Пламен Данаилов: Бул. "Витоша"е превърнат в нещо средно между паркинг и квартална уличка

Казусът с достъпа до Витоша е голям проблем, категоричен е общинският съветник
Обновена: 23 май 2024 22:07 | 23 май 2024 22:00, Красимир Ангелов
17

Промяната, свързана с реорганизацията в центъра на София, беше обсъждана тема на днешното извънредно заседание в СОС.

"По отношение на организацията на движението - би трябвало Общинският съвет и Общинската администрация да работят в синергия в полза на всички граждани. Но информацията от Общинската администрация се укрива от общинските съветници. Всички думи за прозрачност си остават само едни заклинания и празни думи. Това достигна своята еманация в думите на зам.-кмета по транспорта, който не само укрива информацията, ами директно излъга, като каза, че проектът е съгласуван със СДВР. Затова му поискахме оставката, защото как да работиш с човек, който те е излъгал", заяви общинският съветник от ИТН Пламен Данаилов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му новата организация на движението е опасна заради сблъсък между пешеходците и колоездачите.

"Направих лична среща с директора на СДВР и ми казаха, че такъв проект не е пристигнал. Този проект е опасен и незаконосъобразен. Бул. "Витоша" в момента е превърнат в нещо средно между паркинг и квартална уличка. Опасно е, защото както са организирани по новия начин спирките между пешеходците и колоездачите се получава конфликт, защото велоалеята минава през мястото, където е спирката, а това го прави и незаконосъобразно. Тези т.нар. "виенски платформи" изискват разрешение за строеж. При всички случаи трябва разрешение, а такова няма", допълни Данаилов за Bulgaria ON AIR.

Данаилов е на мнение, че проектът може да стигне и сумата от 2 млн. лв.

"Чакаме решение на втора инстанция, защото от администрацията на кмета се обжалва решението на първа инстанция. Директорът на СДВР излезе и каза, че не са съгласували такъв проект. Какво по-ясно от това? Над 1 млн. лв. дотук са похарчени за тази реорганизация. Точно колко ни е струвало - не може да се каже до момента. Тя още не е завършена, може сумата да набъбне и до 2 млн. лв., трудно е да се спекулира. Ще трябва да се търси отговорност", коментира гостът.

Казусът с достъпа до Витоша е голям проблем, категоричен е общинският съветник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Избори 2024
Откриват най-много изборни секции в Турция, Великобритания и Германия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Пропов преди 3 седмици
Аман от велосипедалисти! Врат се и изскачат като джедай от всякъде. Най нахални и най опасни! Искат да карат по улуците пък нямат нито регистрация, нито хабер за правилата и кое как се прави. Безотговорни нагли самоубиийци са , ама повличат и шофьорите със себе си като стане нещо. Цялото семейство имаме колелета, ама то се излиза сред природата., В цетъра на града няма място, опасно е и е изнервящо. Там трябва да се ходи само пеш и да има няколко огромни(но скъпи) паркинги за колите.
14
0
 
1
 
! Отговори
Striker преди 3 седмици
Като цяло подкрепям идеята, но не и въвеждането. Това не става на парче. Иначе в центъра на града няма място за коли. Това е място за пешеходци и колела. А в кварталите също е ад, за което са виновни всички кметове в последните 30-40 години.
13
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 седмици
Когато четем репортажите на Dnes.bg не трябва да забравяме , че няма бивши комунисти !
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Каде в центара чуйек може да си паркирва кемпера? Хубво и да има ток и вода наблизо да си зимами, около ЦУМ и Света Неделя е що годе добре, ама много навлеци, тряба висока ограда.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И кой го превърна в такъв? Тиквата и Фандъкова.
10
3
 
4
 
! Отговори
Денисс преди 3 седмици
Когато се съгласува проект за промяна на организация на движението или инфраструктурата и каквито и да било ремонтни дейности всяка служба си слага печата и се вписва на ръка-Наименование на ведомств;трите имена,ъжност и подпис на съгласуваност!ТФЧКА!!!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спокойно, всички улици в провинцията са същите. Пример, в Пловдив Старият град е пълно с паркирали коли а само до преди години нямаше и една. Честита промяна, сега всичко може, положението е трагедия.
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички лъжат защото знаят че няма последици!Банкя ООД повлече крак преди 15 години и всички като видяха че няма правда започнаха да лъжат кой колкото може повече.После пак ми обяснявайте колко лош бил соца. Само дето тогава и през ум не можеше да ти мине ДС лъжеш така безобразно. Ама нямало банани и долари. Е и???!?
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
очакваме скоро да забранят пешеходците заедно с велосипедистите, пречат на местните да се приберат и да си паркират пред входа
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
гербаджийска столица... няма оправия
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
целия център е превърнат в платен паркинг
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прав е.
3
7
 
13
 
! Отговори
вожда на ЛГБТ: преди 3 седмици
Ние за това преместихме нашето сборище на площад "Княз Алексадър 1"...гей парада ще се проведе на този площад със съдействието и прякото участие на кмета на София-Васко Ушето и мис Бони..."Витошка" и "Патриарха" вече са отживелица...
2
10
 
5
 
! Отговори
Върл Левскар преди 3 седмици
Разкарайте некадърната групичка от ...... !Хайде ИТН !
1
9
 
8
 
! Отговори
Гaля преди 3 седмици
Kвoт cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...