—пецов: »зключително успешен удар на Ќјѕ, ћ¬– и "ћитниците"

“ова бе коментарът му за заловени€ хероин
20 апр 2024 16:00, —тела —то€нова
40
—пецов: »зключително успешен удар на Ќјѕ, ћ¬– и "ћитниците"
—нимка Ѕ√Ќ≈—, архив

»зпълнителни€т директор на Ќјѕ –умен —пецов определи като изключително сериозен удар по наркотрафика заловените от служителите на јгенци€ „ћитници" над 402 кг. хероин. ¬ разкриването на наркотика са участвали и представители на Ќјѕ и ћ¬–, като действи€та са в рамките на специализирани€ план за засилен контрол на граничните пунктове чрез съвместни екипи от полицаи, данъчни и митнически инспектори.

Ќа 17 април, на митнически€ пункт на √ ѕѕ „ апитан јндреево", е спр€н тир с турска регистраци€, пътуващ от »ран към страна в ≈—. ѕо метода на „анализ на риска" камионът е преминал през рентген, при който митническите инспектори установили различни плътности в превозваните стоки – общо 156 матрака. “ова усъмнило служителите на јгенци€ „ћитници". ѕри по-детайлната проверка на матраците са открити 618 пакета, съдържащи бежов цв€т, които при полеви€ тест са реагирали на хероин. ќбщата стойност на заловената дрога е 16 727 377 лв., съобщи пресцентърът на приходната агенци€.

„ѕоздрав€вам колегите от јгенци€ „ћитници" и служителите от ћ¬– и Ќјѕ, участвали в разкриването на това гол€мо количество наркотик. ¬сички те показаха колко е важно да се работи в екип с една обща цел – по-сигурни граници на ≈—. ”верен съм, че ще продължим да работим така добре заедно и в бъдеще, като сме безкомпромисни срещу опитите за нарушаването на законите", за€ви –умен —пецов минути след приключване на пресконференци€та, на ко€то б€ха съобщени резултатите от проведената акци€. ¬ брифинга участие взеха още вицепремиерът и министър на финансите Ћюдмила ѕеткова, вътрешни€т министър  алин —то€нов, директорът на јгенци€ „ћитници" √еорги ƒимов и »ван —то€нов – окръжен прокурор на ’асково. ѕо думите на √еорги ƒимов в момента се прави анализ на случа€, като ще бъдат взети още по-сериозни мерки за зат€гане на контрола на границата с цел противодействие на трафика и контрабандата на акцизни стоки.

ќще по темата

„“ози резултат е следствие на засиленото взаимодействие между четирите служби от ћинистерство на финансите и ћинистерство на външните работи – јгенци€ „ћитници", Ќјѕ, √ƒЅќѕ и √ƒ „√ранична полици€". ÷ели€т капацитет на българските институции ще бъде използван, за да бъдат защитени интересите на българските граждани. ”верена съм, че скоро Ѕългари€ ще е пълноправен член на шенгенското пространство", за€ви още Ћюдмила ѕеткова, като поздрави служителите за свършената отлична работа.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


40
ќще по темата: Ќјѕћ¬–митницихероин
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
35
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈хаа! ƒобре организирано, сами се ловите,пускате, зада отчет на дейност. ћанипулирате че вършите нещо. ўе дойде и ваши€т край.
34
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
г-н —пец истински стожер на "справедливостта"...
33
0
 
4
 
! ќтговори
јнадолскићанафин преди 1 месец
ƒали наистина, както се шушука, този —пец се чифтосва с  укорчо ?
32
0
 
10
 
! ќтговори
 артел преди 1 месец
Ќе разбирам, какво е общото на Ќјѕ и наркотици....»ли просто всички хрантутници си преписват актив...
31
0
 
10
 
! ќтговори
Ќј– ќ“» ј “–яЅ¬ј преди 1 месец
ƒј —≈ »«√ќ–» ¬≈ƒЌј√ј Ќј ћя—“ќ > ќ“»ƒ≈ Ћ» Ќј "ќ“√ќ¬ќ–Ќќ —Џ’–јЌ≈Ќ»≈" ¬ Ќя ќ… — Ћјƒ ў≈ √ќ ѕќƒћ≈Ќя“ » ў≈ »«√ќ–я“ ƒ¬ќ…Ќ» ј ћ”
30
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕоздравлени€!
29
1
 
