Кирил Петков отговори на ГЕРБ

Превеждам от Герберски към днешна дата, написа той
Обновена: 16 юли 2024 15:49 | 16 юли 2024 15:48, Нели Христова
141
Кирил Петков отговори на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на ГЕРБ-СДС във връзка с тяхната позиция за предлаганата от ПП-ДБ декларация

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки – ДА; Борба с корупцията – НЕ", написа Петков в профила си в социалната мрежа.

По-рано днес Деница Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС ще откликнат на поканата за разговори с ПП-ДБ по предложените от тях приоритети, но няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще са категорична опозиция. Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", подчерта Сачева.

ПП-ДБ предложиха декларация, която предвижда приемането на 7 закона за борба с корупцията. Едва след тяхното приемане от парламента ПП-ДБ са готови да получат мандат от президента Румен Радев за съставянето на кабинет. Приемането на тези закони ще отнеме най-малко три месеца и това влиза в противоречие с член 99 от Конституцията, който е свързан с процедурата за връчване на мандати от държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за депутатските заплати, безотчетни пари и куп привилегии, какво решихте? Или там не пипате?
95
5
 
2
 
! Отговори
Рано или късно преди 1 месец
Баце ще усети народната любов сега е велик победител със 8% от всички имащи право да гласуват ! КОйто и да се опита да прави нещо ще спечели хората само със един лозунг ,,долу герб,,и пълна ревизия на управлението ОТ-ДО --сега защото и по времето на ПП пак управляваха ГЕРБ и си бранеха всичко ! Така че който ще създава партия тя ще е анти-ГЕРБ никой друг не би успял хората искат политици във затвора ,и ако може да са повече ! Естествено след със съд и присъда !
94
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
До Анонимен 99Дайте ми и на мен апартаментище на "Сан Стефано" 23 и няма да има проблеми!
93
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Понеже е ясно,че ако вземат мандата,герп посмъртно няма да ги допусне,защото не иска да им лъснат далаверите и да има последствия.Това е показно,защо при тази ситуация няма да ги допуснат на власт.Поне да се покаже за кой ли път причината.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кицата да каже какво правим с Кокорчо и Лорер за сградата на Чаталджа, с жиЛена за договорите с адв. кантора, с групата Нексо и другите, за които не знаем. Еднокнижникът не си почисти редиците, лица като Делян Добрев, Маноил Манов, учителката и ред други нямат място в парламента, както и самият еднокнижник.
91
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо гледа като напляскана мутреса.
90
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире, Кире, направихте така, че вече никой не взема на сериозно вашите глупости на търкалета и освен за майтапи за друго вече не ставате
89
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
На Харвард езикът на омразата и простащщината! Буннаци...
88
1
 
3
 
! Отговори
Държавата я разруши- преди 1 месец
--ха герберите -- които използваха властта да поставят във цялата администрация свои хора същото стана със съдилища и прокуратура и след като постигнаха ненаказуемост започнаха да смучат ,ама здраво до преяждане и оливане от всякъде и без никой да не може нищо да им каже -- и много трудно ще е да бъде разтурена тази калимера и ще се борят със зъби и нокти за белия хляб и паметник на Борисов ще направят защото докато другите си пращаха роднините във чужбина те ядяха БЯЛ ХЛЯБ и ТРУПАХАААААА !
87
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев, прибери си версиите!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не става лесно."Поли тиците" са се окопали здраво в сви нарника.И понеже с нагласени избори няма да стане защото техни са цик,мвр и парите--поне показват какъв е проблема-корупция,закони ,съд и презкуратура.Който разбрал--разбрал.Който не-да си топлли задните части на дивана.
85
4
 
3
 
! Отговори
Искате да разбиете преди 1 месец
На Бойко укреплението и после да почнете да го дърпате за изчезнали магистрали Барселона... и каквото ви дойде на ум , той да реши да ви помага да разграждате неговите схеми ... не вярвам да се получи и Др, ПЪТ не го ИЗПИРАЙТЕ ! Защото хем го изпрахте хем ви издокара хен се сринахте ,може и да изчезнете зашото хората искага да го изринете вие го изпрахте !
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма да подкрепим правителство, но на среща ще отидем. Ако обещаят нещо па-така ще подкрепим, защото инак изпадаме от борда.
83
4
 
6
 
! Отговори
zn преди 1 месец
Палячоооооо
82
3
 
4
 
! Отговори
xdh преди 1 месец
Скоро всички ще разберете разрушителната сила на идеята зад създаването на АНТИ-БЪЛГАРСКАТА партия ПП-ДБ и ще разберете кои са путлерските ***, които я създадоха!!! Факт е, че след като се появиха Киро, Кокорчо, Денков, Ицо Лодкаря, Коце Копейката, ИТН - започна разрушаване на политическата система у нас!! Като си спомните КОЙ докара Радев на власт( Решетников), КОЙ вдигна юмручето (същото като на Тръмп), КОЙ направи Киро *** премиер, КОЙ започна да чегърта ГЕРБ...сещате ли се? пАсолството
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До браво То само с разбутване не става , трябва и подреждане . Лудите са най-ефикасни в разбутването , ама не чакай от тях подреждане .
80
5
 
9
 
! Отговори
браво преди 1 месец
Единствените,осмелили се да разбутат клошарника на боко,който вече мерише на смъ рди.
79
3
 
8
 
! Отговори
Фемин хелп преди 1 месец
Теменужка не може да стане учителка на село
78
2
 
9
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Говори се , че след провала на киретата - посолството залага надежди в вьзнесение и полковникаЗа дорасипване на бьлгария
77
2
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Какъв Харвард...който не е завършил милиционерското училище,нищо не разбира.