Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда

Тя не знае как Мария Габриел би възстановила доверието в себе си
22 мар 2024 07:00, Нели Христова
146
Лена Бориславова за кабинета: Беше изпълнена лъжа по команда
Снимка: БГНЕС

"Мария Габриел създаде мост между ПП-ДБ и ГЕРБ, но сега тя е подменила текста на споразумението. Тя е накарана да подпише текст, който е по-ранна версия и различна. Какво стана и кой я накара да внесе тази папка по този начин?", коментира Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" турбуленциите между (не)коалиционните партньори в кабинета пред bTV.

Според нея трябва да има сближаване отново, за да се изгради доверие.

"От ГЕРБ прекъснаха преговорите. На 19 март, когато след множество ултиматуми, скъсяване на срокове, избягване на темите за реформи, лидерите на ПП-ДБ бяха на масата за преговори. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и казва:"Време е!". Четирите дами станаха и тръгнаха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не вдига телефон. От медиите разбрахме, че Мария Габриел възнамерява да отиде при президента в 16 часа", посочи Бориславова.

"Учудих се на поведението на Мария Габриел, тъй като нямаме разбирателство. Беше изпълнена лъжа по команда. Каза се, че има решение и състав на кабинет. При преговорите имаше целенасочено изтичане на проектокабинет в медиите, който не е съгласуван. Представянето му с лъжа е метод на силови преговори, които целят от ПП-ДБ да бъдат принудени да гласуват това, което се поднася. Утре се готви още един ход. Ще се внесе решение в Народното събрание за избор на Мария Габриел за премиер без състав на кабинет. Силно се надявам, че това действие няма да бъде извършено", добави тя.

"Ако започнем да говорим отново, това ще е стъпка напред. Мария Габриел трябва да възстанови това доверие. Не знам дали е възможно. Как тя ще погледне тези 11 министри и ще започне да работи с тях отново, след като така използва имената им? Не може да се ходи и да се лъже, че има споразумение, когато такова няма. Зад Мария Габриел стои партия ГЕРБ и партийни лидери. Те трябва да говорят с нашите лидери, за да се разберат двете формации", подчерта Лена Бориславова.

"Николай Денков неведнъж е бил обиждан от лидера на ГЕРБ и депутати. Досега не е казал, че няма да води заседание на Министерския съвет заради това. Готови сме за разговори и изграждане на доверие. С ултиматуми не се прави. За да изпълним програмата, трябва да намерим начин да говорим. В това споразумение една от ключовите точки е да няма плаващи мнозинства и да има конкретен ангажимент за реформи. Това, че ГЕРБ не искат да влязат в ангажимент по тази тема е проблем", допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена да гледа детето и по добре да не говори кое е лъжа,че....
26
12
 
9
 
! Отговори
Нафърфорий преди 1 месец
Абе тази която забърка цялата каша къде се скри. Някой виждал ли е Габриел след като излъга президента, народа и уж партнъорите си с изпълнения мандат, който връчи церемониално. Нито на работа ходи, нито дума не отронва пред медиите. Като глашатайки обикалят само другите три от запаса и Бойко, а бъдещата министър-председателка я няма никаква. От друга страна някой знае ли кой е представителя на СДС в преговорите с ППДБ. Защото официално коалиционния партнъор на ГЕРБ и той е покрит надълбоко като Габриела.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе само татко петко ли има акъл от подмяната, че си трае, защото знае, че има ли избори им е спукана работата.
24
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти коя си че не ми е ясно! Жената която се изплю на мъжът си пред цяла България дава оценка! Срам!
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо ще излезе голям хулиган. Чупи бутилки, чаши и се крие под полата на хЛенчето.
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак мрън, мрън. Да ходим на избори, че ми омръзна.
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази точно за лъжа и истина няма как да говори. На камерите се вижда как й протича работното време, а тя не спря да лъже, че парапета бил виновен.
20
6
 
24
 
! Отговори
ДРЪЖ ПАРАПЕТА преди 1 месец
Ти в качеството си на каква се изказваш? ВЪН!
19
6
 
18
 
! Отговори
Песен за Лена преди 1 месец
Като хищна хиена...
18
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tвa нe бeшe ли egнa geтo я gaвaxa kak й бъpkaт nog noлaтa no egни xoтeлckи cтълбищa?
17
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да, Лена е олицетворение на почтеността! Красива, невинна, интелигентна и умна. Проблемът е, че с нея имаме един общ недостатък - много лъжем.
16
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена Борислава, мъдър държавник! Не като ония корумпета от зайчарника. Иска да ви промени, трябва им само още малко време. Вярвайте в промяната!
15
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който има очи и уши лесно ще разбере, че това момиче слага в малкия си джоб всички прехвалени "дами" на ГЕРБ. А почтеността й е очеизвадна на фона на лъжливите Габриел, Сачева ., и т.н.
14
4
 
27
 
! Отговори
Разгонена котарана преди 1 месец
Шавливата, разгонена котарана, станала достояние на целия народ, ще говори за доверие и чест? Ако имаше и малко свян, човек би се скрил от общественото внимание. Да си гледа детето. Но такива понятия за нея не съществуват.
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези министри нали уж бяха експерти, а пък после си написаха декларациите за отказ по команда. Имаше само един, който отказа да е министър след ротацията, и той си подаде оставката още преди преговорите. Факта, че ги накарахте да подадат тези декларации е достатъчно красноречив колко са експерти и колко - партийни послушковци. Не ви се връзват оправданията, Ленче.
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак го били обиждали оня п..ек дето се мислеше за премиер. Кой и кога го обиди в ефир директно? Той голям мъченик стана. Иначе не е политическо лице :))) не е марионетка на ония двете недоразумения. Как пък нямаше малко достойнство, да излезе и да каже в прав текст. Да, договорих 30 хил. афганистански академици, или не няма нищо такова не съм подписвал такъв договор. Пълно мълчание, даже журналистите не го питат дали има такъв документ. Учените обаче вече кацат и ги виждаме навсякъде
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ХАЙДЕ ЛЕНЧЕ СТИГА ТАШ-ТАШ, 6 ЮНИ НИ ЗОВЕ!!!...
10
16
 
8
 
! Отговори
Агент Буда ли! преди 1 месец
Бойко Борисов не е политик, а шме..кер, който действа срещу интересите на България и с него не трябва да се преговаря.
9
4
 
13
 
! Отговори
Командира преди 1 месец
Тези са Герб и ще управляват с мандата на Герб подредени от ДПС. Габриел не се е объркала. Дали са съгласие. Не случайно потушиха протестите от началото на юли 2020 г. и изпраха Борисов, разбира се с участието на Радев. Просто ДС.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"За да изпълним програмата, трябва да намерим начин да говорим". Молим ви, не изпълнявайте програмата. Видяхме само за 9м. какви са реформите. Ако ще са такива, да закриваме и да гасим лампите тук.