Пеевски за записа: Чудовищно, зловещо, ПП са обрасли с кеш

Лидерът на ДПС зове медиите да не замитат случая
21 май 2024 15:09, Петър Бойчев
344
Пеевски за записа: Чудовищно, зловещо, ПП са обрасли с кеш
Снимка БГНЕС

"Нещата са чудовищни. Надявам се медиите да дадете гласност и да не се замете под килима, защото такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало. Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора - ПП-ДБ - са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа".

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание записа с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова.

В отговор на въпрос Пеевски допълни, че ДПС е подкрепило ПП-ДБ, за да има България редовно правителство и не съжалява за това решение.

Още по темата
"Но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Българските граждани видяха къде са им парите - те са влачени от контрабанди, складирани. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е гуляел и  пудели са му носели кешовете", каза още той.

Съпредседателят на ДПС отговори на Асен Василев, който в неделя обяви, че Бойко Борисов е искал да става президент, а Пеевски - премиер. Председателят на ДПС не отрече тези думи, но заяви, че амбиции за премиерския пост имал и Асен Василев, който искал да заеме поста при втората ротация след Мария Габриел.

Той добави, че Асен Василев е предлагал още да е вицепремиер, а ДПС да има както министри, така и вицепремиер в кабинета.

"Лично в присъствието на г-н Цонев, Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано. Мечтите им на тях са само за власт", категоричен бе Делян Пеевски.

Пеевски твърди още, че Христо Иванов е искал да стане президент, за да "ликвидира "Продължаваме промяната" и да оглави дясното пространство.

"Аз не желаех да общувам с Христо Иванов, защото знам неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев, той е просто прокси. Г-н Цонев ми го натресе, тази Шехерезада, една година ме убеждава. Христо Иванов каза, че иска да бъде президент, имал нужда от подкрепата на ДПС. Важно е да ликвидирам ПП, каза ми той, да стана единствен лидер на дясното, след това и да стана президент", уточни съпредседателят на ДПС.

"Важната цел на Иванов е да пенсионира Борисов", допълни Делян Пеевски.

По думите му съпредседателят на "Демократична България" му е предложил да бъде премиер, а Бойко Борисов да бъде пенсиониран. Пеевски не отговори на въпрос кога са водени такива разговори, но заяви:

"Аз споделих на г-н Борисов, че искат да го пенсионират. Затова сега му казвам и днес - ако той някога смята да управлява с тези пуделчета и те ходят да му драскат на вратата в Банкя, да знае - те идват със зестра много каруци с кеш."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
1
 
7
 
! Отговори
Promiti мозъци преди 3 месеца
много залблудени овце мн нещо у БГ -то ! жалко за България
255
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички от ППДБ в затвора до живот! За малкото време на власт съсипаха всичко до което се докоснаха! Излъгаха за всичко и само крадяха! Къде са мостовете по Дунав? Къде са по-евтините магистрали след уж спрените кражби? Къде са милиардите откраднати по схемите на Асен Василев?!?
254
2
 
11
 
! Отговори
ааааааа преди 3 месеца
НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО че прокроатурата и част от СЛУЖБИТЕ с ТЕХНИ !
253
13
 
11
 
! Отговори
Ха ха, преди 3 месеца
...емблемата на ПП-тата трябва да бъде ... Пудел , с пачка в устата! Радев нарочно ни натресе такива "невнятници", че да блеснат Копейките! Само Борисов не влиза в тази схема!
252
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски магнисткия се прави на ударен, все едно не разбира за какво става въпрос. Той преди да коментира каквото и да е да обясни какво станаха парите от КТБ и какво стана с Булгартабак.. И от какъв зор изплати заема на Копейката за къщата си, която копейката щеше да плаща 30 години..
251
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само ПП-ДБ на тези избори. Никакви мафиоти и доказано корумпирани във властта вече..
250
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
суми над 10 000лв само по банков път нещо НАП,прокуратура?
249
1
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 3 месеца
Даже и шиши се отметна от своите хора , как ни изигра само с тях като ги вкара в протестите срещу -герб и дпс за да опорочьт протеста
248
11
 
9
 
! Отговори
БОЖКЕЕЕ! преди 3 месеца
ША СА САМОУБИЯ! ГЛАСУВАЛ СЪМ ЗА ПП-ДБ?
247
13
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
Удри Шиши!!! Хаааааааааа, гаврата с ППДБ-тата продължава всеки ден :))))))))))))))))
246
4
 
14
 
! Отговори
До Шиши преди 3 месеца
Ще се ротират.Девет месеца ШИШИ,девет месеца Баце.
245
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От представители на Магнитски, акъл не искам.
244
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 месеца
До Скоро ще е !.... Клоун, ще подхване дядо ти Baтник страна от НАТО кога си видиш ГЗ без огледало :))))))))))))))))))))))))))))))))
243
1
 
8
 
! Отговори
Шиши, преди 3 месеца
За Христо и Киро разбрахме.Сега кажи ти ли ще си премиер или Баце?
242
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога Пеевски изглежда нормален на фона на пуделите, пачките, наркоманите а вече и пътните убийци от просто парапета...
241
2
 
12
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Не е Пеевски, а Беевски!
240
2
 
12
 
! Отговори
Май, 2024 преди 3 месеца
Този отново излезе от Магнитски. Все по-дебел става. Имам предложение в следващия парламент местата да 241. За него да са две. Вече едва ли ще можедаседне само на едно място. Честит фискарен резерв.
239
8
 
16
 
! Отговори
Асен е играч преди 3 месеца
Умело правеше бюджета.Щеше да ни вкара и в Еврозоната и в Шенген.На сегашната тетка на финансите,някой знае ли и поне името?
238
4
 
2
 
! Отговори
до 242 преди 3 месеца
До старама ти си бил мн про2ст ! долара беше паднал 2008ма голямата криза ама явно си стар и не помниш ....иначе долара се държи изкуствено високо чрез разни финансови врътки от големитер банки на УОЛ СТРИЙТ които обаче се съмнявам че ще разбереш дори и да ги обесня тук ...
237
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скъпи българи от руския етнос, подкрепете Възраждане за да си увеличите имотите, вместо загубите!