ПП-ДБ искат отлагане на мандата, Радев им подряза леко крилата

Трябва да се спазва Конституцията, заяви президентът
15 юли 2024 16:33, Александър Попов
269

"Продължаваме промяната- Демократична България" поискаха от президента Румен Радев време и отлагане на връчването на втория мандат за съставяне на правителство, за да се намери подкрепа за важни реформи, насочени срещу корупцията.

Президентът Радев подчерта, че Конституцията трябва да се спазва в частта й за връчване на мандатите.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков представи предложенията на своята политическа формация. Той припомни, че през последните три години те са били единствената сила, която се е нагърбила със съставянето на редовно правителство. Същината на кризата, според него се състои в това, че тези, които са свалили неговото правителство, сега не могат да съставят свое.

„Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза. Искаме да предложим пакет от законови решения, с която да направим законовата крачка за разчистване на политическата система от корумпирани лица“, каза той. „Предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни стъпки, които трябва да се направят. Затова ни трябва известно време и сме дошли при вас да го поискаме“, каза Денков.

Според него, ако не решим проблемът с корупцията, всичко останало ще бъде второстепенно.

„Нашите очаквания са още в утрешния ден това, което предлагаме, да бъде изпратено до всички народни представители. Тук не става дума просто за една декларация, искаме реално приети закони. Не искаме да се занимаваме с подмяна“, каза акад. Денков.

Президентът Румен Радев подчерта, че трябва да се съобразим с изискванията от Конституцията. Процедурата изисква да се фокусираме върху съставянето на правителство. По никакъв начин не трябва да се компрометира Конституцията, подчерта Радев.

„Основният въпрос е има ли мнозинство в 50 НС. Трябва да отговорите първо на този въпрос. Вие имате 39 народни представители, а за вашите идеи се изисква мнозинство, а за някои дори квалифицирано мнозинство. Очаквам да предприемете незабавни стъпки за намиране на политическа подкрепа в 50 НС“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още по темата: Румен РадевПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
9
 
32
 
! Отговори
Бг преди 1 месец
Невероятно НАХАЛНИ са тея индивиди от пп-ЛГБТ. След всичко коетонаправи президента за тях, а те му го върнаха като му орязаха още правата, имат наглостта да ходят и нещо да искат ?!? Здрав шут и вън от Президенството омерзителни хуманоиди.
206
5
 
14
 
! Отговори
Стар номер на Меркел преди 1 месец
Ще направят закони, с които ще могат да отстраняват всеки, който им е неудобен, дори и следствието и съда след това нищо да не могат да докажат. Така безплодната Меркел свали Кол, който беше хиляди пъти по-добър от нея. Заради лични подаръци украшения, които стоели на работното му бюро.
205
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лъжците,които още преди да създадат правителство бяха за затвор продължават да ни залъгват,че ще унищожат корупцията! Алоо,Киро,по-корумпирани измамници от вас никога не е имало и сигурно няма да има! Мислехте,че и днес ще има "АЛА-БАЛА",ама НЕ ! Били единствените съставили правителство ??- Ако не беше ББ никога нямаше да видите власт! Махайте се вече,крадливи лъжци!!!!!!!!!!
204
5
 
23
 
! Отговори
Киро хващай преди 1 месец
Пътя брат
203
0
 
11
 
! Отговори
ДПС преди 1 месец
Хамид Хамид : Гей скандалът между Илхан Кючюк и Валентин Тончев не е драма
202
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
198 Защото му знаят част от тайните.
201
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От "С Вас сме господин президент", алабала с президента, фалш декларация, до пълен игнор при милиардните сделки. ПП,ДБ отсвириха Радев и дори му лепяха проруски етикети. С какви очи го гледат сега?
200
2
 
