Йотова: Политиците да проявят разум, за да имаме правителство

Нужно е да се намери някаква пресечна точка
5 юли 2024 13:20, Инна Ангелова
27
Йотова: Политиците да проявят разум, за да имаме правителство
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели, че се надява да не са изчерпани всички възможности за създаване на редовно правителство, защото имаме нужда от такова.

Йотова допълни, че разчита партиите да проява разум, а не да се водят от емоциите. Нужно е да се намери някаква пресечна точка и консенсус.

“Нека да видим какво ще предложат”, каза Йотова, допълва БТА. Тя призова този път да не се върви през задкулисие и сглобки, а честно пред българските избиратели да кажат какво предлагат и с кого смятат да го осъществят.

"Да не бъдат в тайна имената на експертите, защото засега те са все още доста митични, да видим на кого се възлагат тези големи отговорности и това само по себе си вече е някакъв залог за успех”, коментира още Илияна Йотова.

Вчера президентът сподели, че възможността да няма редовно правителство расте, затова е длъжен да се съобразява не само с това кога да бъде връчен втори и трети мандат, но и с това кога ще бъдат евентуалните предсрочни парламентарни избори. Те трябва да се произведат в определен конституционен срок.

Няколко от парламентарните групи изразиха готовност да получат третия мандат за съставяне на правителство. Парламентарната група на ДПС ще върне веднага втория мандат, след като го получи, каза вчера председателят на Движението Делян Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма да имате правителство. Преходът по руски модел беше пълен провал. Сега си сърбайте попарата. Престъпници!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Такова животно няма.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А кога вървеше до онзи с вдигнатия юмрук, къде ти беше акъла?
21
0
 
1
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 дни
"Политиците да проявят разум" - как можеш да проявиш нещо, което го нямаш?
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Трябва ни бързо правителство на националното обединение!
19
5
 
2
 
! Отговори
333 преди 2 дни
Защо България, парламентарна република има вицепрезидент ?
18
1
 
4
 
! Отговори
хаха преди 2 дни
Йотова, стига и ти повтаряй, че нямаме правителство! Главчев и главчовците какво са, не са ли правителство?! И както върви нищо чудно да подобрят рекорда на Донев, за най-дълго управлявалия служебен кабинет. Да служебен е, ама е правителство като всички други, с единствената разлика, че преди го редеше президента, сега е Боко. Да е жив и здрав бащата и майката на Поправките сърбайки кафе в скута на еднин нагъл и зажаднял за власт глиган!
17
3
 
5
 
! Отговори
Йордан преди 2 дни
За какво апелирате сега, след като Радев разедени българите, насъска ги един срещу друг, точно както са го учили във военното училище - разделяй и владей.
16
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Долу ЕС ! Само БКП !
15
6
 
9
 
! Отговори
Крас преди 2 дни
Днешната ситуация е предизвикана от Вас с президента дето вдигахте юмрук. Червено мислещия български народ само това чакаше. Сега ще си берете плодовете. Гнили са. Вашия кръг се сгромолясва.
14
2
 
5
 
! Отговори
Емигрант преди 2 дни
Хайде стига с това правене на правителство и заплахите с него ! Какво правителство ще правят "вкоренени" в политиката от 30 г.едни и същи корумпирани измамници ! Избори до тогава до когато всичката тази попитическа иzмет участвала до сега в ограбването на България изчезне от политиката и кой за колкото заслужава да бъде въдворен в "зандана" ! Само в България няма осъден политик, а знае се, че пък не може да се намери почтен и честен такъв ! Айде стига, заплахи с това, че няма правителство !
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Гламчев се сгромоляса за 2 месеца точно! Кабинет "времянка" от ден 1. Каза, че никой не можел да променя решението му, а точно на следващия ден вече смени 1 министър, а на по-следващия 2-***.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пресечната ти точка е Русия, знаем, знаем)))). Ама руските ти партии са губещи. "ОставИ таз песен любовна" и свърши нещо полезно, че се ояде от бездействие. Барем прекопай градинката пред вас.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кажи го на тоя дето стои до тебе следващият път като се наложи пак да избира Премиер и да реди правителство!
10
3
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 2 дни
Ако е със спестовен характер през 10 години биха имали право на полагащия се бонус, вместо да чакат цялата кариера, което е вид анти корупционна практика.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Кабинет има на Главчев и не е безвластие. Има и НС до изборите и после пак. Е не е на 4 г. а на 4 мес. но пък 4 г. може да направи много беля ако не може да го уволнат.
8
3
 
8
 
! Отговори
Юнак Балкански преди 2 дни
Е няма да има правителство с толкова измислени и *** партии в парламента. ПП, ДБ, ИТН, Величие да си ходят по къщите. Системните партии са 3 в парламента Герб-СДС, ДПС и БСП. Всичко друго е леш.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Служителите на МВР е необходимо да имат застраховки живот за да чустват спокойствие изпълнявайки служебните си задължения.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И ний сме дали нещо на света...
5
2
 
14
 
! Отговори
дедо ви преди 2 дни
е тия двамата на снимката разединиха България и практически съсипаха всичко което беше постигнато до сега , колкото и да е малко .