Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ

Левицата няма да подкрепи Борисов или Пеевски за премиер
12 юни 2024 18:00, Инна Ангелова
38
Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Позицията на БСП е категорична и ясна и тя е, че няма да подкрепим кабинет, независимо какви интерпретации се чуват.  БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ, БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов, а програмен, национален кабинет, който е съставен да реши 3-4 задачи, подкрепен от максимално много формации.

По-рано днес Атанас Зафиров каза, че БСП би подкрепила програмно експертно правителство, но не отговори с твърдо "не" на въпрос за подкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Свиленски обаче уточни, че левицата не би подкрепила нито премиер Борисов, нито премиер Делян Пеевски, нито премиер Димитър Главчев, понеже са политически лица. И то обаче не отговори еднозначно дали формацията му би подкрепила подобно експертно правителство с първия мандат, който се полага на ГЕРБ като първа политическа сила.

В-к “24 часа” припомня, че лидерът на ДПС Делян Пеевски призова по-рано днес Бойко Борисов да покани евроатлантическите партии на преговори за създаване на кабинет.

“Ние сме българска партия, защитаваме интересите на България”, отговори Свиленски на въпрос дали БСП се чувства като евроатлантическа партия.

"Ако знаехме защо са такива, нямаше да бъдат такива", отговори червеният депутат на какво се дължи ниският резултат на левицата на изборите. Разказа, че е обиколил цялата страна по време на кампанията, обсъждал е проблемът с други социалисти, но никой не е дал причина. А че резултатите са катастрофални, потвърди и Свиленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: БСПНСкабинет
Още от Общество
Кабинетът дава 32 6440 лв. за украинчета, загубили родител
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво БСП бе, човек? Нали останахте само Нинова, вие двамата със Симов, Националният съвет и склеритата по селата? На следващите избори 60-70 хиляди и отивате в небитието след ИТН и Величието. Селяните не разбраха ли, че вече не сте 800 хиляди, а 140 хиляди?
29
0
 
2
 
! Отговори
цирк преди 1 седмица
никой не ги търси ама те отказват хахаха
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ти пука за България свиленски
27
0
 
2
 
! Отговори
тоз пък преди 1 седмица
свиленски , що отговаряш на нещо за което не са ви молили или искали от вас бе
26
1
 
1
 
! Отговори
дедо ви преди 1 седмица
ееейййй кво нещо е жена ти да е била любовница на генерал а сега жена на същия този генерал който вече е президент :) гоше изкачваш се кариерата, бравос !
25
0
 
3
 
! Отговори
Митев преди 1 седмица
Ами защо ви е да ги подкре4пяте,след като те май-май не са български партии, а само вие сте ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ ?! Осъзнайте се ... класово бе," старчета "!Или Нинов а ви завеща и ината си ?! Срам, срам сте за България !!!
24
2
 
5
 
! Отговори
БСП преди 1 седмица
Ще подкрепим само експертен кабинет! Може да помогнем с експерти! Нинова, Овчаров, Свилен ски и др.....
23
0
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 2 седмици
Картата ще покаже: ГЕРБ-СДС печелят изборите в 23 от общо 31 избирателни района на страната. Сред тях са 25-и столичен, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Плевен и Русе.ДПС е първа политическа сила във вота за Народно събрание в 6 многомандатни района - Кърджали, Разград, Силистра, Смолян, Търговище и Шумен."Продължаваме промяната-Демократична България" са първи по резултат в два района - столичните 23-и и 24-и.
22
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 седмици
БСП умре. Сбогом другаре.
21
0
 
4
 
! Отговори
Кокошката преди 2 седмици
Някой може да ги "пришие" към партията си както Бойко СДС и да им дава по две депутатски места.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
не видях в България мякъде да полазаха карта на резултатите от изборите в Гермяния. Казват само общо за страната. Има и друга карта. В която се вижда, че точно съвпадайки с границите на бившата Германска демократична репужлика . преобладава вотът за партии, различни от западните и то с подчертано лява ориентация. Съзюзът на Вагенкнехт, отцепила се от Левицата, става съществен фактор.
19
2
 
11
 
! Отговори
нн преди 2 седмици
От години умните хора казваха, Нинова ще затрие БСП. На следващите избори под чертата. Преди три години когато тръгнахте да сваляте Борисов преди изтичане на мандата, помниш ли какво се изцепи, БСП ще има 1 милион гласа, печелим и управляваме, колко си бил *** и елементарен др. Свиленски. БСП беше до тука, на следващите избори без вас.
18
1
 
12
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 2 седмици
БСП малка парти без авторитет. Ще исчезне следващите избори, като вмро и атака.Егото им беше много голямо, но се смъкна в дълбините.На добър път в частния бизнес милионери.
17
1
 
9
 
! Отговори
Фитката преди 2 седмици
Правилно и наесен дано не са вече в парламента.45+35 години стигат.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защото хората се страхуват да гласуват. И защото са сигурни, че изборите се фалшифицират. Знаят как се назанчава навсякъде с протекции. В нашия край според местния чорбаджия - или на ГЕРБ , или на ДПС, или на ПП-ДБ. Всички назначения са такива.(И в предприятия, и в училища, и в общински институции).И действат според максимата: Преклонена главичка остра сабя не сече. ( Острата сабя няма да тиотсече главата, ако се подчиниш.)А и защото на младите мозъкът им промит чрез новите уч. програми и медии.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А трябва, др Свиленски! Все пак, произлезли сте от една партия майка - БКП!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Само изкуфели дърта и над 60 години още строят комунизма с БСП. Не им остава мно го живот на другарите в НС.
13
4
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 седмици
Свиленски, на старото народно събрание, истинското, не партийния дом, има един надпис.Прочети го. И разкарайте тая не до кла т ена крава Нинова. Ако се бяхте обединили нямаше да е така.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
върнете корнелка без нея и това няма да постигнете
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен та кой от обитаващите позитано 20 изобщо е РАБОТИЛ