Последен ден от консултациите при президента

Радев ще си срещне днес с ИТН и „Величие“
26 юни 2024 08:13, Елка Василева
7
Последен ден от консултациите при президента
Снимка: архив, БГНЕС

Приключват консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание преди връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Днес държавният глава ще се срещне с представители на „Има такъв народ" и на „Величие“.

Още по темата
Консултациите започнаха в понеделник с първите 3 парламентарни групи- ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. На срещите държавният глава попита политическите формации какви възможности виждат за съставяне на правителство, с кой мандат и каква формула на управление биха предложили. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че са готови да предложат правителство на малцинството. От ДПС обявиха, че е най-логично да бъде подкрепен мандатът на победителя на изборите. От ПП-ДБ бяха категорични, че остават опозиция.

Вчера консултациите продължиха с "Възраждане" и "БСП за България". И двете партии заявиха готовност да получат третия мандат - "Възраждане", за да предложи кабинет анти-ГЕРБ и ДПС, а БСП - експертен кабинет на националното съгласие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Политика
Правителството ще обсъди проект на Закон за въвеждане на еврото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 2 дни
В "името на държавността" да подкрепим ГЕРБ и ДПС?Ти сериозно ли? ГЕРБ и ДПС са държавата?
6
0
 
1
 
! Отговори
Най-жалък преди 2 дни
Беше Йордан Цонев,който почти през сълзи молеше Радев да е медиатор и да вразуми малките партии.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ало неграмотната... Пишеш за новинарски сайт, а не някое тъпо блогче. Не си ли чувала за спел че??? - Радев ще СИ срещне днес с ИТН и Величие
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Величие ще подкрепи Бойко.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Правителство на малцинството на ГЕРБ,за да носят само те отговорността, подкрепено от ДПС и единици от всяка една от останалите партии в името на Държавността! Влезте в Реалността!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Зависи кои са лидери на победителите от изборите. Ако са Милиционер Боце, който за 3 мандата закотви България на дъното и Потурнак намагнитения Пеевски, далече от тях. А Костя Копейкин само говори нищо незначещи думи и чака електорат,който да му осигури 50% -еа победа на изборите. Няма да дочака.
1
6
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 дни
Надеждата е за правителство от Възраждане (ако не се, то на следващите избори)!