Милотинова: Големият риск пред РСМ е да бъде отделена от Албания

Евроинтеграцията на Северна Македония зависи от самата нея
26 юни 2024 22:08, Александър Попов
37
Милотинова: Големият риск пред РСМ е да бъде отделена от Албания
Снимка: Bulgaria ON AIR

Евроинтеграцията на Република Северна Македония зависи от самата нея, заяви пред БНР журналистката Милена Милотинова, автор и водещ на предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Има Преговорна рамка, с която РСМ трябва да се съобрази и трябва да изпълнява. Има договори с България и Гърция, както и протоколи към тях, които са част от тази преговорна рамка. Самото предусловие за вписването на българите в конституцията на РСМ отваря пътя на страната към започването на европреговорите. След това има много дълъг процес на самите преговори, ако самата РСМ реши да ги започне", уточни тя и допълни, че договорените неща в Преговорната рамка няма как да се предоговарят.

Скопие трябва да осигури предвидимост, като изпълни това, което вече е подписано, подчерта журналистката.

Според Милена Милотинова РСМ не води диалог, а само поставя ултиматуми към ЕС, към България, към Гърция.

"Така не се върви към евроинтеграция. Големият риск пред РСМ е да бъде отделена от Албания и Тирана да продължи по пътя на преговорите сама. Не знам дали политиците в Скопие си дават сметка за това и дали съзнателно не заблуждават обществото, че е възможно нещо да се предоговори. А още по-малко, че е възможно да се поставят условия и ултиматуми към ЕС от страна на кандидат за членство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Милена Милотинова
Още от Политика
Радев: Войната в Украйна промени начина на водене на военни действия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Албания е ислянска държава и за какво требва да влиза в ЕС. Тоя ес става мюслимански и бг требва да бега.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На Македонците им беше казано, сменте си името и влизате в ЕС. Да, ама не! Сега им викат дайте сменете си историята, сменете си конституцията и ще влезнете! След като ги унизиха съседите, сега от Македония искат гаранция с писмен документ, че това е последната подигравка с тях. Аз лично не бих приел нито смяна на име, нито условията които им поставяме ние, а бих си оправил държавата без ЕС, България и Гърция. България и Гърция се държат по-зле от Путин с Украина. ЕС е подобен в случая с Русия!
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На Македонците им е писнало и от съседите,а и от ЕС, а най-много от тяхните политици! От над 20 години ЕС се подиграва и ги лъже само и само да не създаде някакво напрежение с България и Гърция, които политически с Македония се държат като хора от времето на Османската Империя и преди това. Поведението на нашите политици и на Гърцките политици към Македония е по-лошо от Путин с Украина.Аз ги разбирам Македонците. Аз не бих се подчинил на глупавите Български и Гърцки политици.
4
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Македонците не поставят ултиматуми,а казват че няма да влизат в ЕС унизени!На тях не им пречи Българите да влезнат в новата конституция,а им пречи това че Гърция преди,а сега България все поставя нови и неясни условия.В момента се казва нека Българите да влезнат в кимституцията и ще влезнете в ЕС,както преди сменете си името и ще влезнете!В момента Македонците искат писмен документ като гаранция.Като знам нашите политици,са много ама много прави! Може да си пишете всичко което искате ваше право
3
6
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 4 дни
МИЛОТИНОВА , НИТО МАКЕДОНЦИТЕ , НИТО СЪРБИТЕ , НИТО БЪЛГАРИТЕ СА ИСКАЛИ НАТО И СКАПАНАТА ЕВРОПА !!! ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ НИ НАБУТАХА ТАМ !!!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тази,която показа отсечена глава в национален ЕФИР...После,грам не се извини като Водеща Новини нека не дава акъл.За че.п на . тка не става!Даже адмирирам с днешна дата,че показа.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не, всъщност треперят предателите евроатлантици, които наложиха албанският за официален в макединия заради ЕС, пък българският изобщо не се води никъде и го няма.