Атанасов за пореден път пита: Защо има повече охрана около дома на Борисов?

Главчев бил избягал от изслушване в парламента
26 юни 2024 10:29, Нели Христова
82
Атанасов за пореден път пита: Защо има повече охрана около дома на Борисов?
Снимка: БГНЕС

"Главчев избяга от днешното изслушване в парламента. Причината най-вероятно е, че някои от смените в службите са скандални", заяви акад. Николай Денков от ПП-ДБ след днешния председателски съвет в Народното събрание.

Денков даде за пример сегашния зам.-председател на ДАНС, който е "виновен, че на първи тур на местните избори не успяхме да гласуваме с машина".

Денков бе категоричен, че коалицията ПП-ДБ ще остане единна и няма да има подкрепа от тяхна страна за първи и втори мандат, а засега не гледат към трети.

Ген. Атанас Атанасов припомни, че днес депутатите ще изслушат ген. Венелин Венев, шефът на Военно разузнаване, за евентуално вербуване на военни от страна на Атанасов. “Искам да ви припомня, че в миналото Народно събрание изслушването на Венев бе изискано от "Възраждане", такова бе отхвърлено от ГЕРБ и ДПС, а сега ДПС предлага Венев да бъде изслушан - това ще бъде интересна точка”, смята генералът.

Той за пореден път попита и каква е причината да "се увеличи охраната около дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това означава, че има някаква нова опасност и някой трябва да ни каже от какво е заплашен", настоя съпредседателят на ДБ.

Главчев, заедно с шефа на ДАНС и трима министри, трябваше да бъде изслушани от депутатите, защото преди дни от ПП-ДБ поискаха Димитър Главчев да отговори на въпроси за назначения и уволнения в ДАНС, Държавната агенция "Технически операции" и  Държавната агенция „Разузнаване“. Коалицията поиска в парламента да дойде и председателят на ДАНС Пламен Тончев, за да даде информация за жалби срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Националната детска болница.

По-рано днес от правителствената пресслужба обявиха, че министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова ще проверят тази сутрин "необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности на отсечката". За 13 ч. пък е насрочено заседание на Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'ПП-ДБ СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ' - пепел ти на устата. Връзкари и некадърници! Даже в ГЕРБ не са такива Калинки
37
3
 
12
 
! Отговори
Десант на Росенец преди 3 месеца
Насе комплексираното старче, вместо да мисли как да си извади жалката партия от дупката, в която са се набутали, седнал да клепа хората, че имали охрана. А че Кирчо претрепа човек на пътя, нема значение. Някак си се забрави от Наско комплексираното компсомолче, както и от медиите. Смешна, даже жалка, потулена по социалистически му работа. Е за това старото комплексирано Насе и Сие няма да имат успехи на изборите - нямат нито топки, нито кураж да кажат елементарното - сбъркахме, извинявайте.
36
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП-ДБ СА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да попита за пребития шофьор, а ще пита пак за онзи. Не ми пука!
34
5
 
3
 
! Отговори
awwww преди 3 месеца
НА СНИМКАТА СА ТРИМА МАНДЪРМИ ЗА КАНАП И ВАРНИЦА
33
2
 
11
 
! Отговори
Гномът преди 3 месеца
Пак се развихри...все пита ли пита...
32
2
 
9
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 месеца
Елементарно ,Уотсън! И двамата сте генерали,но той спечели,а ти загуби! А както каза Богдана Карадочева - "Когато един генерал губи,подава оставка!" Но ти нямаш сурат за това..
31
6
 
8
 
! Отговори
mery преди 3 месеца
Тези господа от ПП и ДБ стават досадни, само Борисов им е в устата
30
2
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Танасе,вземи пример от Христо Иванов.Оставката кога?
29
4
 
4
 
! Отговори
Тц,тц преди 3 месеца
Ама Атанасов ? Защо не можеш сам да си отговориш,а все питаш? Защото си ПО-НИСЪК ,бе човече ! Във всякакъв смисъл!
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАЩОТО СЛУЖБИТЕ СА ПРОРУСКИ
27
0
 
2
 
! Отговори
Бай Чеп преди 3 месеца
"Главчев, заедно с шефа на ДАНС и трима министри, трябваше да бъде изслушани от депутатите...." Браво на "журналистката" Н.Христова! Публикуваното е в стил: "Един г.ащи плява..".
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако има опасност, нека да има охрана. Аз съм ЗА! Въпросът е откъде идват рисковете?
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костовистката орда злобари разчита на Черепа да свърши това мръсно убийство, затова го докараха тук и пуснаха на свобода.Черепа няма вече какво да губи, Доган не го отрови в ареста като му беше подръка.
24
0
 
5
 
! Отговори
Не е прав Атанасов! преди 3 месеца
Защо имало повече охрана около дама на Борисов? Абе момче, още ли не си разбрал, че много скоро Сретан /бълг.- щастлив/ излиза от затвора? А от повече охрана глава не боли, защото не се знае какво може да се случи. Иначе, Борисов може и да бъде опазен от Сретан, но от Военния трибунал не.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страх и възмездие за лсйното Борисов на този свят, а после на онзи свят го чакат Петров, Танов, Михов, Тонев. Това същество Борисов работи за Русия, за САЩ, за Маджо и за любовниците си, но не и за България
22
2
 
6
 
! Отговори
Бай Танас преди 3 месеца
Защото Бойко е ценен!А на гнома му стига един празен леген за охрана. Да се крие под него :)
21
0
 
7
 
! Отговори
Public enemies преди 3 месеца
Едва ли е свързано с политика, тоя наркобос се предава в ареста да не го думнат, и нашия премиер е замесен в нарко пазара, има някакво преразпределяне.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди малко пред журналисти ББ намекна, че Путин го е поръчал, заради подкрепата за Украйна. Все пак Борисов е лидер на най-голямата проукраинска партия в страната. Никой друг няма интерес от убийството му, освен Кремъл. Крайно време е всички рашистки агенти да бъдат изхвърлени от страната.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ясно е, че 40 години трафикант, заради Борисов са разпитвани Меркел и Ердоган. Няма как да не го ликвидират и да не ограбят неговите хора. Отивай при Брендо, до като Трифонов не те е изпреварил