ПП-ДБ искат отлагане на мандата, Радев им подряза леко крилата

Трябва да се спазва Конституцията, заяви президентът
15 юли 2024 16:33, Александър Попов
269

"Продължаваме промяната- Демократична България" поискаха от президента Румен Радев време и отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителство, за да се намери подкрепа за важни реформи, насочени срещу корупцията.

Президентът Радев подчерта, че Конституцията трябва да се спазва в частта й за връчване на мандатите.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков представи предложенията на своята политическа формация. Той припомни, че през последните три години те са били единствената сила, която се е нагърбила със съставянето на редовно правителство. Същината на кризата, според него се състои в това, че тези, които са свалили неговото правителство, сега не могат да съставят свое.

„Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза. Искаме да предложим пакет от законови решения, с която да направим законовата крачка за разчистване на политическата система от корумпирани лица“, каза той. „Предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни стъпки, които трябва да се направят. Затова ни трябва известно време и сме дошли при вас да го поискаме“, каза Денков.

Според него, ако не решим проблемът с корупцията, всичко останало ще бъде второстепенно.

„Нашите очаквания са още в утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители. Тук не става дума просто за една декларация, искаме реално приети закони. Не искаме да се занимаваме с подмяна“, каза акад. Денков.

Президентът Румен Радев подчерта, че трябва да се съобразим с изискванията от Конституцията. Процедурата изисква да се фокусираме върху съставянето на правителство. По никакъв начин не трябва да се компрометира Конституцията, подчерта Радев.

„Основният въпрос е има ли мнозинство в 50 НС. Трябва да отговорите първо на този въпрос. Вие имате 39 народни представители, а за вашите идеи се изисква мнозинство, а за някои дори квалифицирано мнозинство. Очаквам да предприемете незабавни стъпки за намиране на политическа подкрепа в 50 НС“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: Румен РадевПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези шмекери дето щяха да правят ел. правителства, тунели, батерии, л. коли, конституции, продължават да лъжат и шмекеруват най нагло. Па взех че им повярвах по едно време, ама веднъж се прекарах.
126
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Утре може да решат да пишат, че могат да oбесят неудобните. Наглеци!
125
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искат да вкарат Радев в нарушение на Конституцията и после пак да излязат записи, за АЛА-БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА. Това е капан. Щели да пишат декларация който бил корумпиран да не е НС. Представяте ли си какви болни хора са тези, бре? Съдът казва кой е корумпиран. Те съд ли са? Утре може да решат да пишат, че могат да победят неудобните. Директно си личи, че са некадърници. Депутатите се избират от народа. Кой е Киро да казва кой ще е депутат? Ще предизвикат гражданска война тези тапигьo3u.
124
2
 
14
 
! Отговори
наблюдател преди 2 месеца
Тези пробват дали ще се закваси морето. Не разбраха ли колко са жалки в безкрайните си лъжи....или алчността им е огромна?
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пп дб загубиха над 100 хил. гласа следващите избори ще загубят още толкова и накрая ще утекът в мръсния канал
122
0
 
14
 
! Отговори
До 107 преди 2 месеца
То верно, че конституцията така или иначе никой не го е еня за нея, но чак пък толкова очевидно да бъде погазена!? Ако се съгласи и не я спази, ще се получи прецедент и тогава всички дружно можем да ходим до двете нули с нея, и всички 240 маскари дето си ги избираме ще могат да правят каквото си искат и да се позовават на този случай. Така че да изпълняват в срок, а ако не могат, да предават нататък. Имаха 4 години, а сега за 2 месеца надали ще се промени нещо.
121
0
 
15
 
! Отговори
Големият план преди 2 месеца
Голям план !Ха,ха,ха!
120
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев ще клекне на ПП-ДБ. Все пак те са негов проект. Ще прави каквото му кажат.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
30 % шарлатанска инфлация е но те си пълнят банковите сметки с милиони
118
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искат отлагане с три месеца т.е. три месеца по 10 000 заплата за нищо работа, нека им е зле. Освен това, ако имаше ротация щяха да са на власт, ама нали са много алчни. Сега Борисов им е виновен.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОТКА В ЧУВАЛ ИСКАТ ШАРЛАТАНИТЕ И НАЛАГАТ В ПАРЛАМЕНТА И РАДЕВ ГИ ПРИЕМА
116
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Киро май пак иска да прави "Ала-бала с президента"..
115
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подобриха донякъде стандарта на живот в БГ, но мутрите имат последната дума, сигурно затова искат да бегат :))
114
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Президента теябва да даде шанс на ПП-ДБ да съставят редовен евроатланически кабинет! Единствената надежда за изход от политическата криза е правителство на ПП-ДБ с премиер Академик Денков! Ако Радев не им даде исканото време, то той оркрито ще признае че работи за Кремъл и Путин, а не за България!
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Правителството ДЕНКОВ ГАБРИЕЛ БЕШЕСЪСТАВЕНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОРИСОВ И ГЕРБ ЗАГУБИХА 14000 ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ
112
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те не могат да работят в обикновено НС, а за Велико НС , могат да мечтаят само в мок. сънища.
111
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кирчо го хванаха, че спи с Ленчето и направиха от мухата слон, докато Боко Шкембака си играе с кюлюета и пачки евро и нищо :)))
110
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе, за тези Конституция, ред, правила има ли, бе,еййй...?!?! Ами направо, 'що не вземете да си останете по местата и без избори,а?! Мога и друго да предложа-да ви изпишат имената на столовете,че като остареете да знаете къде ви е мястото. И си вдигнете заплатите, че са малки! И пвивилегиите са малко-когато почивате да ви се плаща двойно, че се срещате с избиратели: по масите, под масите, зад масите...
109
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
ПП подцениха президента.
108
0
 
19
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 месеца
Ясно,виновникът че парламента не може да направи кабинет ще е президента?Направо да бяха поискали след 4 години да им връчи втория мандат.