¬асилев: »мало е политическа договорка с –адев за служебни€ кабинет

÷елта на поправките в  онституци€та е да н€маме еднолична власт
19 апр 2024 19:47, јниси€ »ванова
59
¬асилев: »мало е политическа договорка с –адев за служебни€ кабинет
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

«а всички граждани стана €сно, че е имало политическа договорка с президента, за да се сформира служебни€т кабинет, каза јсен ¬асилев пред журналисти в Ѕлагоевград. —ъпредседател€т на „ѕродължаваме пром€ната“ е в града заедно с други€ съпредседател на парти€та  ирил ѕетков, бивши€ премиер Ќиколай ƒенков и бивши€ министър на регионалното развитие јндей ÷еков, където разговар€т с граждани.

јко погледнем новата  онституци€, много €сно е казано – президентът избира министър-председател, министър-председател€т предлага министри и президентът ги одобр€ва и назначава. ƒвама човека в държавата - министър-председател и президент, тр€бва да изберат правителство, чи€то задача също е записана в  онституци€та – да организира честни избори. ѕартиите в този кабинет н€мат м€сто. «атова всички членове на „ѕродължаваме пром€ната“, които останаха в този кабинет, един или двама, са изключени от „ѕродължаваме пром€ната“, об€сни јсен ¬асилев.    

—поред него с тези поправки в  онституци€та вече н€маме еднолична власт – имаме двама човека, които тр€бва да могат да седнат, да направ€т кабинет, който да проведе честни избори.  

„—ега има взаимен контрол между министър–председател€ и президента. јко този взаимен контрол не съществуваше, щ€хме да имаме или кабинет, който изц€ло е направен от избрани€ министър-председател, или щ€хме да имаме служебен кабинет, изц€ло направен от президента. Ќито една от тези две институции не може да наложи вол€та си над другата. ¬заимен контрол между институциите в държавата е начинът, по който не позвол€ваме да се стигне до диктатура“, каза още јсен ¬асилев.

»маме претенции за това кой да не е министър. «а  алин —то€нов казахме, че не може да проведе честни избори, затова не искаме да е министър. Ќе сме предлагали политически лица, не см€таме, че е редно и другите партии да го прав€т, коментира той за състава на служебни€ кабинет.   

„¬ служебни€ кабинет виждаме опит да се направи драстична пром€на в част от политиките, които б€ха провеждани от редовни€ кабинет. “ова според мен е противоконституционно, защото  онституци€та казва, че основната рол€ на този кабинет е да организира честни избори“, каза јсен ¬асилев.  

ƒа се използва преходът между два редовни кабинета, за да се прав€т дългосрочни политики, може да доведе само до щета за държавата, каза още той.  ато пример ¬асилев посочи договорът с „Ѕоташ“. “ози договор беше подписан от служебен кабинет, той носи по 1 милион лева на ден щета за българската държава, каза јсен ¬асилев, цитиран от Ѕ“ј.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


59
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
47
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√лавчев не тр€бваше да става служебен сгреши
46
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—при да лъжеш јсене незнам вече как да нарека безочието ти
45
4
 
1
 
! ќтговори
Ѕоко ѕеевски преди 1 месец
Ќикога повече комунисти √≈–Ѕ ƒѕ— »“Ќ дъното и Ѕ—ѕ и –адев слуга на ———– работи срещу Ѕългари€ заради скапаните комунисти сме на дъното на ≈вропа
44
1
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”сещам че ѕетков пак ще чупи мебели покрай изборите, защото ще са съкрушителни за него. ј ƒенков може да спретнем нова марка canyн - "ѕолитически ѕocpaн" за да се noдми€т после след ѕоредни€ ѕровал!
43
2
 
