длъжностите старши, главен и държавен експерт в дирекция „Съвет по законодателство“ в Министерството на правосъдието. От ноември 2023 г. до април 2024 г. е заемала длъжността началник отдел ,,Правни дейности” в Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ и от 25.04.2024 г. до 25.08.2024 г. е била началник на политически кабинет в Министерството на правосъдието.

Калин Вельов е назначен за заместник-министър на културата. През 2004 г. Вельов завършва Национална музикална академия „проф. Панчо Владигеров“ - гр. София, като впоследствие придобива и магистърска степен от специалност ,,Поп и джаз ударни инструменти“. От 2017 г. до 2020 г. е съветник на министъра на културата. През юни 2020 г. е избран за народен представител в 44-то Народно събрание и е член на Комисията по култура и на Комисията по младежта и спорта.

За заместник-министър на външните работи е назначена Елена Шекерлетова. От юли 2023 г. до април 2024 г. е заемала същата позиция в Министерството на външните работи. В периода 2019-2023 г. Шекерлетова е била извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална република Германия. От 2017 г. до 2019 г. е била постоянен секретар на Министерството  на външните работи, а преди това е била извънреден и пълномощен посланик на страната ни в Република Австрия. Елена Шекерлетова е дългогодишен служител на Министерството  на външните работи. Завършила е Софийския университет ”Св. Климент Охридски”, специалност „Право”, специализирала е Конституционно и международно публично право в Макс-Планк-Институт, Хайделберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от Политика
ИТН се регистрираха за изборите: Хората са умни, знаят кой ги лъже
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Ицо хазарта преди 1 седмица
Калин Вельов, Киро Шинлера, Боко Витетутков, ахмед Веца, Делян Шопара все убавци!
31
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 седмица
Остава за "цвят" да се назначи и една дама за зам. министър и моето предложение е това да е приятелката на зам. министъра- Нина - Никулина....
30
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
ето неграмотните хора какво избират и вкарват в нс затова останалите сеотвратиха и не гласуват избори напролет
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главанаков напълни министерствата си с посредствени индивиди,които компрометират цялостното управление на държавата ни.
28
1
 
9
 
! Отговори
Едно от условията преди 1 седмица
Да се вмъкнеш във властта е, да се казваш Калин/ Калинка, че като ти кажат, че си калинка, да отговаря на името ти!
27
1
 
10
 
! Отговори
Някой знае ли преди 1 седмица
Защо всички неприятни са в ГЕРБ?
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Правилно беше казал Радой Ралин "Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.
25
0
 
16
 
! Отговори
Коки преди 1 седмица
Колко малка държава е България, с население наполовина на големи световни градове, а колко много чиновници я управляват!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Калин Вельов:Егати културата,щом аз съм и министър.
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дъното на дъното!
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тиквата къде ги намира все Калинчовци и Калинки - по кръстовищата ли ги събира?
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А аз се чудех защо тоя бездарник толкова време ни го натрапваха по телевизиите. Той бил гербераст. Пасивен.
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия вече тотално се подиграват с България, нямам думи.
19
0
 
14
 
! Отговори
Поздрави за министър преди 1 седмица
Няма да се караме, няма да се биемеВечер като лягаме, колело ще карамеНяма да се караме, няма да се биемеВечер като лягаме, колело ще карамеКомбайна вършачкаПалаванте трошачкаКомбайна вършачкаПалаванте трошачкаНа китарата Васко ЖабатаТой ще свири, драги гости само за васНа китарата Васко ЖабатаТой ще свири, драги гости само за вас
18
0
 
24
 
! Отговори
А Криско? преди 1 седмица
Не можеше ли да го направят поне началник отдел в министерството? А Азис?
17
1
 
13
 
! Отговори
Азарта преди 1 седмица
дето си вееше просташки пръста в НС щом го набутаха за евродепутати,що барабаниста на славчовия бенд да не е в дружинката главчева.колко му е?
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЛАВЧО НАЗНАЧАВА ОСНОВНО ПЪРДЯЩИ ВЪЗГЛАВНИЦИ С БАЗОВА ГРАМОТНОСТ.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ограбената история на България!
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До СТРАНДЖАТА..ГЛАВЧО НАИСТИНА ЗАПОЧНА ДА НАЗНАЧАВА СВЕТЕЩИ ЧАДЪРИ И ЛАЕЩИ КУТИИ ЗА ЛЕКАРСТВА
13
1
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 седмица
Светещи чадъри, лаещи кутии за лекарства... и други назначения на Главчев. Розови еднорози и неграмотни двурози, а също феодални носорози... из провинцията..