ПП-ДБ ще върне втория мандат, не може да го реализира

Ясно е, че няма подкрепа за техния подход
Обновена: 18 юли 2024 09:21 | 18 юли 2024 09:00, Елка Василева
247
ПП-ДБ ще върне втория мандат, не може да го реализира
Снимка: архив, БГНЕС

Няма да злоупотребяваме с времето и сме готови да върнем обратно веднага мандата в първия удобен за президента Радев момент.

Още по темата
Това съобщи на брифинг в парламента съпредседателят на ПП Кирил Петков.

От ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ обобщиха проведените разговори с останалите формации в 50-ото Народно събрание.

В рамките на вчерашния ден стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Това заяви Божидар Божанов от "Продължаваме промяната - Демократична България" в изявление пред медиите след вчерашните срещи.

Няма никакъв смисъл да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация, заяви от своя страна Николай Денков. Нека да видим кой ще бъде мандатоносителят на третия мандат за съставяне на правителство.

Вчера се проведоха срещи по предложената от коалицията ПП-ДБ декларация за антикорупционно законодателство с ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва ни нова Конституция! Истински демократични принципи на управление! Пълна избираемост на всички ръководни органи в държавата директно от народа! Полу президентска република, разделянето на народното събрание на две камари, мажоритарна избирателна система с опция за отзоваване, пряк избор на областните управители, кметове, директори на областни структури на държавната администрация, избор на началник в МВР, избор на магистрати и т.н. всичко това е американския модел на демокрация!
43
5
 
13
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 месеца
Никой не ви ще бе шарлатани. Кви закони, кви пет леФа? Аре къш от парламента!
42
0
 
6
 
! Отговори
Про100 КирчУ : преди 2 месеца
"Исками да е Пееф... За Пеееефски!!! Нека наштИ господари от Козяк 16 свалят магнитите от Шиши! Той се е променил! Вече е евроатланшит като нас от ПуПуДейБъ +Исками мазно турско кафе в скута на Пеефффски! Исками да сми в ЕСССР заедно с депеселиберазтията и да изпълняваме сляпо инструкциите на Урсулю Фродолайнен от първия ред на юропарлаМЕНТА! Слава Кокаине и Зиг Хайл Зельоньй ФюрЪр! Зеленясал глобален екоклиманеолибералфашистки преход и Лонг лив 4-ия БрюкСелски РАЙХ!!! Слава! Слава на парапета!
41
5
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Не им мина номерът. Това е краят им. Плъзнаха се с голяма скорост по надолнището.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички партии са рожби на задкулисието! На България и трябва безпартийно управление!!! На нас партии не ни трябват, а лекари, учители, инженери, строители и добри хора! Стига толкова партии и партийни централи, организации и каквото се сетите! На България не и трябват партии, а лидери и дейни хора! Схемата е ясна във всяка партия има читави хора, които са притиснати и употребени, а напред се бутат най-наглите и безполезни послушковци! Смяна на системата с безпартийна система!
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Ами парапетът всъщност липсвал.
38
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро, лъжеш народа. Лъжеш жена си. Но най-голямата лъжа си направил пред кукловодите които те туриха там където си - че ставаш за нещо. Това за човек израстнал в *** махала в пловдивското Столипиново е голям успех.
37
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на ПП -ДБ. Направиха какво можаха. На думи всички са антикорупционни, включително и ОПГ ГЕРБ, но в действителност няма антикорупционни партии. Дано на изборите спечелят вота на българите и се справят с мутрите завладели държавата. Успех и подкрепа.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Айде, и по-бързо!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А стига бе, нямало подкрепа. Не мога да повярвам!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не мандати ,а КРАДЕНОТО за 34г трябва да се върне ! Всичко милиярди,палати,бизнеси,яхти,хотели е КРАДЕНО ! - да идват турци,руснаци,марсианци да ни освободят от нашите Крадци ! - Сори Левски ,това е положението - от българския Крадец по-лошо няма .
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще ви дам безценен съвет за действие към ПП-ДБ. Разпаднете групата на принципа на ДПС за да пропуснете възможността за връчване на мандата и по този начин президента да го връчи на Възраждане и да им гледаме сеира, защото те ви употребиха за да си помпят резултата толкова много време. Представете си Костадинов да се моли на Борисов и Пеевски за правителство... На следващите избори Възраждане ще изчезнат. Ако те са умни и те ще се разпаднат и така пак стига до ДПС. Всичко трябва да бъде на показ!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази пиеса я гледахме 2013 с Р.Б. 1:1. Там беше "предизборен трик", сега "маркетингов враг". Бойко си беше заминал още 2013, после и 2020. Едни и същи под различни имена го перат и връщат всеки път. Шиши беше тежка намагнитен в Дубай. Пак същите му дадоха кураж да се върне. Нищо че 1/2 дължат съществуването си на героичната борба срещу него през 2013. Мафията винаги е обслужвана в крайна сметка перфектно от т.н. "градска десница".
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе излизайте и се пльосвате пак на жълтите павета,то и без това за друго не ви бива,да ама при тая жега хептен ще замиришете.
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В крайна сметка новият морал се оказа добре изпран стар морал. Новият морал повтаря безусловно стандартите на стария морал: Уличен в престъпление човек е невинен, ако е от "нашите". И обратното: Ако е свързан с "другите" е задължително виновен.
29
6
 
12
 
! Отговори
Както винаги преди 2 месеца
Христо Иванов подхлъзна коалиция . Миналия път имаха само един министър на правосъдието. Той със своите лични амбиции за съдебна реформа се сдружи с ДПС. И в този парламент, както и в миналия избяга от отговорностите си. И само ПП както винаги поеха отговорността. Най- голямата грешка на ПП е свързването им в коалиция с ДБ и с Христо Иванов. Затова има отлив от тях. Трябва да се решават текущите проблеми на хората, а не измислени реформи.
28
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шарлатанчета кво стана с оная"декларация за излизане на България от кризата" в която пак залагате на оная съдебна реформа и прочие мравоядови фантасмагории?
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тука има дежурен плювач, на който вече слюнката му е на привършване.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Един от огромните проблеми на почти всички т. нар. политици управляващи последните 35 години е, че не разбират съществените разминавания между това какво искат избирателите и какви са основните точки на партиите. Хората искат здравеопазване, образование, работеща икономика и справедливост. Как точно полу-падането на *** и конституционните промени допринасят за това, все още въпросните партии не могат да обяснят...
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ееее ... как можа пък никой да не заиграе по тяхната ***? Толкова са умни и некорумпирани! Само те можеха да се преборят с мафията!!! Нищо че предния мандат бяха в коалиция с Борисов, Пеевски и Доган, аз пак им вярвам!