Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет

ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат, категоричен е той
19 юни 2024 18:22, Анисия Иванова
422
Трифонов: Надеждите са третият мандат да е при нас, ще предложим експертен кабинет
Снимка: БГНЕС, архив


ИТН няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат, написа във Facebook профила си лидерът на партията Слави Трифонов.

По думите му надеждите на ИТН са третият мандат президентът да връчи на тях, за да предложат експертен кабинет.

Ето целият текст на Трифонов:

На изборите на 9-ти юни, суверенът се изказа много ясно. Партиите бяха подредени, а огромната част от хората не излязоха да гласуват. ИТН е шеста партия в 50-тия парламент и за това, съвсем логично, аз изчаках достатъчно дълго време, за да може първата, втората и третата партия да направят необходимото, за да има редовно правителство. Това обаче не се случва. Аз чувам някакви нелепи изказвания от страна на някои партии, които казват: “…на всяка цена трябва да има правителство, но ние няма да го подкрепим, а тези които го подкрепят са смокиново листо и са купени…”.

Тези и други подобни абсурди заливат медиите и интернет. Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно.

И така, след като се посъветвах с моите колеги от ИТН, решавам следното - ИТН няма да подкрепи правителство с първия или с втория мандат. Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен.

Слави Трифонов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Недоразумението подполковник Марков прилича на шаман от Столипиново. Особено ми "харесва" гердана на дебелия му врат и златния пръстен с черен камък, на малкия му дебел пръст. Октава да изпадне в транс и да извие глас с вдигнати ръце:" Оо, Тангра, ооо, велики, дай ни още от твоето величие!" Слави е от същата порода индивиди, но с чалгата.
152
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 158 Николайчо Марков закъсня днес защото праааасето се беше напило снощи като куче и на обяд още беше махмурлия скааапаняка дебел.
151
2
 
9
 
! Отговори
Трифонов измамник преди 4 месеца
Излъга народа и гласуваха неговите роби увеличаване на секциите за гласуване в Турция!Под ло га на Доган!
150
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Буци с носталгия ще се помня как връткаше Мравояда, Киро, Асен и Денков. Сега него ще го връткат Шиши и Славун, луд ще го направят, старите му жълти зъбки без упойка ще му ги вадят. Но сам се натресе, защото си повярва, че отново ще мине със старите номера. Ама вместо 80 -90 депутати има 68. С толкова е заложник на Гуци и Чалгаря. А народът ще гледа сеир, но накрая ще с плати скъпо и прескъпо за наивността и безхаберието.
149
0
 
13
 
! Отговори
Ганди преди 4 месеца
Айдеееее, тоя пак се взе насериозно, Славчо да не забравиш северномакедонски космонавт само, другото е ясно.
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Недоразумението подполковник Марков прилича на шаман от Столипиново. Особено ми "харесва" гердана на дебелия му врат и златния пръстен с черен камък, на малкия му дебел пръст. Октава да изпадне в транс и да извие глас с вдигнати ръце:" Оо, Тангра, ооо, велики, дай ни още от твоето величие!"
147
1
 
2
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 4 месеца
До 136 хахахах Пазителите съм ги оборудвал с РЕБ ;) дрончето ти ще падне като камък.. айде чакам те троляк!
146
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
до 153 А ти щом пишеш континента ни с малка буква си по- голям отпадъъъък от нас.
145
0
 
4
 
! Отговори
До 149 преди 4 месеца
До ПрограмистВидяхме днес вашият гуру в парламента. За пръв път депутат не успя да положи клетва защото... закъсня. Смешници, клоуни и палячовци сте вие от Величие-Падение.
144
2
 
0
 
! Отговори
142 преди 4 месеца
Слепецо, ти не търсиш отговор. Ти си от тия, бъгнатите. Радвайте се на разрушителната си сила сега.
143
0
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
зор беше татарите да си изгонят царя дето им взе балчик обратно от мамалигарите. ама голем зор. щот царя назначава правителство. сега имаме вместо цар зелен чорап и реален шанс цел средношколски випуск да се дипломира без да има адекватно правителство, а не прасчо, мечо пух и фантомас
142
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Програмисте, ти освен 100 лева за прооооституткав друго не си инвестирал, чекибоецооо...
141
6
 
4
 
! Отговори
Гер преди 4 месеца
Тука е пълно с психично болни в коментарите.. такива сте целият ви смешен народец хахахах затова сте и най бедните в европа!
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе тоя е събрал 120х гласове. Какво правителство иска да прави
139
0
 
1
 
! Отговори
Диоген преди 4 месеца
Скъпи народе! Понеже си най-умния,интелигентен и недоволен,понеже не гласуваш и не изискваш,ти остава само една алтернатива на тези поредни 240 загубеняци! ДА ОБЯВИШ ПАРЛАМЕНТАРНО БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ!
138
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Тези наистина нямат срам. Неписано правило е, че първата политическа сила излъчва председател на парламента. Така е било дори в много по-антогонистични времена през 90-те. Сега бутикови партии се правят на много важни и откачени и сами не знаят какво точно искат. Тези милиони за избори за нищо ги нямат.
137
7
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 4 месеца
До 141 аз купих 800 акции в исторически парк и не съм излъган, само прибирам мазни дивиденти, а ти си броиш стотинките за хляба мухахахах
136
3
 
1
 
! Отговори
ТОБО БАРЕТАТА преди 4 месеца
Борисов Пеевски Доган Врагове на българския народ!
135
2
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 месеца
надеждите са некой да изтърве ядрена бойна глава погрешка и да оврати кестентаун барабар със всичките тесни специалисти. хем ще се ускори мирния процес. уин/уин
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
135 Какъв "Боко", надлежните държавни органи ще действат. Срещу държавата никойне е успял до днес. И по-закоравели престъпници от мушмуроците, и пазарни тарикати ПОДполковник и бивш охраниел Марков, както и тарикатчето Ивелин Михайлов.