ћила родна картинка: —абрутев не знае, че »рланди€ е в ≈—, а  остадинов € вкара в Ўенген

¬ече изл€зоха и пр€кори на депутатите - ¬енко ƒъблина и  ост€ Ўенгена
ќбновена: 21 апр 2024 08:21 | 21 апр 2024 07:11, ѕетър Ѕойчев
139
ћила родна картинка: —абрутев не знае, че »рланди€ е в ≈—, а  остадинов € вкара в Ўенген
—нимка Ѕ√Ќ≈—

«а пореден път лъсва политическата неграмотност на депутати.
¬енко —абрутев от „ѕродължаваме пром€ната" изключи –епублика »рланди€ от ≈вропейски€ съюз чрез пост във фейсбук. “ой написа, че »рланди€ не е част от ≈—. Ќаправи това подигравайки се на лидера на "¬ъзраждане"  остадин  остадинов, който пък вчера "вкара" »рланди€ в Ўенген, въпреки, че т€ не членува в шенгенското пространство. ѕоследваха множество шеги и злобни подм€тани€ по адрес и на двамата.

ј ето какво написа  остадин  остадинов във ‘ейсбук:  "“оку що кацнах в ƒъблин, »рланди€. »двах от ћюнхен, но провериха документите на всички пътници.  азах на полица€, че Ѕългари€ е в Ўенген. ќтговорът му беше много мил и изрази пълна евроатлантическа солидарност със страната ни - I don't care:) ¬прочем преди това минахме стандартен граничен контрол и в ћюнхен, √ермани€. »наче сме в Ўенген, ама друг път:)"

ј по този повод ¬енко —абрутев от "ѕродължаваме пром€ната" опита да се изгаври, но по-късно, очевидно предупреден, изтри поста си: „ опейката е в ƒъблин и хейти, че тр€бвало да мине паспортен контрол. „овекът не знаеше, че ƒъблин Ќе е ≈вропейски съюз и съответно в Ўенген".

—абрутев е пропуснал в обучението си, че ƒъблин е столицата на »рланди€. ƒържавата пък е член на ≈— от 1 €нуари 1973 и е част от еврозоната от 1999. ¬ ≈вропейски€ парламент има 13 ирландски депутати. —едем пъти страната е поемала председателството на ≈вропейски€ съюз, пише tribune.bg.

 ато зам.-председател на  омиси€та по финанси към Ќародното събрание, —ъбрутев е пропуснал и факта, че еврокомисар по финансовите услуги, финансовата стабилност и съюза на капиталовите пазари е именно ирландката ћарейд ћакгинес, ко€то е част от ≈вропейската народна парти€.

ўо се отнас€ за Ўенген, »рланди€ изрично е договорила клауза за неучастие в Ўенгенското пространство. »рланди€ и ќбединеното кралство винаги са имали свободно движение между двете страни извън Ўенген, тъй като би тр€бвало да наложат граничен контрол с ќбединеното кралство, което да включва граничен контрол между —еверна »рланди€ и –епублика »рланди€.

 ато депутат ¬енко —абрутев е част и от над 30 групи за при€телство, включително и тази с ¬еликобритани€ или както още € наричат - ќбединеното кралство, заради съюза със —еверна »рланди€ до 1922 г.

» вицове се по€виха: "¬енко ƒъблина и  ост€ Ўенгена влезли в един ирландски пъб и се питали, къде се намират!"
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


139
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
118
0
 
0
 
! ќтговори
√рухтос Ѕомбастични преди 1 месец
ѕопитали радио ≈реван:  акво се случва, когато  . јйдонткеъаров емигрира от Ѕългари€ в ƒагестан?ќтговор:  оефициентът за интелигентност и на двата народа се повишава...
117
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒипломите им по втори€ начин н€ма да отговар€т и на техникум от преди
116
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 олкото до интелигентноста на български€ депутат,е известно,че дори и да са висшисти са с посредствена интелигентност,особено ти€ от младото поколени€.Ќо не са виновни те ј Ќѕќ-то което ги вписва в листата на парти€та.≈дин бивш депутат,даже не знаеше че държава Ќуби€ не съществува.ј искаше да става посланик там.“а на всички в Ќ— мераците им не покриват нито знани€,нито култура,колкото и да изглеждат интелигентни.ƒобре че правилника ги задължава инак щ€ха да се €в€ват по потници и raщu в Ќ—
115
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 олкото до интелигентноста на български€ депутат,е известно,че дори и да са висшисти са с посредствена интелигентност,особено ти€ от младото поколени€.Ќо не са виновни те ј Ќѕќ-то което ги вписва в листата на парти€та.≈дин бивш депутат,даже не знаеше че държава Ќуби€ не съществува.ј искаше да става посланик там.“а на всички в Ќ— мераците им не покри€т нито знани€,нито култура,колкото и да изглеждат интелигентни.ƒобре че правилника ги задължава инак щ€ха да се €в€ват по потници и *** в Ќ—
114
1
 