29
 
! Отговори
test test преди 1 месец
По долни от пидрасите няма! Правят си предизборна кампания за изборите на есен. Бараха се 1 година и сега решиха да се борят с корупцията а Рашков още не помни кой е поканил на рожден ден. Нещастници!
199
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев бойкотира и абдикира от всяко предложение на ПП за разследване и отстраняване на корумпираните по високите етажи . Да не би пък да е, защото той самият участва в корупционни схеми?!
198
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно защо Радев продължава да ги дондурка тези шарлатани, въпреки всичките поразии,които натвориха в държавата ни и злините,които причиниха на народа ни?! Абсолютни неадекватни лъжци и безмерни наглеци!!! Никога повече ППДБ във властта!!!
197
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези направо са за психиатрията! Конституцията си я тълкуват, както на тях им изнася! Жалка история. Дано Радев не им се хване на въдицата!
196
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О, ПЕЙ НИ ИЛЮЗОРНИ ИЗМАМИ ХАРВАРДСКИ КРАДЕЦО, А НИЕ ЧАКАМЕ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД ДА СЕ СЪБУДИ И ДА ОТХВЪРЛИ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ВИ ЗАБЛУДИ!!! СБЪРКАЛИ СТЕ И ВРЕМЕТО, И МЯСТОТО, И СИТУАЦИЯТА И АЛА-БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА НЕ МИНАВА!!! ИЛИ ПОДКРЕПЯТЕ ШИРОКА КОАЛИЦИЯ С ТРЕТИЯ МАНДАТ, ИЛИ ПОКАЗВАТЕ ЛИПСА НА ДЪРЖАВНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ ПОДПЛАТЕНО С ПАТРИОТАРСКИ ИЛЮЗИИ И АУТ ЪФ ДЪ ГЕЙМ!!!...
195
2
 
31
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 месец
Смехотворният кабинет на академика на сапуните Денков,който подаде оставка,докато Борисов беше в Букурещ на срещата на ЕНП ,а после се обяви за свален от ГЕРБ, беше поантата на простотията, връхлетяла ни от таз тежка чужбина!Случаите с Лорер и Гюров и ала-бала-лизмите с изборните машини бяха само гарнитура към загорелия тюрлюгювеч на ППДБ! Мерси,НЕ ЩЕМ!
194
4
 
33
 
! Отговори
Маг Минчо преди 1 месец
Борбата с корупцията е най-големия виц,който можаха да родят тези жалки карикатурници! Само като се сетя за пудела,пачките и главния МВР секретар,корумпираната митническа шефка и Бойко Рашков в компанията на баш-контрабандистите ,ми става ясно каква антикорупционна борба ще падне за в бъдеще! КЕЧ,в който държавата ще загуби с ТУШ..Както преди 9 месеца от пишман-партизанското им управление!
193
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП вие не разбрахте, че цялата задкулисна мафия активира своите спящи и подчинени корумпирани клетки с наименования като Възраждане, Величие, ИТН. И какви ли още партии-бушони не бяха създадени с ясната цел да заблуждават хората и да опазят корумпираните и мафиотизираните структури вкоренили се здраво в институциите и общините!!!!!!! И това кой ще се намери да оспори! Но невежеството на хората върнаха олигарсите отново на върха, за да може Цоневци и Борисовци отново да се ежат и гаврят нагло!
192
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП вие сте си виновни, защото седнахте на масатата с мутрите и се опитахте да ги накарате да отстъпят и да се рчазкарат с мекото и доброто. Но няма как да стане това. Лена Бориславова, ще се уговаря с жголото на задкулисната мафията да не закачат изтеклите по давност корумпирани лица в КПКОНПО? ЗАЩО? Решихте да не закачате наводнената с калинки администрация? ЗАЩО? Вие сами си ритнахте столчетата. Трябваше да ударите това множество, както те сега ви удрят от всички страни. Или ПП са част от тях?
191
1
 
30
 
! Отговори
У бре преди 1 месец
Ами онези приказки за овладяване на службите с "наши хора" как се връзват с голословните им напъни за РЕФОРМИ??? На какво разчитат? На късата памет на избирателите? Или на затваряне на очите на "Английската кралица" от Дондуков ?
190
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП вие сте виновни! Не разбрахте, че насреща си имате едно огромно озлобено задкулисието, което е свикнало да мачка хората в собствената си дъжава! Имате насреща си една опросточена и забогатяла с десетилетия грабежи клика от олигарси, феодали, ченгета, военни, които са инсталирали некадърните си дечица по етажите на властта и в държавните структури, било то и национални. И никой не може да ги закача. Защото ще тръгне ли син да разследва баща си престъпника? Дори вие ПП работите срещу себе си
189
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рекетьори! Това е рекет. Неграмотници!
188
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кой път ЗАОБИКАЛЯНЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА? ! НЕГРАМОТНИ НАГЛЕЦИ!!