Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до напрежението

Ще чуем и позицията на Доган в следващите дни, уточни той
4 юли 2024 19:10, Анисия Иванова
50
Чакъров: Едноличното управление в ДПС доведе до напрежението
Снимка: БГНЕС

Напрежението, което последните дни се натрупа, е с оглед на това, че бяха нарушени демократичните принципи, съществени във функционирането на ДПС, а именно, нефункционирането на колективните органи на ДПС. Това са централното оперативно бюро, централният съвет. Има едно еднолично управление в ДПС и в парламентарната група, и в някои от структурите. Излаз на това беше гласуването в парламента за правителството, предложено от ГЕРБ. Това заяви съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров пред БНТ.

По думите му някой не е поискал мнението му за отстраняването на членове от партията.

В ДПС е традиция, винаги ЦБ е заседавало всяка седмица и всеки един от ръководството можеше да изразява позиция по няколко пъти и позицията на ДПС се оформяше на тези заседания именно. За съжаление от националната конференция досега ние имаме един Централен съвет, където приехме критерии и за провеждането на парламентарните избори. Ние нямаме заседание на колективните органи, те не функционират до момента и трябва да си направим изводите, посочи Чакъров.

Нарушени са процедурите. Областните съвети след изборите трябваше да анализират резултатите. На базите на анализите се правят заключения и тези резултати от областните съвети се представят пред Централния съвет, а това сега не се случи. Ахмед Доган е казал, че колективните органи трябва да функционират. Има много сериозна активност от много структури и естествено, че всички сме коментирали ситуацията, все пак има ръководство, което би следвало да функционира, подчерта Чакъров.

Ще чуем и позицията на Ахмед Доган предполагам в следващите дни, уточни той.

"Разумът все пак трябва да надделее. ДПС трябва да бъде запазена - не само като политическа сила, а и като фактор на стабилността в България", каза още Джевдет Чакъров.

Той подчерта, че натрупаното напрежение в ДПС няма да доведе до разцепление на партията.

 "Структурите на партията ще си функционират, както са си функционирали, трябва да се възстановят демократичните принципи", обясни още Чакъров.

Попитан дали ще остане в ДПС, Чакъров отговори: "Аз съм с истинското, автентичното ДПС и колегите сме с истинското и автентичното ДПС. Всички в ДПС сме евроатлантици и няма деление на евроатлантици и евронеатлантици".

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от Политика
Дончев: Голямата цел на партиите е взаимното унищожение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Аз бих казала преди 2 дни
Еднополовото управление! Ти къде се беше наврял до сега, докато Ебеевски се правеше на новият собственик на страната? Нали си СЪпредседател? Къде се скри Данчо ментата? Сигурно някъде Веждито му прави склуптора, символ на коруцпция, наглост и алчност!
45
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 2 дни
Позицията на Доган ще е съпроводена от мощно квичене.Тази година Коледа ще подрани.
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Никога ДПС близо до властта, камо ли, във властта! Алчността за власт и желанието на ДПС да извиват ръцете на ГЕРБ, ги обрече на изолация, която им предстои. Вчера доказаха, ме не са евпоатлантическа партия. С този товар от миналото който носят, да са благодарни, че изобщо имат министри в парламента. Нужни са масови разследвания за произход на имуществото, на Доган и членовете на ДПС. НАП да влезе в "обръчите им от фирми". Доган вече отдавна не раздава порциите, някой трябва да му напомни.
43
2
 
3
 
! Отговори
До преди 2 дни
Коментар 37 много си прав,кръвта си е кръв,никога няма да мислят за българия.винаху ще ти подлея вода.на турчин вяра да нямаш.къдрти живея е турско население,много са мили но си имам едно наум . камери,пистолет и пушка който ми се полагат,за да защитя семейството,охрана от президента не искам,сам си защитавам семейството.
42
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 дни
РАЗЦЕПВАНИЯ В ДПС Е ИМАЛО НО ТЕ НЕ ПРИКЛЮЧИХА ДОБРЕ ЗА ОТЦЕПНИЦИТЕ В МИНАЛОТО! ТУК ИНТЕРЕСНОТО Е ЧИЯ ПАРТИЯ Е ВЕЧЕ ДПС НА ПЕЕВСКИ ИЛИ НА ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ :dD
41
2
 
3
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 2 дни
На всички избори трябва да плащат на ромите огромни суми а не им излиза сметката и за това идват проблемите в ДПС.
40
1
 
3
 
! Отговори
Доган изигра Пеевски преди 2 дни
Вторият искаше да превземе движението бавно, но ПЪРВИЯТ го успа и го сложи на пангара на всички, чувстващи се етнически турци. Които са 95% от ДПС. Кольо, Райчев, Първане, записвайте си. Пари не искам. Познаваме се, ще почерпите за анализа. И синтеза.
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тези ги ра зказвай на баба си на шортите!! Били евроатлантици?Друг път!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изкара изказване на Доган, 1 към 1 Костадинов! Случайно?
37
1
 
9
 
! Отговори
бг преди 2 дни
До Анонимен 29 При 10-15 % от цялото население на страната няма как ДПС да не бъдат в парламента. Ти бъди благодарен, че не са първата политическа сила и да поемат сами управлението на България. Щото след 10-20 години и това ще стане. И то демократично, чрез избори. Само предупреждавам, *** български кратунни!
36
7
 
5
 
! Отговори
бг преди 2 дни
До АнонимеН Театър за пред публика. Когато някоя партия на турците се разцепи, да дойдат да ми се обадят! Мноооого има да сънуват още медиите разцеплението на ДПС, ама скоро няма да ги огрее. Просто турците разиграват комедия, на която българите се хванаха лековерно.
35
1
 
3
 
! Отговори
Бай медьо дьо ганьоф преди 2 дни
Джезвет шикеров - е кон, бе кон!
34
1
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 2 дни
"Доганя как изпусна контрола да се чудиш." На три ракии? Пардон, на пет уискита?
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кое е еднолично Доган или Пеевски
32
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 дни
БЪЛГАРИЯ САМО ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА ПЕЕВСКИ И ДОГАН ДА СЕ ХВАНАТ ЗА ГУШИТЕ :D А , ЧЕ НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ В УПРАВАТА ИМА :D ИМА
31
0
 
7
 
! Отговори
Назад, назад... преди 2 дни
...моме Калино. Българин ще управлява турци? По-полека.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Друго си е ДВУЛИЧНО управление.
29
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 дни
ПЕЕВСКИ ОБЯВИ, ЧЕ ПАРТИЯ ДПС Е НЕГОВА ТОЧКА А ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ Е ОТЖИВЕЛИЦА! СТАНА БЕТЕР: ПУСНИ ПРАСЕЕ ПОД ОДЪРА ТО СЕ КАЧИ ОТГОРЕ :dD
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ДПС да са благодарни, че изобщо имат депутати в парламента. Помним как бе убит секретарят на Доган в собствените му сараи. Обръчи от фирми, "Аз раздавам порциите". 1.5 млн за хидромелиорация, консултански?! Пеевски в Магнитски. Какъв евроатлантизъм, моля Ви се! ДПС имаше шанс, но Доган го придържа към бездната. Забравихме за ДПС. Никога ДПС в управлението на държавата!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Това е театър на ДПС, искат повече министри и извиват ръцете на ГЕРБ. Искаха Борисов да им подари властта, както на ПП,ДБ. Сбогом, ДПС!