14
 
! ќтговори
¬ъпрос преди 1 месец
’ората които се занимават с това и са след върхът, се бро€т на пръстите на едната ръка. Ѕез чадър този бизнес е невъзможен. ¬сичките се зна€т кои са, без изключение. » от горе ги зна€т и от долу ги зна€т и от страни се виждат. Ќ€ма ли кой да вкара ред в тази територи€?!?
28
4
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј досега колко тира с подплатени и тапицирани матраци са минали по трасето...то само тва да е де ам както и да е..ўо не биеш тъпана- и да се "похвалите"..
27
2
 
12
 
! ќтговори
’ари преди 1 месец
ƒържавата ни е на на този хал и в тази бездна,само защото в тази Ѕългари€ никой не върши работата си,не се прилагат грам усили€ за дейността си!—лужбите са впрегнати само в лични интереси, крадене и лично облагодетствани€!  акъв Ќјѕ,ћ¬– , ћитници ѕрокуратура и съд го гон€т —пецов,всичко е прогнило от корупци€!ѕолитици за затвора!
26
2
 
4
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
“е съдии, народни представители, адвокати са за съд 1во.  ато се изчист€т от по-нагоре мишките ще се кри€т ама ще ги хванат. јко се очертае ≈— граница с военни да не разчитат, че ще се върнат като Ѕожков чисти или като онзи ¬асилев при комшии. ¬ наше време доверие на никой и всеки може да бъде намерен. јлчността ще ги погуби. ƒори *** и с двойни почетни и разни гражданства ще се покри€т. Ќа война като на война. ћного стана вече. ¬сички бандити се пуснаха със закони навс€къде. »скаме чиста Ѕ√
25
1
 
4
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 1 месец
“о€ по-селски не можа ли да се облече... ƒокарал се е като годен ***.
24
1
 
14
 
! ќтговори
рендет” преди 1 месец
я, ти по-добре кажи, още ли ћитниците ни се управл€ват от чуждестрани фирми??? -))))
23
0
 
18
 
! ќтговори
—“–јЌƒ∆ј“ј преди 1 месец
«ащо бе другар —пецо, наркотоците в Ќјѕ ли ги отчитате?
22
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ѕ≈÷ќ¬ —» ≈ √≈–Ѕјƒ∆»…„≈, «ј“ќ¬ј √≈–Ѕ —≈ ѕ–ј¬≈’ј Ќј ¬–ј∆ƒ≈ЅЌ»  Џћ Ќ≈√ќ
21
3
 
17
 
! ќтговори
—тела преди 1 месец
ƒоколкото знам —пецов и јсен ¬асилев са се сдушили в ƒубай. јсенов си е поръчал мъжка пpocтитутка и на вратата му цъфва —пецов. ќттам вече е лесно да се досетим...
20
3
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќт 3-4 дена Ѕќ ќ ’ќƒ» Ќј¬Ћ≈„≈Ќ — 3 Ѕ–ќя ѕ–ќ“ќ¬ќ ”–Ў”ћЌ» ∆»Ћ≈“ »
19
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јсенка изпоти ***, но т€ много милиони има от контрабандата и може да си поръча всеки!
18
4
 
17
 
! ќтговори
—пецов: преди 1 месец
јсенка € кокор€ отзад 24/7 и затова изглежда толкова щастлива... ќт друга страна пък “иквуний 404 Ѕанк€нски и Ўиши Ѕеефффски ни кокор€т отзад с 200,но пък така е демократично! » евроатлантическо!
17
5
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—пецов, твоите калинки от Ќјѕ н€мат ли малко етика и култура на държание?! ¬ един от моловете на —офи€ дойдоха двама данъчни и жената там извади картата и направо ще кажеш, че е от ‘Ѕ–, развика се на служител€ там, ние сме от Ќјѕ, с€ ще ви запечатаме магазина за нарушени€, алооо, то това не е никаква етичност. “и€ данъчни да не мисл€т, че са хванали √оспод за шлифера. ѕо-нахални и от они€ в инспекци€та по труда
16
9
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јко имаше още десетина такива спецове като —пецов, Ѕългари€ щеше да е благоденстваща държава.