ПП-ДБ искат отлагане на мандата, Радев им подряза леко крилата

Трябва да се спазва Конституцията, заяви президентът
15 юли 2024 16:33, Александър Попов
269

"Продължаваме промяната- Демократична България" поискаха от президента Румен Радев време и отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителство, за да се намери подкрепа за важни реформи, насочени срещу корупцията.

Президентът Радев подчерта, че Конституцията трябва да се спазва в частта й за връчване на мандатите.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков представи предложенията на своята политическа формация. Той припомни, че през последните три години те са били единствената сила, която се е нагърбила със съставянето на редовно правителство. Същината на кризата, според него се състои в това, че тези, които са свалили неговото правителство, сега не могат да съставят свое.

„Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза. Искаме да предложим пакет от законови решения, с която да направим законовата крачка за разчистване на политическата система от корумпирани лица“, каза той. „Предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни стъпки, които трябва да се направят. Затова ни трябва известно време и сме дошли при вас да го поискаме“, каза Денков.

Според него, ако не решим проблемът с корупцията, всичко останало ще бъде второстепенно.

„Нашите очаквания са още в утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители. Тук не става дума просто за една декларация, искаме реално приети закони. Не искаме да се занимаваме с подмяна“, каза акад. Денков.

Президентът Румен Радев подчерта, че трябва да се съобразим с изискванията от Конституцията. Процедурата изисква да се фокусираме върху съставянето на правителство. По никакъв начин не трябва да се компрометира Конституцията, подчерта Радев.

„Основният въпрос е има ли мнозинство в 50 НС. Трябва да отговорите първо на този въпрос. Вие имате 39 народни представители, а за вашите идеи се изисква мнозинство, а за някои дори квалифицирано мнозинство. Очаквам да предприемете незабавни стъпки за намиране на политическа подкрепа в 50 НС“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: Румен РадевПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв вид птици са тези шарлатани, че имат крила?
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
E, sled kato bg, ru, usa etnos iznasilva naselenieto v rbg, zasto i tr etnos da ne se pouprajni i pogavri s tova naselenie?
185
2
 
12
 
! Отговори
СУФ преди 1 месец
Само крилата ли им е подрязал? Можеше да обере и врата на Киро. Пак ли аз? :)
184
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега чух, че искали тест за полиграф на службите. Хахахаха Хахахаха, а тест психотест за депутати кога?
183
1
 
0
 
! Отговори
Do 169 преди 1 месец
тролът си ти
182
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Излагат се като кифладжии без кифли.
181
4
 
9
 
! Отговори
Генералът Марков преди 1 месец
сравнен с тия, е като Айнщайн до първолаци.
180
4
 
13
 
! Отговори
Тия от ппдбгз преди 1 месец
след изборите се бяха изпокрили като бити ***. Сега се появиха с опит за нова бомба. Естествено ку. ха, като тях. Но това не им пречи. Щото се мислят за умни.
179
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честно казано, очаквах да се спомене поне с една дума и бюджета. Щото ти можеш да мечтаеш да победиш корупцията някога, качен на бял кон, ама бюджет си трябва всеки божи ден.
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
генерал Марков, който даже не е полковник и закъснял да се закълне за да внуши че от ГЕРБ го биле спрели за да го натискат преди да влезе в НС да гласува за тях
177
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Търсят причини да се оправдаят за безсилието си да съставят кабинет. Кои са ПеПеДеБе да поставят условия? Конституцията поставя условия кой да получи втория мандат. Не може шменди капели за мандат. Имат 39 депутата. От къде накъде ще бавят България???
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой да е чувал за генерал Марков, който даже не е полковник и закъснял да се закълне за да внуши че от ГЕРБ го биле спрели за да го натискат преди да влезе в НС да гласува за тях- пък те се разпаднаха нацяло, БСП се разглобиха, ДПС и те- това кой олигарх/си го надроби- аман от Кремълската олигархия!
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако промените играта на шах, аз да местя и белите, и черните фигури, задължително печеля.
174
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във Варна вече един от корумпираните дерибеи на Доган шета и притиска с мантрата: правим правителство и всички врагове ги махаме.
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Toni Ivanov:Тонка, държавата отдавна е завладяна мойто момче! От крупция, шуробаджанащина на всички нива и прочее.. нима ви харесва така?
172
2
 
5
 
! Отговори
много ясно преди 1 месец
Няма го Трактора - няма сглобка.
171
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заместник главният секретар на ЦК на КПСС Румен Радев заработва рубли...
170
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма вина носи Конституционният съд с бавенето на решение по конституционните " реформи " на тия некадърници да им лъснат задните части напълно , въпреки , че едва ли ще ги доведе до самоосъзнаване .
169
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам, че тролът на Пеевски е активен. Горкият.
168
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък аз да питам- НЯКОЙ ВИЖДАЛ ЛИ Е ДОГАН- той жив ли е .....май Череп ЪТ ще се окаже прав-... идвам да събарям правителства...- какво ли не правят милионите....