Денков: В кабинета ми нямаше корупция, категорично не

Ще започнем преговорите от там, откъдето ги завършихме, заяви той
31 мар 2024 20:20, Нели Христова
145
Денков: В кабинета ми нямаше корупция, категорично не
Снимка: БГНЕС

Ще започнем преговорите от там, откъдето ги завършихме сега. България има нужда от редовно правителство. Всеки разговор ще започне с това готови ли сме да вървим по приоритетите, заяви Денков. ПП и ГЕРБ са в ледена епоха, това са им отношенията в момента. Това заяви пред bTV премиерът в оставка Николай Денков.

ГЕРБ са заедно с ДПС и те имат огромно влияние в съдебната власт и регулаторите и не са готови да променят системата такава, каквато е. Защото това ще промени и начина на бизнес в България, както и ще има съдебна реформа, добави Денков.

Има няколко министри, които бяха предложени от Габриел и утвърдени на съвместни срещи с ГЕРБ и работеха толкова добре, почти до края успяхме да действаме като екип и всеки един от министрите трябваше да се справи със ситуацията. Вътрешният министър Стоянов се справи добре със задачата с Шенген, той не беше сам, имаше няколко човека, предложени от нас, които работеха с него, посочи Стоянов.

В кабинета ми нямаше корупция, категорично не. Единствено ме притесняваха назначенията в МВР и прикриването, коментира Денков.

По темата Шенген, той каза: "Нека се поздравим, че се отвориха границите за България". Ще последва приемане и в сухопътния Шенген. Ако следващото редовно правителство продължат с политиките, които ние задвижихме в последните 10 месеца, ние ще продължим с европейската интеграция. С Габриел и в момента споделяме едни и същи приоритети, цели и визия как да се развива България, просто сме от различни политически сили. Надявах се да е техническо изпълнението на ротацията, подчерта Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
31 Две много големи лъжи, които шарлатаните от ПП,ДБ непрекъснато повтарят. Първата е, че ГЕРБ са прекъснали едностранно преговорите и бутат страната към избори. Напротив, ПП,ДБ непрекъснато забавяха разговорите, внасяха нови и нови искания, отправяха обиди и закани към Мария Габриел. Втората е, че ГЕРБ не искали реформи в правосъдието и службите. Не, ГЕРБ не искат чистка там и назначаването само на техти хора, овладяването им от ПП,ДБ.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно. Нямало корупция а Асен Василев нарече Мария Габриел "лицето на мафията". Тия хора или ни мислят за ****ли, или те са такива. Но по-скоро си мисля, че е първото, тъй като ние продължаваме да ги търпим...
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как няма да има корупция, след като на входната врата на всяко учреждение пише - "Бутни."???
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
- Знаете ли, че България е класирана на второ място в света по корупция?- А защо на второ?- Защото сме дали рушвет, за да не сме първи.
34
0
 
9
 
! Отговори
Цветелина преди 1 месец
А, не. Няма корупция ;) Какви опашки са за проектите, че няма време, ум да ти дойде. Пликове хвърчат със всякаква дебелина....
33
14
 
3
 
! Отговори
а преди 1 месец
денков всъщност е добър премиер, неконфликтен, горе-долу си върши работата, не е особено партийно оцветен.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Природата се е подиграла с Денков, като му е дала този външен вид. Видът му говори красноречиво, що за човек е. Жалкото му поведение на "сламен човек", който изрича лъжи и се унижава, заради менторите си, също. Никоя страна не би искала да има такъв премиер.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков е секретарка на Тагарев от партията на войната!
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На тези избори,сметката" ще бъде Платена,от ПП и ДБ и ГЕРБ!-:)
29
17
 
3
 
! Отговори
? преди 1 месец
Денков беше умен, нормален и честен премиер.Не ни се случва често.Но заради реформата на Съд и Прокуратура, ГЕРБ и ДПС бутнаха правителството.А пък делото за Митьо Очите изчезна... а това за Нотариуса ще изчезне скоро..И така Мафията ще раздава порциите през контрола на съд и Прокуратура.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква корупция, бе, недодялан, вие изцяло работите за САЩ . Назначените сте от тях.
27
0
 
15
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
Според сайта на правителството, където беше отбелязано в един ред и без много шум че само за последните ТРИ месеца държавния ни дълг е нарастнал с ДВА милиарда , които никой не разбра защо бяха изтеглени и за какво са изразходвани, ТОЧНО преди да се вземе решението че правителството, на което ТИ беше мин. председател подава оставка ...... СлучаЕност ? Надали. Някой си напълни "почтенно" личната сметка . Ама иначе "нямаше" корупция.... Ама никаква.... Щом ти го казваш....
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубав ден днес,за Българската демокрация! Към Избори вървим пак! Искат го симпатизанти и на ПП, ДБ, и на ГЕРБ! И Опозицията разбира се! Сложи се КРАЙ на един Цирк! 9 месеца НИ Загубиха тези Ха. Ймани жадни за власт! Време е сметката да се Плати!!-:) Гласувай българино!!-:)
25
9
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
парапетите може да не направиха нещо друго полезно за България,но поне нарязаха с флекса съветския войник от паметника на кАпейките:):):)
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Иване кажи си", опаа ама то не бил Иван Костов дежа вю, неговите психо десни не крадяли, ама Денков, кажи си!
23
1
 
12
 
! Отговори
Няма корупция, щото преди 1 месец
за вас правосъдие няма. Всички виждаме какво правите, но съд и прокуратура са на ваше разположение. Как да има корупция, като сте ги подкупили и тях да си затварят очите?
22
5
 
4
 
! Отговори
Премиере на БеГето преди 1 месец
Боко ,Гълъба,Главата все мутри
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корупция е когато не участваш. Значи всичко е минавало през него. В играта е.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прав е, нямаше корупция! Всичко беше законно. Пример, Терзиев си гласува заплата от мин 9000 лв, по мои изчисления заплатата на Терзиев ще е около 14 000 лв. Официалната заплата на Данчето беше 2900 и реално със стаж и тн тя взимаше малко над 3500. Ленчето доколкото помня и тя беше обсъждана, че е взимала заплата от 14 000 лв. Тази цифра на хората от кошарата на Киро е любима хаха Така, че корупция няма, вече е озаконена
19
3
 
17
 
! Отговори
Anonim преди 1 месец
Боже и този сурикат го изпращаха къде ли не да представлява България.Да се чуди човек да се срамува ли или да се смее