8
 
! ќтговори
јлекс преди 1 месец
 аква € мислеха Ўарлатаните,а каква стана.¬ началото се засилиха да чегъртат √≈–Ѕ.ѕосле изпраха ЅЅ и така промениха  онституци€та,че днес √≈–Ѕ разполага със служебно правителство.—тарата хиена Ѕойко надуши,че си има работа с редко бездарни елементи и им наби шута.
42
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќффф √лупостите на ѕѕ пак. –адев назначи √лавчев поради липса на друг и √лавчев си избра министрите защото ѕѕ така се оплеска с конституци€та.“очка. –адев вина н€ма. » да одобри и да не винаги ще има н€кой който да му е криво. ѕѕ изцапаха кълките и пак си търс€т друг да ги подмие. Ўайка шарлат€ни, които никога не си признаха, че ипортиха всичко с което се захванаха. Ќито съм фен на –адев и √≈–Ѕ но от ѕровалена ѕром€на вече ѕосто€нно ми се ѕовдига!
41
5
 
4
 
! ќтговори
Ѕоко ѕеевски преди 1 месец
Ќикога повече комунисти √≈–Ѕ ƒѕ— »“Ќ дъното и Ѕ—ѕ и –адев слуга на ———– работи срещу Ѕългарско правителство на ѕѕ ƒЅ които се опитват да направ€т пром€на но √≈–Ѕ ƒѕ— »“Ќ Ѕ—ѕ бандата на прехода 33 години лъжи си искат магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с “урци€ и всички ревът срещу ѕѕ. Ѕългари€ над всичко искам Ѕългари€ да бъде европейска държава а не *** на Ѕоко тиквата и ѕеевски нереза
40
3
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј—≈Ќ≈ јЋј ЅќЋј — ѕ–≈«»ƒ≈Ќ“ј ѕ–ј¬»“≈ ¬»≈ ѕ–»«Ќј’“≈ —» —“»√ј ЋЏ√ј’“≈ ј—≈Ќ≈ —јћќ«јЅ–ј¬»’“≈ —≈ ќ“ јЋ„Ќќ—“
39
1
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»мало е дръжки. јсенчо, нали вие викахте: "— ¬ас сме, господин президент"? «ащо –адев се отрече от вас, бре? Ќали той ви създаде? Ќали викаше, че тр€бвало да има повече хора като вас? «ащо –адев ви нарече шарлатани? »зобщо н€мате връзка с реалността.
38
1
 
19
 
! ќтговори
Ѕорисчо преди 1 месец
јма вие с гаджето ти  ико като б€хте служебни министри друга песен пееше јсеноооо јсенкееее
37
1
 
13
 
! ќтговори
некадърни мошеници преди 1 месец
ƒа чуем факти бе , не голи твърдени€ .  ой има офщо с  онстуционната " реформа " , –истьо разбрахме е забравил ? Ќе произтекоха ли всички буламачи именно от там ?
36
12
 
3
 
! ќтговори
ћда преди 1 месец
»мало е договорка, Ѕорисов да бъде изпратен за следващи договорки.
35
5
 
28
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 ой се търкал€ с лоестото близо една година,–адев или вие бре шушл€k ококорен?—ега ще си понесете последстви€та от та€ л»бо‘ необ€снима,а именно-отивате в kанала!
34
7
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а служебни€ кабинет не знам,ама кога ще се извините за договорката с герб от редовни€?
33
2
 
6
 
! ќтговори
ƒа преди 1 месец
√лупости
32
2
 
11
 
! ќтговори
анонимен преди 1 месец
ќсвен всичко друго е и Ќострадамус.
31
1
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а всички граждани стана я—Ќќ,че вие сте едни малки тарикати-оmпадъци а не променители!
30
15
 
6
 
! ќтговори
јЌќЌ»ћ преди 1 месец
ћного власт беше концентрирана в ръцете на –адев, и той € упражн€ваше с удоволствие.
29
4
 
6
 
! ќтговори
»мало е ƒоговорки преди 1 месец
—ъс сатаната
28
3
 
23
 
! ќтговори
ƒа бе, преди 1 месец
Ќе министърът на ¬ътрешните работи решава изборите, а български€т избирател! ќсвен ако министърът не се казва Ѕойко –ашков, и не врътнеме едно "аллабала " с ѕрезидента!