В Русия най-много гласували за "Възраждане" и "Величие"

"Възраждане" е фаворит и в Африка
12 юни 2024 13:08, Нели Христова
107
В Русия най-много гласували за "Възраждане" и "Величие"
Снимка: БГНЕС

Партията на Костадин Костадинов "Възраждане" събира най-много гласове от гласувалите в Африка и в Русия, предаде  БГНЕС.

От Москва във вота за национален парламент партията взима 123 гласа. Бюлетини от секцията там са пуснати за ПП-ДБ – 14 на брой, за "Величие"– 12 и за БСП – 8 гласа.

В изборите за Европейски парламент от Москва идват 28 гласа за "Възраждане", 5 за "Величие" и 3 за БСП.

От секцията в Санкт Петербург за Народно събрание формацията на Костадинов събира 25 гласа, а ПП-ДБ – 8 гласа. При евровота „Възраждане“ получава 11 бюлетини.

В Африка на 9 юни бяха разкрити секции в Кейптаун, В Мидранд и Претория. "Възраждане" е фаворит и в трите места, като само в Претория са гласували и за европейски парламент.

От Кейптаун 27 гласа са за „Възраждане“, 18 за ПП-ДБ, 13 за „Величие“ и 3 за „Има такъв народ“.

От Мидранд „Възраждане“ са получили 90 гласа, ПП-ДБ и ГЕРБ – по 21 гласа, ДПС – 3, ИТН – 11, а ВМРО – 38. БСП, Левицата, Синя България и „Център“ на Васил Божков са взели само по един глас.

Гласувалите в Претория сънародници за национален парламент са гласували доверие за „Възраждане“ с 13 гласа и за "Величие" – 10 гласа. ПП-ДБ са получили 6 гласа от там, а ИТН и МЕЧ по един. При евровота подкрепата е за ПП-ДБ – с 5 гласа и за „Възраждане“ – 2 гласа.

Общият брой на неизползваните бюлетини от секциите в Африка е 988.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Там, където са гласували за Възраждане и Величие най-много е в градовете, където има струпване на гастарбайтери или емигранти, преследвани от закона в България: предимно крадци и мошеници, спасили се на Запад. Не виждам повод за гордост.
71
0
 
4
 
! Отговори
По-малко са преди 3 месеца
До ФибуначиЕдва 123 трима са гласувалите в Москва.
70
5
 
6
 
! Отговори
Фибуначи преди 3 месеца
Колко са малко като бройка. Нещо никой не иска на изток от рая да живее. Те сигурно са си етнически руснаци гласувалитеде няма лошо, има няма общо 500 човека.
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тез пък "величие"... колко трябва да си комплексиран да си кръстиш партийката така?...
68
4
 
11
 
! Отговори
Хамстер преди 3 месеца
Там нормално , но да си в Лондон и да гласуваш за тях си е комплексарщина ..
67
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен А тукашните русолюбци уж умират за матушката, ама не отиват там да живеят и това е. ---------- никой не иска да живее в 19-ти век, дори и путлepасите!
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Величие ще изрине всичката плява!! ............ нищо няма да изрине, а ще опапат на Костя копейкин кинтите от руското посолство :)
65
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Не знам кой казва, че ГЕРБ СДС и ДПС са европейски партии? Погледнете картата извън България! В нито една европейска държава не ги харесват! ------------------ в чужбина основно са отишли разни лузъри, общаци и берачи на ягоди и портмонета, дето капиталистите са им виновни. За кого да гласуват освен за чалгарите от ИТН и разни пишман-партийки, дето им обещават, че като излезем от ЕС и ще цъфнем с братята им от СССР/Русия.
64
2
 
11
 
! Отговори
drzz преди 3 месеца
Крайно време е да се спре гласуването извън България!! Неоправдано се харчат милиони левове на данъкоплатците в Бг, за а гласуват някакви откъснати от проблемите ни хорица, които хал хабер си нямат какво се случва в бившата им Родина!!! Трябва закон и спиране на тези тъпотии!!
63
2
 
4
 
! Отговори
Хладния разум преди 3 месеца
Също и в Калифорния бая са гласували за Величие ;)
62
6
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 месеца
Възраждане печелят изборите в английските провинции в Южна Африка. А баш русофобите, които от сутрин до вечер облизват подметките на англо говорящите на задни позиции а английските провинции.
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам кой казва, че ГЕРБ СДС и ДПС са европейски партии? Погледнете картата извън България! В нито една европейска държава не ги харесват! ФАКТ.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Възраждане и Величие приличат на едно и също нещо.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПП/ДБ имат малко по-висок резултат в Русия от Величие! :)
58
2
 
4
 
! Отговори
Е за кого преди 3 месеца
За Боко и Прасето лиИзглежда не са и подправени машини че да дадат глас за ПР и ДБ
57
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Величие ще изрине всичката плява!! Браво !
56
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ГЕРБ-СДС - Падението ////Факта, че българите в чужбина са гласували за Възраждане, популистка и проруска партия, и за Величие, която е още по-популистка и още по-проруска партия, не показва разум и познаване на политическия живот в България. Показва само, че *** има навсякъде.
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен Ами, питай Чалгаря, отровните, вътре-вънкашните и пп/дб защо има стотици секции в турция, индонезия, русия и т.н. дестинации извън ЕС. Борисов точно успя да ги намали драстично, и новоизлюпените дупетати премахнаха ограниченията и утроиха секциите. Има още много неща извършени във вреда на България от пременкаджиите и служебните, и за тях ще питаш. Ама, нали изчегъртали Борисов... Сега всички ще плащаме за променкаджийските експеримент, и ние, които не ги припознахме за месии
54
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До Анонимен 51 Никой не ви е "внушил" нищо такова. Запада ви "внуши", че трябва да разчитате на собствения си ИЗБОР при преследване на житейските си намерния. Комунисто-фашистите стреляха по нас, ако искахме да ги преследваме извън България.
53
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ-СДС - Падението преди 3 месеца
Гласували в чужбина: 1.ДПС - 44689 гласа, 2.ПП-ДБ - 27725 гласа. 3.Възраждане - 19720 гласа. 4. Величие - 12043 гласа. 5. ГЕРБ-СДС - 10468 гласа. 6.ИТН - 8766 гласа. После са МЕЧ, БСП, Център и т.н.