Декларация, зад която няма разписани закони, е ала-бала

Президентът не може да даде удължаване, категоричен е Кольо Колев
Обновена: 16 юли 2024 16:09 | 16 юли 2024 16:04, Анисия Иванова
20

Действията на "Продължаваме промяната - Демократична България" са чист пиар - възможност за даден период от време, поне в началото на стартиране на темата за декларацията, да бъдат малко повече по телевизията. Това мнение изрази политическият психолог проф. Антоанета Христова в "България сутрин".

Тя определи това действие като безсмислено, тъй като по отношение на направените промени в Конституцията все още не е ясно дали са противоконституционни.

"Има голямо съмнение за компетенцията на тези хора да правят каквито и да е промени и законодателства. Пишейки декларация, зад която няма разписани закони, всичко е ала-бала", коментира проф. Христова.

Борбата с корупцията е вечна тема в България и една от целите е бягане от отговорност, смята социологът Кольо Колев.

"Президентът не може да даде такова удължаване. Безумие е! Ясно е, че утре "Продължаваме промяната - Демократична България" ще кажат: "Ние бяхме готови", анализира той пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Христова между "Продължаваме промяната" и ДБ има вътрешни сътресения в резултат на лошия резултат на изборите.

"Те трябва да преодоляват тези отношения. Не могат един без друг. За мен това е нахалство - с този резултат, който имаш, да започнеш да разговаряш. Първото им действие ще бъде смяна на регулаторите", категорична е тя.

Всички партии са загубили от предизборната кампания, а политическата система в момента е срината, заяви още проф. Христова и прогнозира криза. Като единствена надежда Колев посочи президента Румен Радев.

"Друг е въпросът дали Радев е склонен на такава саможертва. Ако той не се появи на политическия терен на следващите избори, ще се нароят още малки алтернативи, които още ще размият терена", уточни той.

Според проф. Христова "Дондуков 2" не може да направи такава вълна.

"Да, ще влезе, ще има сериозна подкрепа, но президентът да се включи е почти невъзможно. Лидер няма в парламента", отбеляза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Декларацията си ПП-ДБ исщат да проведат Тест за това кърумпирани ли са другите партии и искат ли Ангикорупционен закон или искат да си карат по стърому и да крадат!!!
15
1
 
3
 
! Отговори
По-точно преди 1 месец
До 13. Не Боко плаща, а българския народ плаща от данъците си, които отиват за тези корумпираните от ГЕРБ-ДПС за субсисии на мафиотидираните им партии.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калинките на Гроб пак налазиха студията. Давайте Бочко плаща!
13
1
 
3
 
! Отговори
ЕВГИНИ ТАРИКАТЛЪЦИ.. преди 1 месец
....харвардските кафенета....ХАХАХАААА....Не нам....НЕ НАМ....ХАХАХА
12
4
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До rgg: Да ти припомня, че точно правителството на ПП-ДБ изгони 70 руски дипломати и служители в посолството и консулствата на Руската федерация у нас по обвинение в шпионаж. Нещо не се връзва с "путлеристките" г'лупости, които пишеш. А между другото тези обвинения в шпионаж и до ден днешен не са доказани с нищо.
11
1
 
4
 
! Отговори
помилуйй преди 1 месец
До rgg-забрави да споменеш и новия патриарх.Така е.
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея от ПП-ДБ се доказаха като пълни ***. Не мога да разбера как изобщо е възможно човек да е дотам юридически неграмотен. Винаги първо трябва да има мнозинство, после закони. Няма как да извиваш ръцете на другите да приемат точно твоите закони, еле па написани по начинът, който ги пишат тези до сега. Ако почнат да избират регулатори, те ще са малцинство и другите ще си изберат, каквито регулатори си пожелаят. Абсолютно безсмислено начинание с Декларации, по-добре избори, че да нямаме куп непр
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта не е ново правителство, а ясно показване на истинските лица. Донякъде резултатът е постигнат и хората поне вече знаят, какво най-напред да искат от т.нар. политици. С ала-бала откъдето и да е, вече трудно ще минава управлението.
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Празен ход за празни хора.Пореден опит на ПП чрез примитивна демагогия да забавят изтичането на привърженици на следващите избори
7
4
 
18
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Малко ала бала с машините и президента и хоп - в парламентаКирето си го каза в записа
6
10
 
10
 
! Отговори
rgg преди 1 месец
Скоро всички ще разберете разрушителната сила на идеята зад създаването на АНТИ-БЪЛГАРСКАТА партия ПП-ДБ и ще разберете кои са путлерските ***, които я създадоха!!! Факт е, че след като се появиха Киро, Кокорчо, Денков, Ицо Лодкаря, Коце Копейката, ИТН - започна разрушаване на политическата система у нас!! Като си спомните КОЙ докара Радев на власт( Решетников), КОЙ вдигна юмручето (същото като на Тръмп), КОЙ направи Киро *** премиер, КОЙ започна да чегърта ГЕРБ...сещате ли се? пАсолството
5
9
 
6
 
! Отговори
Велин преди 1 месец
Антоанетка Христова изпълзя от дупката след гръмките си провали.
4
5
 
9
 
! Отговори
... преди 1 месец
Страшно са огладнели тези ананизатори от както герб не са на власт, ще мучат всеки ден като гладни крави по медиите ..
3
7
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Шарлатаните искат да подхлъзнат Президента,но няма да им се получи.Радев е с класи над Про100то,Мъпета и хасковския далавераджия.Тези дни получават мандата.Президентът не го търсете на избори преди края на мандата.Военен е и си изпълнява задачите дисциплинирано докрай.
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са стандартните "независими" анализатори на ГЕРБ-ДПС..
1
11
 
11
 
! Отговори
Балшой театър преди 1 месец
Всички партии нарочно бутат властта към Радевшенко, а разни експерти се опитват да ни убеждават, че "така се случва" и той "не я иска". Някой вярва ли на тая жалка театрална сценка?