"Тренд": ГЕРБ се откъсват, голяма интрига за второто място

ПП-ДБ, "Възраждане" и ДПС са събрани в половин процент
Обновена: 7 юни 2024 07:54 | 7 юни 2024 07:50, Александър Попов
316
"Тренд": ГЕРБ се откъсват, голяма интрига за второто място
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще спечели изборите, като за тях ще гласуват 26,5% от хората, които застанат пред урните. За второто място се борят три формации с под половин процент разлика - ПП-ДБ с 15,3%, "Възраждане" с 15,1% и ДПС с 14,9%. Разликите са в рамките на статистическата грешка и подредбата на изборите би могла да е различна, сочат данните на "Тренд". Проучването е проведено между 29 май и 4 юни по поръчка на “24 часа” и “Нова броудкастинг груп” сред 1007 пълнолетни граждани.

Според проучването БСП запазва петата си позиция с 8,5% от гласуващите, а зад нея е "Има такъв народ" с 5,9% от заявилите, че ще гласуват.

Няколко малки формации са с шанс да преминат 4-процентната бариера. Това са "Солидарна България" с 3,4% и "Синя България", която получава подкрепата на 2,1% от гласуващите.

След тях се нареждат ВМРО с 1,4%, “Левицата” - 1,3%, и “Български възход” 1,1%. Опцията “Не подкрепям никого” събира 4,4%, но резултатът не участва в разпределението.

Електоралната картина се повтаря с незначителни разлики по отношение на изборите за Европейски парламент.

Изследването не отчита сериозна динамика между подкрепата за партиите на парламентарните избори и тези за Европейски парламент. Поради пренебрежителната дистанция обаче между втория, третия и четвъртия не е изключена различна подредба при резултатите за евровота.

Проучването на "Тренд" е проведено между 29 май и 4 юни чрез пряко полустандартизирано интервю "лице в лице" с таблет сред 1007 души на възраст 18+. Изследването е по поръчка на “24 часа” и “Нова броудкастинг груп”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Кога Копейката спечели избори отивам пред парламента и си го режа в дъно :)))))))))))))
64
4
 
1
 
! Отговори
до 67 преди 3 месеца
абе, льо-льо, най доброто е да станем президентска република, разбира се президента ще го избере народа!...а не 240 хрантутници да си правят каквото си искат!
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 72 Величие имало??? Тия смооотаняци Марков дето е от НПО финансирана от САЩ и оня скапаняяяк Ивелин Михайлов кой ги брои за живи бе? Дали и 1 % ще хванат.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нали има Величие, обаче не ги хваща социологията.
61
3
 
7
 
! Отговори
!!! преди 3 месеца
Нито един глас за чалгарската сбирщина на сакатото учиндолско нищожество, което иска да ни направи президентска република по съветски образец, "под мъдрото ръководство" на "Зеления чорап"! Нито един глас за учиндолеца!
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Костадинов наистина се олива вече като казва че ако не гласуваме за Възраждане избираме войната. Кой ще те напада тебе бе човече.
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Герб ще печели винаги, докато има лъжци като Радев, които излизат с номера за фронта или Коцето, дет пробутва конспиративни теории. Ако имаше по-нормални, Герб нямаше да е с такъв шанс.
58
6
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 месеца
Нито един глас за чалгарската сбирщина ан Сакатото учиндолско нищожество, нито един! Те искат да ни направят президентска република по съветски образец! Опомнете се, българи! Изхвърлете на бунището чалгарската просташка ***!
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 62 И защо човека да ходи на фронта ве, смеешник? Да не би на фронта в Украйна в момента се бият хора защитаващи българските интереси , маааалоум?
56
3
 
4
 
! Отговори
Свобода преди 3 месеца
Честно казано, дано стане така, поне всичко да излезе на яве: Ясно е че копейкаджийските партии не могат да управляват и само ще лаят. ГЕРБ и ДПС с подкрепата на ИТН ще си направят едно стабилно мнозинство и всичко ще си продължи по старо му. Най-бедната, най-болната, най-простата, най-бързо изчесваща нация!
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 56 Кой бе, ти ли ще идеш на смърт? Тогава защо те страх от фронта, м?
54
5
 
4
 
! Отговори
!!! преди 3 месеца
И Хитлер е дощъл на власт с избори! Просто е умеел да лъже, да манипулира и да хипнотизира наивни германци! Също като СИКаджийската мутра в България! Да изберат отново престъпника, който ограби, съсипа и срути държавата ни! , Не, това е повече от лудост! Опомнете се, българи, опомнете се, има още време! Или искате второ турско робство, понеже истинският началник на Боко Тиквата е уродливото туловище Пеевски и вие всички отлично го знаете! Опомнете се, българи! Има още малко време да го направие
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ясна е работата....пак ще ходим на предсрочни избори. Костадинов става втори и няма как да влезе в коалиция с Тиквата и Киро ТЪЪЪПОТО
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са гласовете на умрелите, ЦИК са престъпници
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората са го казали по време на робството - Свобода или смърт
50
4
 
6
 
! Отговори
позор! преди 3 месеца
Позор за България! Как и защо забравихте "Ало, Ваньо", "Къщата в Барселона" откраднатите от вас милиарди и скрити по банки на екзотични острови, неремонтираните язовири за стотици милиони, но милионите ги няма, чекмеджето със златните кюлчета и пачките милиони евро, ремонтите на ремонти, простащината на неграмотния пожарникар - бандит от СИК, който правеше великата ни някога държава за посмешище по света? Защо забравихте всички отва, българи?!Защо?! Боко Тиквата е позор! Огромен позор!
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 51 Ние сме най- идиотското племе. Пак ще сложим престъпниците от ГРОБ и ПП-ДБ на първо и второ място.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние трябва да сме най глупавото племе на света ако допуснем тези престъпници от ОПГ ГЕРБ отново да ни управляват.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
52- КОЙ НЕ ПЛАЩАЛ ДАНЪК ПЕЧАЛБА ВЕДНАГА ОСЪДЕН И В ЗАТВОРА- КОЙ МАХНА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА, АХ ДА ПРОКСИТАТА НА АЛО МАДЖО И ЕДИН ЧЕРЕП СЕ ЗАВЪРНА,А ПОСЛЕ СЕ ОКАЗА ЧЕ НЕ ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИ ЩОТУ НОСЕЛ МИЛИОНИ В ДЖОБОВЕ НА БОРИСОВ- ИСКАМЕ ДА ГИ СЛОЖИ В ДЖОБОВЕТЕ СИ И ДА ГО ВИДИМ- АМАН ОТ ГАВАЗИ ДАМАДЖАН ВИКАШЕ ЗА 60 МИЛИОНА В ЧУВАЛИ ТЕГЛЕНИ ОТ БЕДЕН РОМ ОТ БАНКИ, ПОСЛЕ ГИ ВИДЯХМЕ МИЛИОНИТЕ У ТЯХ С ПУДЕЛИТЕ, А БАНДИТИТЕ ГО ПОСЕЩАВАЛИ В МИНИСТЕРСТВОТО- ЧЕРЕПЪ ДУДНЕ ЗА ДРУГИ МИЛИОНИ В ДЖОБОВЕ- АМАН
46
6
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Копейките няма как да са на 2-ро място, защото ДПС ще получат от Турция 80000 гласа :))))))))))))))))))))))))))