Кирил Петков отговори на ГЕРБ

Превеждам от Герберски към днешна дата, написа той
Обновена: 16 юли 2024 15:49 | 16 юли 2024 15:48, Нели Христова
141
Кирил Петков отговори на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на ГЕРБ-СДС във връзка с тяхната позиция за предлаганата от ПП-ДБ декларация

"Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки – ДА; Борба с корупцията – НЕ", написа Петков в профила си в социалната мрежа.

По-рано днес Деница Сачева заяви, че ГЕРБ-СДС ще откликнат на поканата за разговори с ПП-ДБ по предложените от тях приоритети, но няма да подкрепят правителство с втория и третия мандат в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще са категорична опозиция. Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", подчерта Сачева.

ПП-ДБ предложиха декларация, която предвижда приемането на 7 закона за борба с корупцията. Едва след тяхното приемане от парламента ПП-ДБ са готови да получат мандат от президента Румен Радев за съставянето на кабинет. Приемането на тези закони ще отнеме най-малко три месеца и това влиза в противоречие с член 99 от Конституцията, който е свързан с процедурата за връчване на мандати от държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мамин ПРЕВОДАЧ, ще ме умори от смях! Понеже ГЕРБ казаха обратното, той превежда - от герберски на куролентски език.
15
9
 
7
 
! Отговори
МОРЯКЪТ - УДАВНИК... преди 1 месец
ВМЕСТО ДА СЕ ИЗВИНИ НА БЪЛГАРИТЕ ГЛАСУВАЛИ НАЙ МНОГО ЗА ГЕРБ, КИРО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ДЪРЖИ, АРОГАНТНО И НЕВЪЗПИТАНО..... ТОЙ И ТРЪМП ТАКА ОБИЖДАШЕ ПОЛОВИН САЩ - И СИ ГО ПОЛУЧИ.....
14
6
 
11
 
! Отговори
Умен преди 1 месец
Като знам Кирцата как говори анлийския език... нещо нямам голяма вяра в този негов превод
13
6
 
8
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Не съм специалист по право, но двумесечният срок според чл. 99 ал. 5 би трябвало да тече от неуспеха на третия мандат. Никъде няма срокове за връчване на мандати (1,2,3) в чл. 99. Друг е въпросът дали така трябва да се подхожда при съставяне на правителство (т.е. да се обвързва с антикорупционни закони). Не че е лошо да има такива, но Бойко Пеевски не иска тези закони. Трябва по-умно гласуване на следващите избори за да изметем герб-дпс от НС.
12
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква декларация , какви пет лева , какви три месеца по време на процедура по връчване на мандати бе психото , то наркоманите са по адекватни , знае ли човек ?!
11
4
 
15
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Ех тоя кирчо с малко номера клоунади и глупави хора го бутнаха в парламента да захлеби здраво на бьлгарският гръбСега е на мода полковника с кръста
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още ненаучил българския дори като Карадайъ,а тръгнал преводи да прави? Филолог канадски:-))
9
10
 
10
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
Не може да разчитате тези който създадоха корупцията ГЕРБ и я ползват да искате дасе обявят против нея и да искат тя да спре.
8
5
 
24
 
! Отговори
ТОЯ преди 1 месец
ГО ХАПЯТ ЩЪРКЕЛИТЕ........АМА МНООО ЯКО
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В типичният си пасивно-агресивен стил ППДБ пак го играят жертва.
6
3
 
11
 
! Отговори
Имали добри учители преди 1 месец
Отивайте на избори, че ми се гледат дебати по тв тата.Това е то атинска демокрация.Всяка година избори .През 5 еек тъкмо Рим бил махнал Тарквинийте етруски и решили да правят по гръцки цивилизация.Изпратили делегация в Атина да се учи.Гледали събранието , обикаляли Атина, тогава великата империя, нещо като нашето НАТО, с враг на изток и обединена в центъра около Атина.Гледали , гледали и написали сума неша, после в Рим ги изложили на 12 медни плочи да гледат плебеите как се живее правово.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ясно е какво правят - подават си топката да добутат до ноември. А българите да духат супата
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега наред е Гаргамел за премиер :)))
3
5
 
24
 
! Отговори
Поздрави преди 1 месец
Превеждам от канадски: Това което искам е невъзможно, но другите са ми виновни!
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Буци поне е тарикат , тоя е пълен бунак .
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кико Т.ъпото ми стана по-противен и от Боко Тиквата