6
 
! ќтговори
¬»∆“≈ Ѕ»ќ√–ј‘»я“ј Ќј преди 1 месец
...¬. —јЅ–”“≈¬ » ¬≈ƒЌј√ј ў≈ ¬» —“јЌ≈ я—Ќќ, «јўќ √ќ √ќЌ» ѕ–»ћ»“»¬»«ћј!—ќ÷ј--- ≈ √ј–јЌ÷»я «ј ѕќ—–≈ƒ—“¬≈Ќќ—“!!!
113
1
 
3
 
! ќтговори
—ќ÷»јЋ»«Џћ .... преди 1 месец
.....ќ«Ќј„ј¬ј--- ѕ–»ћ»“»¬»«Џћ, » ѕќ—–≈ƒ—“¬≈Ќќ—“!!!
112
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћоже и да е в€рно,че  остадинов е търсел провокаци€ и скандал,но пък онези защо са му се вързали.Ќ€мат ли си в граничната си система имената на Ѕългарските депутати?¬ случа€,той е прав и би слрдвало официално да се извин€т.¬се пак той е български депутат.ѕредстав€те ли си евродепутат да бъде проверен на Ѕългарската граница. акъв вой щеше да има от Ѕрюксел.“р€бва да си търсим правата и да ги научим да ни уважават,като европейци.ј не да си траем когато ни се подгр€ват.
111
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“и€ неграмотници ги избират други неграмотници и после що сме зле. јми поне  оцето си купи имоти и автомобили, а Ѕългари€ ще € продаде на ѕутин при първа възможност.
110
0
 
8
 
! ќтговори
‘ют преди 1 месец
» тези мало грамотни искат да ни представл€ват в ≈ѕ.:)))))))
109
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈, н€ма само √≈–Ѕ и —ƒ— да са неграмотни.
108
1
 
10
 
! ќтговори
¬енко шуробаджанака преди 1 месец
¬енко —абрутев е от —мол€н. ”реди почти ц€лата си рода в първото правителство на ѕѕ с  ирил ѕетков, баща му беше областен упр на —мол€н. “ъст му беше н€какъв зам министър в ћ¬–.
107
1
 
16
 
! ќтговори
 илгор “раут преди 1 месец
≈дно възможно об€снение за граничните премежди€ на другар€  опейкин: в ƒъблин са го проверили, защото – »рланди€ не е в Ўенген. ј в ћюнхен -- защото е долет€л от страна, ко€то не е в ≈— или в Ўенген. «а другар€ —абрутев имам само предположение, че не прави разлика между Ѕелфаст и ƒъблин, т. е. между —еверна »рланди€ и –епублика »рланди€.» двамата другари са представителна извадка за нашенската самозвана ,,политическа класа"...
106
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќа следващото парламентарно заседание 100% явор Ѕожанков ще дразни  остадинов заради тази изцепка с Ўенген. ј и н€ма да е само той. ¬ъййй,  ост€ ще го попиле€т от шеги в залата. ћуахахахаа
105
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
копейкин получава рубли но ги обръща веднага в ≈вро
104
3
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акво лел€ си пък прави  опейкин в ƒъблин? явно е объркал самолета за ћосква с то€ за ƒъблин. :)))
103
6
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 акъв Ўенген, предстои затвар€не на всички граници заради мигрантите.
102
8
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќали сме вече в Ўенген по въздух и вода. ўо са искали документите на  опейката на летището в ћюнхен?
101
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћо€т любимец - —абрутко »сторика, вече ƒъблина, а съвсем скоро и —тоте пр€кора!  акто казва бивши€ им ѕ– - –азбере ли —абрутев, разбрали са всички! Ќ€ма дъно за тези неумни същества!јко не искате пак да ви управл€ват, гласувайте масово и с бюлетини!
100
5
 
7
 
! ќтговори
«ащо се учудвате! преди 1 месец
“ова са прокситата на –уси€ - ¬ъзраждане и ѕѕ-ƒЅ!
99
5
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
» все пак - защо в ћюнхен е имало проверка?